Voordeelsites.be

De referentie op gebied van informatie!

DATING-RELATIES-(sport-reis)PARTNER

OP DEZE PAGINA KRIJG JE EEN OVERZICHT VAN LEUKE SITES, APPS, BLOGS, … ivm DATING, RELATIES, SPORT- EN REISPARTNERS, …..

app KIT (Keep in Touch) : Om kinderen en ouders na een echtscheiding te helpen communiceren en hun leven beter praktisch te regelen, ontwikkelden Antwerpse onderzoekers de gratis applicatie KiT, wat staat voor Keep in Touch. De app – voor iOS en Android – heeft verschillende functies. “Zo is er de kalender waarin de ex-partners en de kinderen afspraken kunnen toevoegen, voor zichzelf of voor een ander gezinslid. In één oogopslag wordt ieders planning duidelijk: van doktersafspraken over vakantieregeling tot sportwedstrijden. Het prikbord maakt het makkelijk om berichten en foto’s met elkaar te delen, zodat iedereen op de hoogte blijft van wat er gebeurt in het leven van de anderen.” Het smartphoneprogramma bevat ook een checklist, een chatfunctie en een informatieluik met alle mogelijke aspecten over scheidingen, deels ook gericht op kinderen.

TEST – VORMING

Wat voor iemand ben je, wat voor iemand zoek je? Vooraleer je je zoektocht begint is het aangewezen dat je weet wie JIJ bent en wat je wil. Handig daarbij is deze test.

the school of life: Hier worden wijsheden uit de psychologie en filosofie gebruikt om vragen van het dagelijkse leven aan te pakken

agape :

RELATIE/DATINGBUREAUS

duetrelatiebemiddeling : Rika Ponnet is zaakvoerder van Duet Relatiebemiddeling. Ze is ook relatie-expert voor het Nieuwsblad en Libelle.

SINGLESPLATFORM

altero: biedt professionele en persoonlijke relatiebemiddeling aan en organiseert ook allerlei activiteiten, reizen en workshops – een unieke combinatie in Vlaanderen

all1: belangenvereniging die zich inzet voor personen die alleen wonen en alleen instaan voor alle dagdagelijkse kosten.

WORKSHOP FLIRTEN

OOGCONTACT

eyecontact: met deze video kan je “oogcontact” oefenen

SPEEDDATING

Speeddating, 7 mannen, 7 vrouwen, 7 minuten: een eenvoudig concept en leuk om mensen te ontmoeten!

dare to date : een super leuke speeddate op een toplocatie!

citydate : Speeddaten voor singles – Sfeervol singles ontmoeten‎
Een avond vol verrassende ontmoetingen in je buurt. Ontdek de kalender! Opties: Bekijk de sfeerfoto’s, Bekijk het concept van speeddating, Bekijk de ervaringen.

Smartvibes : Speeddating in Antwerpen, Gent, Roeselare, Leuven, Hasselt en West-Vlaanderen

SHOELACE : De app is gericht op het maken van nieuwe vrienden, ontdek mensen in de buurt met gedeelde interesses voor evenementen of activiteiten. Als je eenmaal een uitnodiging hebt ontvangen voor de app, anders kom je er namelijk niet in, kun je beginnen. Je geeft aan waar je interesses liggen, en vervolgens krijg je een suggestie van activiteiten of evenementen in de buurt die matchen met jou interesses. Dit worden ‘Loops’ genoemd. Ook is het mogelijk om je eigen feest te organiseren en er zit een ingebouwde kaart in waarop je andermans Loops kunt zien. Zie je een evenement waar je graag heen wil, of een activiteit waar je aan wil deelnemen? Dan moet je eerst om toestemming vragen. Zodra je wordt toegelaten kun je je aanwezigheid pas bevestigen.

WOONPARTNER (Homemate)

Op Homemates.be kom je in contact met alleenwonenden met dezelfde normen en waarden en een gemeenschappelijke uitdaging: samen van een huis terug een thuis maken.
meer info : kijk op deze site

SITES

parship : vind de partner die echt bij je past

elitedating : voor hoger opgeleiden

a bit more : gelijkgezinde singles samen te brengen tijdens binnenlandse of buitenlandse trips, met het oog op langdurige liefde.

RENDEZ-VOUS : ontmoetingssite

zoosk: ga slimmer online daten

WEDUWEN

N E S T : N.E.S.T. staat voor Never Ending Stories Together. In dit warme ‘nest’ zijn alle weduwen met minderjarige kinderen welkom. Lotgenoten bieden een luisterend oor en helpen waar mogelijk. Deze Facebook-groep wil ook graag lotgenoten en hun kinderen samenbrengen tijdens activiteiten in een ongedwongen sfeer.

ALLEENSTAANDE MAMAS

TESAMEN
tesamen : Hier kom je op een leuke, veilige en betrouwbare manier in contact met andere alleenstaanden
die net als jij uitkijken naar een partner om hun leven mee te delen

ALLEENSTAANDE PAPAS

VARIA

———————————————————————————————————————————–

Eenoudergezin: 2000 dienstencheques
Als eenoudergezin met 1 of meerdere kinderen ten laste, kunt u maximaal 2.000 dienstencheques per jaar bestellen tegen 9 euro. U vult daarvoor een verklaring op eer in. U stuurt de originele verklaring op naar Sodexo
U stuurt een kopie van de verklaring, samen met het gevraagde attest (of attesten), via de post op naar:

Departement Werk en Sociale Economie
Dienst Dienstencheques
Ellipsgebouw
Koning Albert II-laan 35 bus 20
1030 Brussel

U mag ook een scan van het ingevulde document mailen naar dienstencheques@vlaanderen.be(opent in uw e-mail applicatie).
alle info : vind je hier
——————————————————————————————————————————————————————

a bit more : organiseren weekendje Ardennen om singles te matchen

de ijsbrekers : brengen singles samen tijdens een stadsspel of andere activiteit

tablemates : Table Mates helpt je om nieuwe mensen te leren kennen met een kop koffie, lunch of diner in lokale horecazaken.

ankerpunt : Organisatie die zich richt op jonge weduwen en hun minderjarige kinderen

abbeyfield vlaanderen : Kleinschalige cohousing waar je privé woont en samen leeft. Waar 55-plussers ervoor kiezen hun eigen omgeving te creëren en zo te anticiperen op hun oude dag. Met nieuwe kansen voor een boeiend sociaal en actief leven.

maatje meer match: Maatjemeer-Match.be is dé ontmoetingsplaats voor volslanke mensen op zoek naar vriendschap, een date of een serieuze relatie.

berkeley international: Exclusief internationaal relatiebureau voor financieel onafhankelijke succesvolle singles op zoek naar een levenspartner.

vegadates: dé ontmoetingssite voor veggies en vega’s in Nederland en België, en voor wie zich aangesproken voelt!

App Veganific : Deze datingapp werd speciaal ontwikkeld voor vegetariërs en veganisten

okcupid: wereldwijd daten

typematch : TypeMatch is a dating app that matches you based on compatibility of the 16 personality types. (MBTI test)

TEAMBUILDING VOOR SINGLES EN VARIA

alapaca spirit: Superleuke en unieke teambuilding ervaring met alpaca’s. Op zoek naar een activiteit waar je jezelf en anderen op een “ander” en dieper niveau kan leren kennen? Op een ontspannen manier maak je kennis met deze supersensitieve dieren, ze brengen je helemaal tot rust… Aan het einde van de teambuilding heb je tools meegekregen om (betere) verbinding te maken met jezelf en anderen, ervaren welke manieren er zijn om liefde te tonen. Kennisgemaakt met de alpaca’s hun gewoontes en hun unieke karakter. Ontdekt wat de alpaca’s jou kunnen meegeven. De kans gekregen om jezelf beter te leren kennen. Het brengt je dichter bij jezelf.

SENIOREN

okra dating: Je bent 55 +, trekt er graag op uit, je wil wel wat ontspannend doen, wat plaatsen bezoeken, maar je bent op zoek naar gezelschap en ‘medeplichtigen’. Plaats hier jouw oproep en hou de reacties in het oog. Reageer op een ander zoekertje of neem rechtstreeks verder contact op met elkaar. OKRA gaat voor een warme samenleving voor senioren!

stitch: : deze app maakt een selectie op basis van gedeelde interesses en hobby’s. Zo heb je ook verschillende categorieën om gezelschap van alle soorten te vinden. Samen op reis gaan, eten, of toch een romantische insteek; contact van alle soorten is mogelijk.

seniorengeluk: de grootste Belgische datingsite voor senioren!

SPECIAAL VOOR DISNEY FANS

mousemingle : dé datingsite voor Disneyfans

BEPERKING

Heb je een beperking en wil jij ook daten? :neem dan eens een kijkje op Dottie : de grootste sociale netwerksite in de Benelux voor mensen met een beperking

Heb je vragen over hoe je moet daten of hoe je daaraan moet beginnen? VMG vzw organiseert vormingssessies rond daten, relaties en seksualiteit voor mensen met een beperking. Bij deze centra kan je terecht voor individuele begeleiding :
De Kanteling
Psysense

aditi : seksualiteit en intimiteitszorg op maat – Advies, informatie en ondersteuning voor mensen met een beperking en ouderen

vzw dito : Dito is een vereniging van en voor personen met een handicap of chronische ziekte en hun netwerk.

BOEKEN

Gezond koken voor één van Sanne Mouha

Ook singles koken graag gezond

Zoek je inspiratie voor originele eenpersoonsgerechten? Of weet je als single kok niet waar te beginnen? Kook je graag gezond, maar kijk je op tegen die berg afwas? Kun je niet elke dag in de keuken staan, maar wil je wel elke dag wat anders op je bord? Doe je het liefst maar één keer per week boodschappen? DAN IS DIT BOEK ECHT IETS VOOR JOU 😉
•Makkelijke snel-klaar recepten voor één persoon
•Handige overzichten en lijstjes, duidelijke symbolen
•Gezonde tips & tricks

Het perfecte boek voor iedereen die enkel voor zichzelf hoeft te koken en die niet alleen van gezond maar vooral ook van lekker eten houdt!

————————————————————————————————————————
eerste-hulp-bij-daten : van Annelien Coorevits en Wim De Valck
Wat doe je aan op je eerste date? Op wat voor soort date ga je? Wat doe je als het gesprek stilvalt? En waar vind je hem of haar?
Annelien en Wim geven singles een duwtje in de rug bij hun zoektocht naar de ware liefde. Ze verklappen de do’s en dont’s van daten en tonen je de valkuilen en oplossingen. Ze helpen je bij je styling en geven tips voor als het gesprek moeilijk op gang komt. Ook enkele BV’s zoals Bart De Pauw en ‘De Lau’ delen hun ervaringen. Was je eerste date een succes en wil je er graag een vervolg aan breien? Dan tonen Annelien en Wim je hoe je dit het beste aanpakt. Dat en nog veel meer vind je in Eerste hulp bij daten.

de nieuwe single : Het eerste boek dat specifiek ingaat op de vragen van singles die al een lange relatie achter de rug hebben

SINGLEREIZEN

vakantieschakel: een website die Vlamingen moet helpen om de problemen te overwinnen die hen verhinderen op vakantie te gaan. En dan gaat het niet enkel om financiële drempels. Via de website kunnen Vlamingen hun probleem doorgeven, waarna een “vakantieschakelaar” een oplossing zoekt bij 600 toeristische aanbieders en 1.600 sociale organisaties. Het doelpubliek is breed: gezinnen met veel kinderen of kinderen met een beperking, personen met een mentale beperking, eenoudergezinnen en zelfs gezinnen met drie honden kunnen een beroep doen op de dienst. Achter de website vakantieschakel.be zit een databank en een uitgekiend computersysteem om de juiste link te leggen tussen vraagstellers en aanbieders. “Deze ondernemers en organisaties engageren zich al om personen met een laag inkomen vakantie te laten beleven. Zij zijn vaak bereid ook mensen te helpen die andere drempels ervaren.

alleenreizenden : Wij organiseren Nederlandstalige begeleide groepsreizen exclusief voor alleenstaanden of mensen die zonder partner reizen in de leeftijdscategorie 50+. Wat u ook verkiest, u kan reizen in een ongedwongen sfeer naar bestemmingen overal ter wereld.

altero singlereizen: Single reizen aanbod ism Anders Reizen. Actieve reizen in kleine groepen

foxvakanties: speciale groepsreizen voor alleenreizenden die op een ongedwongen manier samen willen reizen en hun reisbelevenissen willen delen met andere singles.

maris life: Een reislabel dat reizen selecteert en organiseert voor alleenstaande ouders die alleen met hun kinderen op vakantie willen. Maris Life is daarom alleen met en voor alleenstaande ouders

tomeeto: via Tomeeto kan u singles ontmoeten door deel te nemen aan activiteiten of mee te gaan op weekends, vakantie, groepsreizen en zeilweekends.

sawadeereizen voor singles: Sawadee staat voor bijzondere reiservaringen. Wie met ons op reis gaat, ervaart een land echt. We laten je veel zien en beleven en zorgen ervoor dat je in contact komt met de lokale bevolking. Wil je graag meer weten over reizen met Sawadee? Ons team van reisexperts staat 7 dagen per week voor je klaar en geeft je graag persoonlijk reisadvies.

Bij SmartGlobe ben je zeker van aangenaam reisgezelschap en voldoende gespreksstof, want je reisgenoten zijn allemaal hoger opgeleide singles (net zoals jij) en ze hebben ook ongeveer jouw leeftijd. Onze competitieve tarieven omvatten bovendien maximaal reiscomfort. Zo logeer je bij ons niet in tentjes of jeugdherbergen, maar in heerlijke hotelbedden!

APPS

TINDER: Met Tinder kom je te weten wie jou leuk vinden bij jou in de buurt, zodat je elkaar misschien beter kunt leren kennen – de app voor vriendschappen, afspraakjes, relaties, ….

breeze : Ga op offline dates zonder eindeloos swipen en chatten

scoutr : datingapp voor scouts en gidsen tussen 16 en 30 jaar

feeld : Feeld is de plek om te chatten, ontmoeten, daten en contact maken met polyamoreuze stellen en singles. Van ruimdenkende stellen tot bi-nieuwsgierige singles

kwissle : Een eerste indruk is belangrijk. Hoe zou hij of zij bijvoorbeeld klinken of bewegen? Bij de Kwissle-app krijg je die eerste indruk door elkaars video te bekijken. Even spannend misschien, maar het maakt de ervaring een stuk realistischer en leuker!

wing: de eerste Belgische toepassing die gebruikers niet zelf laat zoeken, maar de hulp inschakelt van vrienden.
Ook voor koppels: Een voorbeeld: als je op Facebook twee single vrienden hebt, dan kan je ze via de app aan elkaar voorstellen. Ook bestaande koppels kunnen de datingapp gebruiken en vrienden aan elkaar introduceren. “Het is de eerste keer dat mensen die een relatie hebben zo actief betrokken worden in het datingproces”, zegt Edgar Warmoes, een van de oprichters van Wing. Gebruikers die liever het heft in eigen handen nemen, kunnen op sociale media zelf op zoek gaan naar hun droompartner. Achteraf kunnen ze hun vriendenkring inschakelen voor een introductie.

paiq : Paiq is een datingapp die het anders aanpakt. Met Paiq ben je níet eindeloos cliché profieltjes aan het doorklikken, maar ga je gelijk écht in gesprek via de chat.

airdates: The Only Inflight Dating App ! Chat on the Plane between Passengers WITHOUT INTERNET

Happn biedt de mogelijkheid om ontmoetingen uit het echte leven virtueel een romantisch vervolg te geven. Een tweede kans voor de haastigen, de twijfelaars en de bedeesden. Deze app is beschikbaar voor Apple en in de Play Store.

Bumble: deze app lijkt op de eerste beelden als twee druppels water op Tinder. Net als in Tinder kunnen mannen en vrouwen een foto van zichzelf plaatsen met een korte biografie en kunnen ze dates vinden op basis van locatie. Het grote verschil is echter dat met Bumble alleen vrouwen een gesprek kunnen beginnen.

sapio: zoek mensen op basis van intelligentie/gelijke interesses

grindr: chat en date met gays

planet romeo : gay dating

hater : Dating-apps zijn meestal gebaseerd op het idee dat je dezelfde hobbies hebt of dezelfde dingen leuk vindt. Maar je zou het ook kunnen omkeren en dat is wat de app Hater doet. In deze app vul je in waar je een hekel aan hebt, bijvoorbeeld een politicus of artiest. Dating wordt opeens hating, maar dan wel gezellig met z’n tweeën.

Once : deze app werkt iets anders dan veel mensen gewend zijn; het koppelen wordt handmatig door een team gedaan. Zodra je lid bent geworden, krijg je iedere dag matches. Elke dag zal er een uitgekozen match gegenereerd worden. Er zit achter die dagelijkse match dus niet alleen technologie: er komen ook echte mensen aan te pas. De menselijke koppelaars zorgen er elke dag rond het middaguur voor dat jij een match te zien krijgt. Als gebruiker krijg je dan 24 uur de tijd om een bericht te sturen naar jouw match. Daarna kunnen jullie lekker berichtjes naar elkaar sturen. De dating app belooft Singles bij elkaar te brengen. Zodra je lid bent geworden, krijg je iedere dag matches. Elke dag zal er een uitgekozen match gegenereerd worden. Er zit achter die dagelijkse match dus niet alleen technologie: er komen ook echte mensen aan te pas. De menselijke koppelaars zorgen er elke dag rond het middaguur voor dat jij een match te zien krijgt. Als gebruiker krijg je dan 24 uur de tijd om een bericht te sturen naar jouw match. Daarna kunnen jullie lekker berichtjes naar elkaar sturen.

meet me at kinepolis: We hebben een mobile app gelanceerd waarmee mensen elkaar kunnen vinden om samen naar de film te gaan: je kiest eerst in welke Kinepolis bioscoop (of -bioscopen) je films wil zien, vervolgens welke films je wil zien en dan stelt de app je mensen voor die in dezelfde bioscoop ook één van jouw films willen zien en die verder ook voldoen aan jouw voorkeuren qua geslacht en leeftijd.

REIS-, SPORT- OF ACTIVITEITENPARTNER GEZOCHT???

(REIS)PARTNER GEZOCHT?

Nog op zoek naar een reisgenoot? Neem dan zeker een kijkje op triptogether of op tourbar: Gebruik TourBar om op zoek te gaan naar een reispartner, gezelschap of buddy’s over de hele wereld. Leuke, veilige vakantie datingsite om contact te maken

SPORTPARTNER GEZOCHT?

sportpartner : SportPartner kan je helpen om een maatje te vinden voor een wandeltocht, een partijtje tennis, een rondje golfen of zelfs een avond uit dansen!

sportieve singles :  een vereniging voor mensen die vrijgezel zijn, die optimistisch zijn en die een gemeenschappelijk passie delen – sport!

single speed : Single Speed is de allereerste fietsclub voor vrijgezellen. Jong, oud, op zoek naar een partner of niet, elke single is welkom om mee te fietsen. Imponeren met snelle benen werkt er voor alle duidelijkheid niét: “Sfeer en gezellig primeren”, zeggen wieltoeristen Pascal (55) en Viky (43). “We zijn géén Tinder op de fiets, maar het is wel een veilige plek om mensen te ontmoeten.”

sporty app : zoek mensen uit de buurt om samen jullie favoriete sport te beoefenen

SportsBuddy : Je kan sporters in de omgeving niet alleen beoordelen op foto’s, ook is het mogelijk om te kijken of je overeenkomt qua sporten of zelfs niveau. Naast het matchen en raten is het tot slot ook mogelijk om events in de buurt te bekijken. Zo kan je je aansluiten bij een potje voetbal op een pleintje in de buurt… Handig als je met het matchen niet echt veel succes hebt.

CycleWe: zoeken naar fietsmaatjes

VRIENDSCHAPPEN GEZOCHT?

Ohello : laat je nieuwe mensen ontmoeten

Hey! Vina : de Tinder voor vriendinnen

libelle vriendinnen : Je zoekt een maatje met wie je kunt lachen, babbelen, nieuwe plekken ontdekken? Hier ontmoet je en spreek je af met gelijkgestemden, bij wie je jezelf kunt zijn.

DINE WITH US

dine with us: Via een online platform worden Belgen en ‘nieuwe’ Belgen met elkaar gematcht. Het duo organiseert samen een etentje. Dine With Us is een initiatief dat via een online platform Belgen en ‘nieuwe’ Belgen met elkaar matcht. Het duo ontmoet elkaar, doet samen boodschappen en organiseert samen een etentje thuis. Ze nodigen elk familie/vrienden uit.

VARIA

solo vliegen: praktische gids voor alleenwoners

Deze gids richt zich tot personen die alleen wonen. Tegen 2060 zal de helft van de huishoudens in België bestaan uit één persoon. Zoveel mensen die alleen wonen, zoveel redenen waarom ze dat doen. Nu eens zijn het singles die een leven alleen comfortabel vinden en genieten van de vrijheid die dit biedt, dan weer mensen die na een relatiebreuk plots alleen zijn.

Alleenwoners kunnen jongvolwassenen zijn die hun weg zoeken, veertigers die na een scheiding een nieuw leven opbouwen, weduwes of weduwenaars die na een heel leven samen alleen verder moeten. Veel alleenwoners zijn single, al dan niet met (volwassen) kinderen, andere hebben een relatie, ook al wonen ze niet samen.

Met deze praktische eerstelijnsgids willen de Koning Boudewijnstichting en de Federatie van het Belgisch Notariaat alleenwoners op weg helpen. De gids is opgebouwd aan de hand van verschillende momenten en keuzes in een mensenleven waarbij alleenwoners en singles een eigen aanpak zoeken.

de nieuwe single : Het eerste boek dat specifiek ingaat op de vragen van singles die al een lange relatie achter de rug hebben