Voordeelsites.be

De referentie op gebied van informatie!

(HUIS)DIEREN

OP DEZE PAGINA KRIJG JE EEN OVERZICHT VAN LEUKE SITES, APPS, BLOGS, … ivm (HUIS)DIEREN (oa over honden, katten, konijnen, vissen, paarden, ….)

BEZIN VOOR JE BEGINT

huisdierinfo : Ben je van plan om een huisdier (poes, hond, konijn, vogel,…) in huis te halen? Vergeet niet dat een huisdier aandacht nodig heft en een goede verzorging. Dat betekent dat je er tijd en geld in moet steken. Welke noden je dier heeft, hangt af van het type huisdier.

ADOPTEER EEN DIER

adopteer een dier : officiële website van de Vlaamse overheid – Deze nieuwe website geeft een overzicht van de dieren die in asielen wachten op een warme thuis.

ALGEMEENaveve: meer dan 250 winkels – je vindt er ook heel wat voeding, accessoires enz. voor je dieren

intratuin: groen woonwarenhuis met vestigingen in Nederland en België met oa ook alles voor uw dier.

KLEDING

bolletjes wol van dierenhaar: Altijd gedroomd van een trui gemaakt van de vacht van je huisdier? Sophie Leyssen, stofontwerpster van opleiding, uit Kessel helpt je graag op weg. Als hobby spint ze bolletjes wol van eender welk dier. “Hond, kat, konijn, schaap… Enige vereiste is dat het haar minstens drie centimeter lang is”.

OPPAS

pawshake : vind echte dierenvrienden om op je huisdier te passen

petsitter : brengt PetOwners (eigenaars van huisdieren) in contact met PetSitters (PetLovers of mensen die graag op huisdieren passen)

mijn dieren eu :

In het publieke gedeelte van mijndieren.eu kunt u op zoek gaan naar een dierenarts op basis van de naam, postcode of gemeente. Hierna kunt u beslissen om u te registreren bij deze praktijk. Als een geregistreerde gebruiker bij een praktijk kunt u:

  • Online afspraken maken
  • Het medische dossier van uw huisdier (gedeeltelijk) bekijken
  • De gegevens van uw huisdier bekijken en aanpassen
  • De stand van uw klantenkaart opvolgen
  • Bekijken wanneer u opnieuw langs moet voor een vaccinatie of een andere behandeling
  • Op de hoogte gehouden worden van infosessies georganiseerd door uw dierenarts
  • Op de hoogte gehouden worden van promoties

leuke apps (op basis van A.I.)

merlin bird id : Merlin Bird ID helpt u bij het identificeren van vogels die u ziet en hoort. Merlin is anders dan elke andere vogel-app: hij wordt mogelijk gemaakt door eBird, ’s werelds grootste database met vogelwaarnemingen, geluiden en foto’s.

obsidentify : ObsIdentify herkent alleen wilde dieren en planten

DIEREN ALGEMEEN ALFABETISCH 

DUIVEN

duivensport België

Het gamma van “Duivensport België “behoort ongetwijfeld tot het beste wat de markt te bieden heeft. De bezieler van deze producten, dierenarts Rudi Hendrikx, ontwikkelde dit gamma op basis van zijn jarenlange ervaring in de duivensport! Als dierenarts en topmelker weet hij maar al te goed de noden van onze reisduiven te herkennen en erop in te spelen.

HONDEN

hondenkwekerijen erkend in Vlaanderen vind je hier

HONDENETEN en SUPPLEMENTEN

dog chef : Verse & natuurlijke huisbereide maaltijden aangepast aan uw hond. Dog Chef is een Belgisch bedrijf met als missie het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van huisdieren door middel van voeding

imby : CO2 neutraal en compleet hondenvoer dankzij de hypoallergene insecteiwitten van Imby.

edgard en cooper :
Edgard & Cooper is écht lekker katten- en hondenvoer dat jou, je viervoeters én onze planeet goed doet. Ontdek ons droogvoer, natvoer en snacks!

gutsy : Nutritioneel hondenvoer voor alledaags avontuur

HUPPLE: Het creëren van een fantastisch hondenleven, voor hond én baasje… dat is wat we doen, dag na dag!

tinki: Vind het béste voor je hond tegen de laagste prijs voor jou. Vergelijk 60.000+ producten van 700+ merken en 35+ winkels

celtic connection: graan- en glutenvrij honden(en katten)eten

test droge hondenvoeding: aankoopgids hondenbrokken

dogline : hondenvoeding en supplementen – Samen met onze Noorse dierenarts en Animal Nutritionist hebben wij 4 honden supplementen ontwikkeld, die de 4 problemen aanpakken die bij honden, wereldwijd, het meeste voorkomen

DOGOFRIENDS

dogofriends: Dé goede plek voor cadeautjes, deskundige tips, exclusieve voordelen… En nog veel meer!

HONDENGESCHENKDOZEN

surpriseyourpet: Verwen jouw hond en/of kat met onze surpriseboxen!

woefbox: het leukste cadeau voor je hond

pupperclub : Verwen jouw hond met een unieke goodiebox

HONDENBED

DOGGYDATING

Doggydating: Met de DoggyDating App kunnen baasjes in één klik op de kaart zien waar andere honden in de buurt aan het spelen of wandelen zijn. Op de gok naar het park en hopen dat je een leuke hond tegenkomt is hiermee verleden tijd. Een wandeling, een frisbee spel of de honden laten ravotten; met DoggyDating ben je elke keer verzekerd van een geslaagd uitje!

LOSTDOGZZZ

lostdogzzz: Uw hond is vermist!! U vult het aanmeldingsformulier in, en u krijgt onmiddelijk een email met uitleg wat U zelf al kan doen.
Ondertussen plaatsen wij Uw vermiste hond op onze website en posten het op Facebook. We maken onmiddelijk Flyers die u en ons team in de omgeving van de vermissing kunnen ophangen. Indien nodig plaatsen we vangkooien en /of cameras om uw geliefde 4-voeter weer thuis te krijgen.

HONDENBIER

Snuffle vind je momenteel vooral in dierenspeciaalzaken en bevat geen alcohol maar wel rund- of kipextracten en wordt gebrouwen in een echte brouwerij.

MET JE HOND OP WANDEL – OP REIS

hondvriendelijke wandelinge: Bij alle wandelingen staan foto’s zodat u kan zien hoe wij tekeergaan op zo’n wandeling + hebt u wat zicht op de omgeving. De wandelingen duren 2u of langer. De theorie van de wandeling vind je terug in ‘Wandelregio’ op ons forum. Elke wandeling krijgt van ons een hondje, ons Jefke. Het aantal Jefkes naast de wandeling duidt op volgende quotatie:
5 = uitstekend hondvriendelijk
4 = goed hondvriendelijk
3 = matig hondvriendelijk
2 = weinig hondvriendelijk
1 = niet hondvriendelijk

hondenwelkom : heerlijke vakantieplekken in heel Europa waar ook je hond altijd welkom is.

travelbird – vakantie met hond: Je allerbeste vriend achterlaten? Geen denken aan! TravelBird heeft alvast wat suggesties voor je onvergetelijke vakantie met hond

bringfido : Ga je dit najaar op vakantie en mag je viervoeter mee? Dan is Bring Fido een handig hulpmiddeltje om een hondvriendelijk hotel te zoeken. Wanneer je een stad ingeeft, krijg je een overzicht te zien van alle hondvriendelijke adresjes in die stad: niet enkel hotels, maar ook restaurants, maar ook parken en stranden waar honden welkom zijn worden weergegeven. (bestaat ook als app)

dog vacation : hoe plan je een vakantie met je hond?

HONDEN VARIA

whistle: The Whistle Activity Monitor is an on-collar device that measures your dog’s activities, giving you a new perspective on day-to-day behavior and long-term health trends. Check in from your phone, share memorable moments with family and friends, and make informed decisions with your vet.

dogtv : tv kanaal met ontspannende muziek en beelden speciaal voor honden

Petflix neemt uw hond mee op een wandeling – zonder dat u de deur uit moet. Een winderig strand, een groene weide of een kronkelig bospad. Met een klik op de afstandsbediening kunnen honden een brede waaier aan wandelingen bekijken op een televisie- of computerscherm, via een streamingdienst waarop u zich kan abonneren voor 4,99 dollar (4,10 euro) per maand.

noalicious : alle goodies voor je hond en onze leuke stories kan je vinden op onze Instagram @noaliciousdogs

centralbark : hondenpsycholoog – hondentraining en gedragstherapie

relax my dog : ontspannende muziek voor honden

APPS VARIA

mapmydogwalk : Maakt het lopen van de hond leuk en informatief! Volg de route, tijdhttps://relaxmydog.com/ afstand, snelheid, tempo …

Pit Pat (bron Metro)

Je hond is een luie slaper die best wat meer beweging kan gebruiken, maar je bent de routineuze wandeling beu? De apps WonderWoof of PitPat geven je inspiratie om je hond op creatieve manieren aan het trippelen te krijgen. Je bevestigt een plastic strikje als volgapparaat aan de halsband, en het fitness-project van je trouwe huisdier kan van start gaan. De strik houdt bij hoeveel de hond heeft gelopen op een dag. Bij WonderWoof kun je door middel van een ingebouwde kaart ook achterhalen waar je viervoeter precies gesnuffeld heeft. Zo wordt het ook een stuk makkelijker om variatie aan te brengen in de wandelingen. Bovendien worden baasjes er dankzij de app aan herinnerd wanneer Fifi of Rakker moeten eten. Je krijgt ook een melding wanneer je dier toe is aan een knipbeurt of een vaccinatie.

TOSCANZAHOEVE

toscanzahoeve: Erkend en holistisch centrum voor dierengedrag, het opvoeden van dieren en dieren opleidingen. O.l.v. gediplomeerd gedragstherapeute Inge Pauwels.

HANDS4PAWS

hands 4 paws: Bij Hands 4 Paws geniet u van een professioneel opgeleid team dat u adviseert waar het nodig is. U kunt op ons beroep doen voor volgende diensten, GEDRAGSADVIES – VOEDINGSADVIES – ALL ROUND DIERENZORG.

HONDEN EN KATTEN

pixies pantry : lifestyle voor honden en katten

ikea pets tunes : een muziekplatform met aangepaste afspeellijsten voor elke hond of kat die gestresseerd wordt van alleen zijn.

KATTEN :

kattenadvies : Wij zijn de link tussen Mens & Kat.First World Cat Nonprofit Organization

kattenradar : Direct hulp bij het terugvinden van je vermiste kat – Stuur een vermist-melding naar duizenden buurtgenoten. Iedereen zoekt met je mee

furrniture krabpaal :
De SKY krabpaal is een stoere krab- en klimpaal. Handgemaakt met sterke materialen, zodat deze zelfs voor de grootste kattenrassen geschikt is

spelletjes voor katten

andere spelletjes :
– cat toys
– paint for cats

cat id: het officiële platform voor de registratie van katten. Dit gebeurt volledig online

relax my cat : ontspannende muziek voor katten

surpriseyourpet: Verwen jouw hond en/of kat met onze surpriseboxen!

GEZONDHEIDSVERZEKERING VOOR HOND EN KAT

santevet : verzekering voor hond en kat, ziekenfonds voor dieren

KNAAGDIEREN

Wind Whistler is een erkend dierenasiel voor knaagdieren

meer info 

KONIJNEN

konijnenadviesbureau : hopster

PAARDEN

Alles wat je nodig hebt voor de paardensport. Voor jezelf, jouw paard of shetlander, wat je ook zoekt je zult altijd slagen!

mini horseshop :

Outside the Corral : gespecialiseerd in ruiterreizen – paardrijvakanties op maat

SPINNEN

Arabel : Belgische arachnologische vereniging

meer info

VISSEN

aquarium 3 vis-ion: Dit flatscreen aquarium concept, beschikbaar in 5 modellen, wordt manueel geproduceerd en wordt rechtstreeks verkocht zonder tussenpersoon. Deze aquarium vergt een minimum aan onderhoud en beschikt over snufjes die de verbruiker zullen behagen.

VOGELS

fwiet : het eerste echte vogelmagazine van Vlaanderen

tjilp! : De eerste originele app om vogelzang te identificeren en te leren herkennen – en nog steeds de beste! Gezang van vogels uit West-Europa. Op dit moment met 208 vogels.

VARIA

dierenzoeker : Zie je een dier in je huis of tuin en weet je niet wat het is? Kijk goed en ontdek het in de Dierenzoeker! Beschikbaar als website en app

app ObsIdentify : Een kleurrijke vlinder, een unieke libel of een fascinerend kevertje: soms moét je gewoon weten hoe ze heten. En snel! De tijd dat je daarvoor encyclopedieën moest doorploegen, is voorgoed voorbij. De nieuwe smartphone-app ObsIdentify vindt op basis van jouw foto binnen enkele seconden de naam van het insect dat je zoekt.

MEDICATIE

my vet program: Bent u ooit vergeten om uw huisdier zijn medicatie of enige andere behandeling te geven? We houden veel van onze huisdieren maar toch vergeten we deze belangrijke behandelingen gemakkelijk. De gebruikersvriendelijke en gratis MyVetProgram App van Elanco Companion Animal Health helpt u eraan te denken.

PARAVET : een gamma producten voor huisdieren. Paravet omvat een lijn geneesmiddelen, zoals producten tegen artrose of haarballen, maar ook hygiënische producten, zoals shampoo en tandplakverwijderaars. Het gamma van Paravat wordt in de apotheek verkocht.

OXYBENCH : Zuurstoftherapie speciaal ontwikkeld voor uw huisdier 
Heeft uw huisdier een blijvende aandoening of is het herstellende van een operatie met medische of respiratoire complicaties?  Dan is zuurstoftherapie voor kleine huisdieren iets voor

TRUSTED HOUSESITTERS

trustedhousesitters: zorg voor een huisdier en ga gratis op reis

LIVE WEBCAMS

live webcams vogels: Beleef het broedseizoen deze lente bij Vivara. Dit jaar presenteren wij voor het eerst twaalf verschillende live webcams. Hierop volgt u 24 uur per dag het broedseizoen van onze bekende en minder vaak waargenomen vogels. Zo maakt u de gebeurtenissen rondom de vogels van dichtbij mee. Het broedgedrag van de verschillende vogels is natuurlijk anders. Daardoor is er altijd wel iets te beleven op de webcams.