Voordeelsites.be

De referentie op gebied van informatie!

TWEEDEHANDS-WEGGEVEN-RUILEN

Dingen een tweede leven/kans geven, dat kunnen we alleen maar toejuichen. Naast recycling is nu ook upcycling in. Upcycling is “Nieuw leven blazen in afgeleefde dingen” (dixit Evy Puelinckx) of het innovatief hergebruik van materialen. Evy haar website “het vindingrijk” vind je hier

de kringwinkel nu ook online winkel via kringshop

en nog een paar andere interessante sites zijn oa :

resourcelab: ResourceLab staat voor mooie,stijlvolle en functionele designs, gemaakt op basis van materiaal dat afgedankt werd, lokaal geproduceerd. Exclusieve en eerlijke designs, met een hart voor mens en milieu.

Rok en Rol: facebookpagina van Karolien Verbanck (gekend van het Vitaya programma Rok en Rol.

think twice: Think Twice is de winkelketen die tweedehands kleding een waardig leven geeft. Zowel vintage stukken als dagdagelijkse basics liggen in de verschillende winkels

de rommelmarkt : overzicht rommelmarkten

troc : N°1 in tweedehands artikelen

letsvlaanderen : L.E.T.S. betekent Local Exchange Trading System. Een LETS-systeem kan je best omschrijven als een kring waarbinnen mensen met elkaar spullen, tijd, diensten en kennis uitwisselen op een geheel vrijwillige basis.

munt uit: biedt ondersteuning aan lokale organisaties of besturen die een eigen munt in het leven willen roepen

books in belgium: online platform voor het eenvoudig kopen en verkopen van tweedehands boeken.

green evelien: inspiratie voor een eco-lifestyle

refurbed : Gereviseerde electronica met ten minste 12 maanden garantie

gedeelddoor : Overzicht van alle initiatieven rond ruilen, lenen, gebruiken, huren en delen

deel een koe: Deel samen met anderen een koe en weet wat je eet – duurzaam kwaliteitsvlees met respect voor het dier en de natuur

looped goods: de circulaire shop voor consument en bedrijven
Wij vertellen het verhaal van circulaire start-ups en scale-ups uit Nederland. Dit is hun podium. Met LoopedGoods hebben we al hun producten op één plaats verzameld. Zo maken we het consumenten en bedrijven gemakkelijk om duurzaam te shoppen. Doordat we de producten ook echt op één centrale plek op voorraad houden, kunnen we alles in één keer versturen en maken we het transport zo duurzaam mogelijk.

wij delen: Online platform om gebruiksgoederen te (ont)lenen bij mensen uit je buurt.

en ook leuk deze praktische APPS :

recycle app : De gratis app ‘Recycle!’, ontwikkeld door Fost Plus, Bebat en Recupel geeft je alle info over de afvalinzamelingen aan de hand van een handige afvalkalender met herinneringen, sorteerinfo en een overzicht van de inzamelpunten in je buurt. Zo mis je geen enkele huisvuilinzameling meer en weet je perfect wat te doen met een afgedankte broodrooster, een botervlootje of een stel lege batterijen. Uiteraard vind je deze informatie ook nog altijd terug op de gewone papieren afvalkalender, want naast de inzameldagen voor het huishoudelijk afval bevat de afvalkalender ook een schat aan sorteerinformatie.

tradono: via deze app vind je allerlei verschillende tweedehands koopjes bij jou in de buurt

BLOG

blog van Ingrid van Willenswaard : Ingrid van Willenswaard verzamelt al haar hele leven lang kringloopspullen. Ze is oa auteur van het boek “Kringloopgeluk’ : Kringloopgeluk is een boek waarin je zou willen wonen. Boordevol doe-projecten en inspirerende teksten die je leven opvrolijken. Van kringlopen word je gewoon gelukkig.