Voordeelsites.be

De referentie op gebied van informatie!

auto

RIJBEWIJS HALEN

Met iTheorie België krijg je de eerste 120 mogelijke vragen van je rijexamen gratis. Een handige app om de theorie onder de knie te krijgen, maar als je alle 2000 mogelijke vragen wil hebben, betaal je daar €4,49 voor.

AUTO KIEZEN

Hieronder enkele tips die je kunnen helpen in je zoektocht naar een (nieuwe) auto.

vroom-autotest: op deze site vind je heel wat testen terug van individuele modellen alsook vergelijkende tests

autogids-autowegtest : vul het merk en het model in van de auto waarvan je de test wilt lezen

een-wagen-kopen-in-de-eu : via deze link kan je een brochure downloaden met de nodige info om een wagen te kopen in een ander EU land

mobile: grootste duitse online automarktplaats

Private Leasing

Ondertussen is ook Privé Leasing of Private Leasing een bekender begrip geworden. Een mogelijkheid om te overwegen?? Lees dan zeker dit artikel (bron fleet.be)

TWEEDEHANDS

autoscout : autozoekertjes sites

(BIJNA) NIEUW : Elk merk heeft wel een site waarop je een selectie vindt van jonge tweedehandswagens vb.

nnc : directie- en jonge tweedehandswagen van Mercedes-Benz en Smart, rechtstreeks van de officiële invoerder Mercedes-Benz

forddirect: ford

myway : VW, Skoda, Audi, Seat en Volkswagen bestelwagens

opel : opel

en dan zijn er vb. ook nog :

gocar: gloednieuwe auto’s in uitverkoop

cardoen : Cardoen, de autosupermarkt. Meer dan 1 000 nieuwe auto’s & jong gebruikte, van meer dan 25 merken aan de laagste prijs!

kbccarsales : jonge, goed onderhouden tweedehandswagens met garantie

vab-tweedehandswagens: bekijk het aanbod in de online toonzaal

autoscout : Koop of verkoop uw tweedehands auto op AutoScout24. Verfijn uw zoekopdracht op merk, model, verkoopprijs, afstand, bouwjaar en brandstof.

cars on the webr : Cars on the web is gevestigd in Tienen en veilt tweedehands auto’s, meestal afkomstig van leasingbedrijven, aan professionele autohandelaars over gans Europa.

OLDTIMERS

classic cars : antwerp classic salon van 28/2 t-m 2/3

oldtimerweb : Oldtimer evenementen, oldtimer foto’s, oldtimers te koop, oldtimers te huur, oldtimer specialisten, oldtimerclubs, oldtimermusea, oldtimer encyclopedie, ….

GLASBREUK

carglass: Carglass® herstelt of vervangt alle autoruiten ongeacht het merk, het model of de leeftijd van de wagen

ACCESSOIRES

auto5: atelier + winkel

banden online: beschikt over een netwerk van 15800 montagecentra in Europa voor de levering en montage van uw banden. Bestel uw banden en kies een montagecentrum bij u in de buurt voor de levering en montage van uw banden. Bespaar tot 50% met onze banden tegen discount knalprijzen, dag en nacht beschikbaar.

coyote: bestuurders kunnen elkaar via dit toestel waarschuwen voor mobiele en vaste radarcontroles maar er is ook vb. een filemodus, deze gebruikt realtime-informatie om je te waarschuwen voor files en hun duur.

herbruik : Auto Herbruik helpt u met occasie auto onderdelen te vinden bij de beste demonteurs en merkspecialisten.

VERKEERSBELASTING

verkeersbelasting : Via deze simulatietool kunt u zelf uw verkeersbelasting berekenen

VERZEKERING

BIJSTAND

vab

touring

NIET ZO VAAK EEN AUTO NODIG?/AUTO DELEN

cambio : een auto nodig voor een uurtje, enkele uren, een dag of langer? Er zijn cambio-auto’s beschikbaar in zowat alle grote steden in België

drivy: huur auto’s in je buurt

tapazz: Verdien geld met het verhuren van je eigen auto of huur de auto van jouw buren

autodelen : Vlaams steunpunt voor particulier autodelen

taxistop-carpool : Via de Carpoolservice van Taxistop kan je een pendelgenoot zoeken om samen naar het werk te rijden en zo de kosten te delen.

Carpool-app van VAB en Taxistop : De carpool-app maakt het mogelijk om ritten te delen in binnen- en buitenland, eenmalig, maar ook voor dagelijkse woon-werkverplaatsingen.

en als je je auto wil inruilen voor een busabonnement vind je meer info hier (vroeger gratis, nu deels betalend):
de lijn – dina abonnement : op de homepagina van de lijn kan je dan in de zoekfunctie dina of dina-abonnement zoeken

VOOR WIE VEEL TIJD EN GEDULD HEEFT :

bouw je eigen elektrische wagen in 40 min

HULP NODIG?

intoverkeersrecht : Intoverkeersrecht.be is een initiatief van het advocatenkantoor Intolaw.
Intolaw advocaten specialiseert zich in het verkeersrecht en behandelt honderden verkeerszaken per jaar over volledig Vlaanderen en Brussel.

APPS/SITES

Navfree : Meer dan 15 miljoen gebruikers wereldwijd – Gps-navigatie van topniveau met offline kaarten en Streetview.

WAZE : ’s werelds grootste op community gebaseerde verkeers- en navigatie app.

Smspark : gratis parkeer-app waarmee je met een eenvoudige klik op de start- en stopknop betalend kan parkeren. Je hoeft niet meer op zoek naar een parkeermeter of sms-code, de parkeermeter zit nu letterlijk in je zak.

Parkbud: Met deze app kan je in heel Europa eenvoudig en snel parkeerplaatsen vinden.

parcopedia : De naam parkopedia is een combinatie van de woorden parkeren en encyclopedie (denk Wikipedia… maar voor parkeren!) Parkopedia combineert de twee concepten zodat mensen de goedkoopste en geschiktste parkeerplek kunnen vinden, onafhankelijk van waar ze zijn of wat ze doen. Onze gek-op-parkeren- (of misschien gek-op-geen-parkeerbonnen-krijgen-!) gebruikers dragen informatie bij over straatparkeren, parkeermeters, parkeergarages en zelfs over priveeoprijlanen die te huur zijn.

Going abroad : app van de Europese Commissie met info over de verkeersregels in de diverse landen

Cocar : Met de app Cocar kan je nagaan of er iemand in je buurt op een bepaalde dag naar de bestemming rijdt die jij voor ogen hebt. Of je kan natuurlijk jezelf opgeven om duidelijk te maken dat je wel zin hebt in gezelschap.
De app is een initiatief van het Vlaams Instituut voor Mobiliteit.

autoinfoapp : Autoinfo is een GRATIS auto belevingsmagazine op iPad en Android tablet, met rijtesten en autonieuws, …

young drivers app: een gratis app voor een veiliger rijgedrag – Hulp bij bochten ? Snelheidscontrole boven 120km/u ? De Ethias Young Drivers app, is de app welke u veilig met de wagen begeleidt.

Vab Bijstand : VAB ontwikkelde de gratis mobiele applicatie VAB-Bijstand om je nog sneller terug op weg te helpen na pech of een ongeval. Eén druk op de knop van je smartphone en je wordt meteen doorverbonden met VAB.

Touring Mobilis Free : Touring heeft een nieuwe gratis app gelanceerd waarmee weggebruikers de laatste verkeersinformatie kunnen bekijken. Bovendien zal je ook live-beelden kunnen bekijken van de snelwegen om het verkeer in te schatten.

Parkeeralarm: Parkeeralarm verwittigt je van alle controles die door de community leden gemeld worden, in een bepaalde omtrek rond je geparkeerde wagen

flitsmeister : De app geeft waarschuwingen over mobiele flitsers, vaste flitspalen, trajectcontroles, werkzaamheden en andere belemmeringen op de route.

brandstofprijzen : Dankzij deze site verneemt u gratis de brandstofprijzen van de tankstations in uw gemeente (of in de buurt ervan) in België

clingclanger : ClingClanger turns your smart phone into a library of car noises that can help you diagnose a car problem.

Roadsmart : Die app, afkomstig van de online community ‘Politiecontrole.be’, groeide voort uit de aanhang van bijna 170.000 Facebook-fans. Alle meldingen komen van de cruisende community en kunnen in een basisversie gratis gebruikt worden. Dat de meldingen niet realtime, maar met een vertraging van 15 minuten komen, moet je er maar bijnemen.

interparking app: Binnen één klik kunt u alle parkeerplaatsen van Interparking vinden op uw smartphone.
Meer dan 600 parkeergarages, over heel Europa verspreid, samen ongeveer 275.000 plaatsen.

alcoholcontrole: gratis alle alcoholcontroles in België

overtreding: Met onze handige app bereken je zelf je boete én krijg je meteen gratis juridisch advies.

Thank You: De dienst Thank You introduceert een preventieve tool waarmee de gevolgen van onwettig of hinderend parkeren grotendeels ontlopen kunnen worden. Met deze tool wordt in een uitkomst voorzien die alle partijen – politie, parkeerder en gehinderde derden – voordeel kunnen opleveren. De eigenaar van een hinderend of verkeerd geparkeerde auto is snel op te sporen waardoor minder vaak de tussenkomst van orde- of sleepdiensten is vereist.
Dankzij een penstick op de voorruit is een fout parkeerder altijd anoniem en kosteloos te waarschuwen. De Thank You-centrale stuurt een verwittigende sms die met een OK van de overtreder wordt beantwoord, waarna de melder een bevestiging krijgt en weet dat de bestuurder in aantocht is om zijn voertuig te verplaatsen.
Deze tool biedt niet enkel uitkomst in geval van slecht parkeren, maar is tevens nuttig in alle noodsituaties waar de aanwezigheid van de bestuurder vereist is. Bij ongeval met derden, diefstal of vandalisme

liever met de taxi? Dan is de app SPLYT mischien iets voor jou
Wat Splyt zo interessant maakt is dat het gaat om de allereerste app waarmee de passagiers overal en altijd exact kunnen kiezen met wie zij een taxi willen delen – momenteel enkel in Brussel maar binnenkort ook in andere steden.

AUTONIEUWS

fangio: dagelijks al het autonieuws, heet van de naald

auto55: de laatste nieuwtjes, de meest verrassende testresultaten en de leukste terugblikken naar het verleden

VARIA

autoweetjes: hier kom je alles te weten over auto’s : hoe vervang ik een koppeling, hoe onderhoud ik mijn remmen, ….

autofans: al het autonieuws en meer

topgear: nederlandse site van het gelijknamige tv programma

tariferingsbureau BA auto: heeft als opdracht de premie en de verzekeringsvoorwaarden vast te stellen van de bestuurders die op de markt geen verzekering of niet meer een verzekering BA auto vinden of er slechts vinden aan een zeer hoog tarief.

AANRADER

slipway: Slip Way bvba staat bekend als DE slipschool van België.

driving skills for life: Ford Driving Skills for Life werd in het leven geroepen als een kritieke stap in het levenslange leerproces voor vakkundig rijden en werd in 2013 geïntroduceerd in Europa na een succesvolle carrière van 10 jaar in de VS. Jongeren tussen 18 en 24 lopen in de Europese Unie immers twee maal zoveel risico op een dodelijk auto-ongeval dan meer ervaren bestuurders.