Voordeelsites.be

De referentie op gebied van informatie!

op reis – vluchten/hotels boeken 2

VLUCHTEN EN HOTELS

orbiville : reisvergelijkingssite

misterfly : boekingsplatform :
Wie naar misterfly surft, kan er zo goedkoop mogelijk vluchten of hotelkamers boeken, net als op concurrerende sites. Waarom zou je dan kiezen voor de nieuwe speler? “Voor onze prijstransparantie bijvoorbeeld”, antwoordt Carlos Da Silva. “Op andere sites krijg je tarieven voorgeschoteld die niet overeenkomen met het finale prijskaartje, omdat er bijvoorbeeld nog betalings- of dossierkosten worden aangerekend. Wij tonen vanaf het begin de eindprijs.”
Da Silva gaat er prat op dat MisterFly meestal de goedkoopste is, of eenzelfde prijs kan bieden als andere spelers. De zoekmachine combineert bijvoorbeeld heen- en terugvluchten van verschillende maatschappijen. En bij hotelkamers “kunnen we dankzij onze uitgebreide databank van aanbieders vaak een lagere prijs vinden dan bijvoorbeeld booking.com”. Ook de – betalende – opties om je vliegticket flexibel te maken of een annulatieverzekering (“annuleren zonder reden”) te nemen, zijn volgens MisterFly onderscheidend. Behalve losse vluchten en hotels, biedt de nieuwe speler ook “exclusieve” pakketten (vlucht + hotel) aan.

kayak (momenteel info niet in het nederlands, wel beschikbaar in het engels, frans, spaans) : Compare hundreds of travel sites at once.

CHEAPTICKETS : niet alleen vliegtickets maar ook hotels en autoverhuur

app go euro : Start uw reis door Europa door middel van één klik. GoEuro maakt het vergelijken en combineren van vluchten, bus-, trein- en autoreizen voor scherpe prijzen uiterst éénvoudig.

TIP : MAAK VAN JE TUSSENLANDING EEN STEDENTRIP (en bespaar nog ook) (bron Columbusmagazine)

Het is altijd verschrikkelijk om een tussenlanding te maken in een mooie of onbekende stad, zonder dat je de stad ook daadwerkelijk in kan. Gelukkig kun je gemakkelijk zelf een lange tussenstop in je boeking verwerken. Vaak ben je zelfs goedkoper uit! Met deze drie methodes regel je een gratis meerdaagse tussenstop.

Methode 1: Creëer je eigen verlengde tussenstop

Ga naar je ticketzoekmachine en voer een begin- en eindbestemming in. Bijvoorbeeld: een retourtje Amsterdam – Bangkok van 3 tot 21 juni. De prijs* voor een directe vlucht met KLM is € 611. Maar we kunnen óók zien dat er een goedkopere optie* is: € 435. Je vliegt dan met British Airways en stapt over in Londen. Voer vervolgens een nieuwe zoekopdracht in, maar dit keer gebruik je de ‘meerdere bestemmingen’-functie. Je vliegt nog steeds op 3 juni naar Londen, maar je schuift je vlucht vanuit Londen naar Bangkok iets achteruit, bijvoorbeeld naar 5 juni. De terugweg kun je gewoon laten staan zoals hij was, dus Bangkok – Amsterdam. Het resultaat: € 686*. Je betaalt dus slechts € 75 meer dan een directe KLM-vlucht, en daar krijg je een tussenstop in Londen voor terug. Vaak vallen de verschillen met deze methode nog veel gunstiger uit.

Methode 2: Gebruik een tussenstop-zoekmachine

Je kunt jezelf het uitpluiswerkje voor methode 1 besparen door gebruik te maken van Airwander, een superhandige zoekmachine die je reisplannen in één keer voor je calculeert. Je voert dus weer in: vertrek van Amsterdam op 3 juni, tussenstop in Londen, door naar Bangkok op 5 juni en terug naar Amsterdam op 21 juni. Kijk eens aan, dezelfde reis kost nu slechts € 581. Dat komt doordat Airwander aparte (in plaats van één all-in-one) boekingen maakt en met andere boekingssites werkt dan bijvoorbeeld Skyscanner.

Methode 3: Maak gebruik van gratis tussenstops die door airlines worden aangeboden

Steeds meer airlines bieden uit eigen beweging gratis tussenstops aan, voornamelijk in hun eigen hub – voor KLM zou dat bijvoorbeeld Amsterdam zijn. Deze tussenstopdeals zijn afhankelijk van de maatschappij en zijn er in alle soorten en maten, van een paar uur tot een week en van bezoekjes op eigen houtje tot bezoekjes met een lokale gids en overnachting in een hotel. Dit zijn de airlines die gratis tussenstopdeals aanbieden:
•Air France
•Finnair
•Icelandair
•WOW Air
•Air Canada
•Hawaiian Airlines
•Copa Airlines
•AirChina
•China Southern Airlines
•Singapore Air
•Thai Airways
•Turkish Airlines
•Ethiopian Airlines
•Emirates (klik ook hier)
•Etihad
•Qatar Airways