Voordeelsites.be

De referentie op gebied van informatie!

goedkoop op reis

Hieronder vind je een aantal mogelijkheden om “goedkoper” op reis te kunnen gaan :

VAKANTIEVEILINGEN

Op vakantieveilingen maak je eerst een profiel aan en vervolgens kan je meebieden op diverse vakanties (autovakanties, verblijven in vakantieparken, stedentrips, ….) maar ook op daguitstappen (inkomkaarten voor pretparken, zoo, …) Spannend … en met een tikkeltje geluk ook goedkoop.

BIED MEE (vakanties, vrije tijd, hotels, ….)

Biedmee.be

ACTIEVANDEDAG : Iedere dag een reisaanbieding aan zeer lage prijzen. Hotel promo’s, bungalows, city-trips, dagjes weg en meer!

TRAVELTROEF: zet voor u de beste en goedkoopste lastminutes, aanbiedingen en vakanties op rij

SECRET-ESCAPES

secretescapes : een exclusieve reisorganisatie met exclusieve kortingen en fantastische aanbiedingen voor leden

VAKANTIEPIRATEN

vakantiepiraten : We brengen je de beste vakantie reis aanbiedingen, goedkoopste vluchten en pakket reizen. Blijf op de hoogte van alle low-cost vakantie’s

STUNT VAN DE DAG BIJ NECKERMANN

Neckermann stunt van de dag : elke dag een nieuwe promotie voor een last minute vliegvakantie, autovakantie of citytrip.

VAKANTIEMAIL

Op diverse sites vind je last-minute aanbiedingen. Op vakantiemail kan je de last minute promoties vergelijken van diverse aanbieders zoals Belvilla, Corendon, Jetairfly, Neckerman, Sunjets, Sunweb, Thomas Cook en Vacansoleil.

TRAVELMAGIC

bart.la : tips en tricks voor luxueus reizen met een beperkt budget

HUISRUIL

huizenruil : voel je thuis in andermans huis

homelink: het grootste netwerk van actieve en betrouwbare huisruilers in de wereld. Met meer dan 60 jaar ervaring in huisruil en 27 meertalige vertegenwoordigers verspreid over de hele wereld, biedt HomeLink u begeleiding en ondersteuning, zowel voor uw eerste stappen als voor de huisruilers met jarenlange ervaring.

intervac : huisruilorganisatie

GRATIS OF GOEDKOOP OVERNACHTEN

nightswapping : NightSwapping is een netwerk met meer dan 150,000 leden die gratis bij elkaar verblijven door middel van het ruilen van overnachtingen. Er komt geen geld bij kijken waardoor gastheren, gastvrouwen en reizigers kunnen genieten van een authentieke ervaring.

couchsurfing : couchsurfing is een internationaal netwerk dat draait rond gastvrijheid. Reizigers kunnen de inwoners van de plaatsen die ze bezoeken via het internet leren kennen. Op die manier kan je bijvoorbeeld toeristen van over de hele wereld ontvangen of zelf bij hun gaan logeren.
Gelijkaardige initiatieven zijn be welcome en hospitalityclub

ga je per fiets op reis dan kan je via warm showers en via vrienden op de fiets gastgezinnen vinden

Ga je graag met de tent op reis? neem dan zeker eens een kijkje op camp in my garden en via go campr : je vindt er info van mensen waar je kan gaan kamperen

hostelworld : jeugdhotels (hostels) : De prijs hangt sterk af van met hoeveel personen je een kamer wil delen. Jeugdherbergen hebben zowel groepskamers (M/V) met gemeenschappelijk sanitair, maar ook individuele kamers met eigen badkamer.

jeugdherbergen : 21 jeugdherbergen in Vlaanderen

backseatsurfing : liftcentrale

taxistop : Eurostop … voor wie houdt van avontuurlijk reizen. Via Eurostop, de liftcentrale van Taxistop, kan je kostendelend liften naar elke uithoek van Europa. De ideale en meest goedkope manier van reizen voor wie houdt van avontuurlijk reizen.

vakantieparticipatie : Steunpunt Vakantieparticipatie is een dienst van Toerisme Vlaanderen die iedereen de mogelijkheid wil geven om op vakantie of op daguitstap te gaan in Vlaanderen en Brussel.

stapje in de wereld : vzw stapje in de wereld organiseert plezante vakanties mét en voor wie dapper rondkomt met een té klein budget en/of
wie een langdurig zieke of een gehandicapte is of in huis heeft.

way to stay : Op deze website vind je appartementen in 16 Europese steden. Leuk: de eigenaren van de appartementen beschrijven wat er in de buurt van hun huis te doen en te vinden is, zoals hippe eettentjes, en wat bijzonder is aan de accommodatie, zoals een groot balkon of een open haard. Grote plus? De prijs-kwaliteitverhouding! Een licht appartement van 48 m2 in Berlijn Mitte huur je al voor €68 per nacht.

horizont vzw : vrijetijdsadvies voor mensen met een kleine portemonnee

bruxx : Bruxx een apart merk dat goedkoop Europees vliegen vanuit Zaventem voor jongeren promoot.

wimdu : Meer dan 150.000 appartementen, vakantiehuizen en B&B’s wereldwijd – gemiddeld 30% goedkoper dan een vergelijkbaar hotel

airbnb: Huur van locals in meer dan 34.000 steden en 192 landen

trustedhousesitters: zorg voor een huisdier en ga gratis op reis

misterbandb: Misterbandb doet hetzelfde als Airbnb, maar bieden homovriendelijke huizen/appartementen aan. Ze richten zich echter niet alleen op gays. “Mensen die hun huis via ons verhuren zijn homovriendelijk, dat hoeven niet per se gays te zijn.”

with locals : Connecting travelers with locals through food and experiences

share your meal: je wil op reis niet zelf koken en ook niet elke dag op restaurant, dan is dit het alternatief – geniet van de delicatessen van een lokale kok en ga deze afhalen.

global greeter network: geen professionele gidsen maar wel vrijwilligers graag hun stad aan bezoekers tonen, niet zoals een gids dat zou doen, maar eerder zoals een net ontmoette vriend door dat soort plaatsen te tonen waar de mensen naar vragen zoals shopping, parken, architectuur of minder bekende buurten.

Ga je liever zelf op stap zonder gids, maar wil je wel enkele tips van locals kennen, neem dan eens een kijkje op spotted by locals

mmMule : is een sociaal netwerk reizen site waardoor reizigers goederen kunnen leveren aan de lokale bevolking en in ruil een waardevolle “ervaring” ontvangen (reistips, gids, …)
mmMule is a social travel network that enables you to get anything you want from anywhere in the world by rewarding a traveler for delivering it!

REISBOX

misschien heb je echt geen reisbudget maar wil je toch een beetje de sfeer van ginder in huis halen, dan is er nu ook de try the world box : een abonnementsformule (ongeveer 45 euro per 2 maand) en je krijgt dan tweemaandelijks een box met produkten van diverse landen/steden/regio’s. Eerste box die je krijgt is met typisch Parijse produkten, …

BLOG

blog van Bart Lapers : Bart Lapers, kampioen in luxueus reizen met weinig geld

FOXNOMAD

fox no mad: engelstalige blog met tips en tricks om slimmer te reizen

APP

app hotel tonight : last-minute hotel-deals – direct via de app