Voordeelsites.be

De referentie op gebied van informatie!

TELEFOON – INTERNET – TV – FILMS

Hier vindt u een overzicht van sites, apps, … ivm internet, telefonie, smartphones, televisie, ….

TELEVISIE/FILMS

netflix : Streaming en on demand kijken naar films en series. En dat voor een vast bedrag per maand van nog geen tien euro

vtmgo : een gratis online videoplatform. Daarop zal iedereen de programma’s van onder meer VTM, Q2 en CAZ kunnen opvragen of live bekijken, en daarnaast ook van exclusieve internationale series genieten.VTM GO zal in totaal bijna driehonderd titels aanbieden: naast huidige programma’s, komt er ook een catalogus met succesreeksen uit het verleden zoals ‘Matroesjka’s’, ‘Clan’, ‘Bompa’ of ‘Lilli en Marleen’.

vrtmax : Bekijk je favoriete VRT-programma’s, documentaires en series gratis op VRT MAX via de website of app. Jij kiest waar en wanneer

hayu de nieuwe video-on-demand dienst, is vanaf nu ook in België beschikbaar. Wat dat betekent? Dat je Amerikaanse realityseries voortaan altijd en overal kan bekijken!
Op Hayu vind je ruim 6.000 afleveringen van zo’n 200 NBCUniversal International realityseries terug, waaronder ‘Keeping Up With The Kardashians’, ‘The Real Housewives’, ‘Million Dollar Listing’ en ‘Vanderpump Rules’. Je kan alles onbeperkt op één plek streamen.
Een paar fijne feitjes over Hayu op een rijtje:
De meeste series zijn al op de Amerikaanse premièredag in België te zien
Fans kunnen complete seizoenen van begin tot eind bingen
Je kan Hayu op je smartphone, tablet en pc bekijken
Abonnees kunnen series downloaden om ze onderweg (offline) te bekijken
De eerste dertig dagen zijn helemaal gratis!
Voor een abonnement betaal je slechts 5,99 euro per maand. Je zit gelukkig niet vast aan een vast contract.

open culture : OpenCulture.com schuimde het internet af op zoek naar films die rechtenvrij en gratis te bekijken zijn, en bundelde ze in een lijst. Het aanbod telt ruim 700 stuks, telkens voorzien van een woordje uitleg, waaronder klassiekers, indiefilms, documentaires en heel wat producties van klinkende namen nog vóór ze bekend werden bij het grote publiek ,…

dailymotion: Dailymotion is een website waarop kosteloos video’s geplaatst en bekeken kunnen worden. Het motto van de website is Share Your Videos

Imago TV: Imago TV biedt documentaires, podcasts en kortfilms over alles wat de maatschappij bezighoudt. Het uiterlijk van het streamingplatform heeft heel wat weg van Netflix. Zwarte achtergrond, indeling in genres, kort informatief tekstje bij elke video… Het grote verschil zit ‘m echter in de inhoud. Alle beschikbare content werd gemaakt door geëngageerde filmmakers. De onderwerpen zijn heel uiteenlopend en gaan van spiritualiteit tot ecologie. Ze willen wel allemaal een alternatief bieden voor de dominante modellen.
Concreet vind je er bijvoorbeeld alternatieve reisdocumentaires, korte filmpjes die je in enkele stappen aansporen om milieubewuster te leven, films over artificiële intelligentie… Op dit moment is de site wel enkel beschikbaar in het Frans, wat betekent dat veel van de aangeboden films ook Franstalig zijn. Als je iets langer zoekt, vind je echter ook kwalitatieve producties in het Engels. Wij hopen alvast dat er snel een Engelstalige of Nederlandstalige versie volgt!

zoo media : Mediaprojecten van studenten Thomas More verzameld op één platform

a good movie to watch : all about finding you great movies you’ve never heard of but will absolutely love, what we call “highly-rated, little-known”

cinemapp : Cinemapp past zich volledig aan jou aan. Op basis van je locatie of favoriete bioscopen laten we je enkel films zien die spelen in de bioscopen die jij wilt

TV VLAANDEREN : Jouw favoriete zenders, Live Belgisch voetbal en onbeperkt de beste films en series kijken. Kijk tv via internet, satelliet of antenne vanaf €9,95 per maand

DE SCHOTELSHOP : Verschillende merken, prijsklassen en groottes. Altijd een goed ontvangst waar je ook bent!

Watchworthy, app that helps you find something new to watch across TV networks and more than 200 streaming services like Netflix, Hulu, Prime Video, Apple TV+ and many more.

viceland: Het Amerikaanse mediabedrijf Vice lanceerde “Viceland” in België. Daarop worden zowel internationale als lokale programma’s uitgezonden over thema’s gaande van muziek tot voeding, identiteit, seks, mode en sport. Kenmerkend is daarbij wel altijd “de unieke blik op de jongerencultuur”. De Vlaamse versie van Viceland is beschikbaar in het basispakket van Telenet, op kanaal 21. Vanaf 1 juni is de zender ook opgenomen in het basispakket van Proximus.

live-comedy tv : streamingdienst die enkel Vlaamse comedy aanbiedt

TELEFONIE

bestetarief : hier kan je tarieven voor internet, gsm, vaste telefonie van de diverse operatoren vergelijken

skype : Skype maakt het eenvoudig om via chatberichten en gesprekken met en zonder video ervaringen te delen met de mensen die u dierbaar zijn, waar ze zich ook bevinden.

skype qik: Verzend met Skype Qik videoberichten vanaf uw mobiel naar vriendengroepen.

jajah : Door de 25 grootste providers van de wereld bekroond tot de Beste Communicatie-oplossing

gratis bellen via facebook: Iemand bellen gaat enkel via Facebook Messenger, maar een gesprek ontvangen kan ook via de gewone Facebook-app. De enige vereiste is dat zowel jij als je vriend(in) over een werkende internetverbinding beschikt
als je een gesprek start met één van je Facebookvrienden, druk je bovenaan in de blauwe balk op de ‘i’ voor meer informatie. Daar kan je vervolgens kiezen voor ‘Bel gratis’.

whatsapp : WhatsApp Messenger is een cross-platform mobiele berichtenapp waarmee je berichten kunt uitwisselen zonder dat je hoeft te betalen voor sms-berichten.  WhatsApp Messenger is beschikbaar voor iPhone, BlackBerry, Windows Phone, Android en Nokia en ja hoor, deze telefoons kunnen allemaal berichten naar elkaar sturen!

facetime: programma voor videotelefonie

viber : Met Viber bel je volledig gratis en wereldwijd naar vrienden die de app ook hebben geïnstalleerd op hun Android-telefoon of iPhone. Om de kosteloze app te gebruiken dien je slechts verbonden te zijn met een 3G of WiFi netwerk.

APPS OM VEILIG TE SURFEN MET JE SMARTPHONE

antivirus free : (enkel android) gaat op zoek naar besmette programma’s, apps, ….

mypermissions : om je profiel af te schermen en je privacy te bewaren

ghostery : met deze app kan je zoeken op internet zonder dat alles geregistreerd wordt

BIJNA NIEUW

Refurbished wat zoveel betekent als bijna nieuw, demomodel, gereviseerd,…

Bij ilabo kan u terecht voor onder andere refurbished toestellen, maar ook voor herstellingen van uw Apple producten.

coolmix: premium refurbished iphones en samsungs

swoop: refurbished smartphones

Refurbished.nl levert diverse refurbished producten zoals smartphones, tablets en laptops. De focus ligt momenteel op refurbished iPhones en iPads, later dit jaar volgen MacBooks en andere producten.

platte tv discounter: refurbished TV’s

ZELF JE SMARTPHONE HERSTELLEN?

Bij ifixit kan je onderdelen bestellen om zelf (en dus goedkoper) je smartphone,… te herstellen

apple self service repair : zelf service reparatiewinkel voor apple producten

en nog dit :

vind je verloren of gestolen smartphone terug en
code om gsm te blokkeren als hij gestolen wordt:
mijn gsm werd gestolen wat moet ik doen

en nog enkele andere belangrijke weetjes:


Het alarmnummer voor alle mobiele telefoons is wereldwijd 112. Als je merkt dat je uit het dekkingsgebied van je provider bent dan zoekt de telefoon automatisch net zo lang tot er een verbinding te maken is bij welke provider dan ook.
Dit werkt op alle telefoons over de hele wereld en is gratis. Het is het equivalent van 999.


Je staat ergens en je wilt je auto in, maar de sleutels liggen binnen of de batterij van je afstandsbediening is leeg…. en… de tweede sleutel ligt thuis of heeft je partner bijvoorbeeld.
Dus nu sta je daar en kan je twee dingen doen. Inbreken in je eigen auto en schade veroorzaken of….bel naar de plek waar de tweede sleutel is, doe dat naar een mobiele telefoon daar.
Laat de andere persoon uw afstandsbediening indrukken bij de telefoon, houdt de telefoon ongeveer 20 cm van de auto en …. het slot springt open. De afstand is zo geen probleem, de frequentie van de afstandsbediening is door het systeem van de auto te ontvangen.
Probeer het maar.


Verborgen Batterij Power.

Batterij leeg? U kunt nergens opladen? Activeer dan uw reserve energie.
Toets * 3370 # (denk aan de asterisk).
Uw telefoon start opnieuw op en de batterij geeft aan dat hij nog 50% energie heeft.
Deze reserve wordt gewoon weer opgeladen als u de telefoon weer aansluit op het elektriciteitsnet.


Hoe kan ik mijn gestolen telefoon uit te schakelen en voor eeuwig blokkeren, zodat een dief er niets aan heeft.?
U belt uw provider en geeft de zogenaamde Digit Code op. Zij maken de telefoon dan dood.
Hij is dan niet meer te gebruiken, ook niet met nieuwe sim’s of technische ingrepen.
De meeste mensen weten niet eens dat zij een Digit Code hebben, laat staan dat zij het hebben genoteerd.
Dus… zoek uw Digit Code op als volgt:
Toets: * # 0 6 #
Vergeet het sterretje niet voor de # 06 # .
Het 15-cijferige Digit Code verschijnt op het scherm. Dit nummer is uniek. Schrijf de code op en bewaar hem op een veilige plek. Als uw telefoon ooit gestolen, dan kunt u bellen met uw serviceprovider en geef ze deze code. Zij zullen dan in staat zijn om uw handset blokkeren zodat zelfs als de dief verandert de SIM-kaart, wordt uw telefoon totaal nutteloos

APP

Drupe : laat je contacten oproepen met slechts twee veegbewegingen. De app ‘drijft’ als het ware over Android en plaatst vier puntjes aan de zijkant van het scherm. Wanneer je over deze puntjes veegt, zie je aan de linkerzijde je favoriete contacten en aan de rechterzijde de mogelijkheden om hen te bereiken.

KnowMe : met deze app kan je makkelijk een video monteren. U filmt korte clipjes en kan ze eventueel samen met foto’s op een tijdlijn plaatsen al dan niet nog vergezeld van commentaar en muziek.

glympse: Dankzij de ingebouwde gps weet uw smartphone op elk moment waar u zich bevindt. Soms kan het handig zijn om dat ook aan familieleden of vrienden te laten weten.