Voordeelsites.be

De referentie op gebied van informatie!

internationaal

Hieronder enkele tips/bedenkingen voor zij die aankopen in het buitenland (al dan niet online) overwegen.

Een interessant artikel over grensshoppen vond ik in plusmagazine.

Meest gekend in onze buurlanden is BOL.com maar ik ontdekte ook nog :

rue du commerce : (franstalig) : groot aanbod en kan verzonden worden vb. naar een kialapunt in jouw buurt

cdiscount : (franstalig) het internetwarenhuis van de Franse supermarktgroep Casino

HOKA sierraden: groothandelsprijzen voor oa sieraden, haarmode, poncho’s, mutsen, shawls, ….

amazon pantry (voorraadkast) : amazon pantry
Premium-klanten kunnen er hun wekelijkse aankopen kunnen doen van zowel food als non-food producten. De bestellingen gebeuren op een dedicated platform. De artikels worden binnen de 2 à 4 werkdagen thuis geleverd.
In het assortiment van Amazon Pantry vindt men kruidenierproducten, drank, babyproducten, huishoudartikelen, hygiëne- en schoonheidsproducten, dierenvoeding en zelfs bureaubenodigdheden. In totaal kan de consument kiezen tussen 3.800 referenties van 600 merken, zoals Panzani, Lustucru, Le Chat, Lipton, Signal, Kellogg’s, Whiskas, enz. Voorlopig worden geen verse producten op het platform aangeboden.
Aankopen per stuk
De producten die op Amazon Pantry beschikbaar zijn, zijn het ook op Amazon.fr. Wat is dan het verschil? In het eerste geval worden verbruiksartikelen in kleine hoeveelheden aangeboden, terwijl Amazon.fr eerder grotere loten verkoopt.
Hoe werkt het?
Een consument die een bestelling bij Amazon Pantry wil plaatsen, moet eerst lid worden van de Premium-dienst, wat 49 euro per jaar kost. Nadien krijgt hij of zij toegang tot het dedicated platform en kan hij of zij kiezen tussen de duizenden verschillende producten. Om te kunnen bestellen, geldt geen minimum aankoopbedrag. De aankopen worden thuis geleverd aan een vast tarief van 3,99 euro per doos van maximum 20 kg of 110 liter en van 0,99 euro per bijkomende doos. Voor elk artikel wordt bij aankoop duidelijk vermeld wat de vullingsgraad van de doos is.
De levering is gratis wanneer de klant vijf artikels koopt uit een gamma producten uit diverse categorieën die Amazon naar voren schuift. Dat maakt van Amazon Pantry een van de goedkoopste boodschappendiensten en dus een stevige concurrent voor de webwinkels van de conventionele retailers. Enkele voorbeelden: Carrefour levert thuis via bringr voor 9,5 euro per bestelling; Delhaize vraagt 5,45 à 9,95 euro en Wink 9,95 euro.

vergelijken

guenstiger : duitse vergelijkingssite

Als je wilt weten in welk Europees land jouw potentiële aankoop het goedkoopst is, neem dan een kijkje op de site geizhals, een Europese prijsvergelijkingssite

idealo: prijsvergelijkingssite Duitsland

bstore : via deze site kan je meteen de prijs vergelijken zowel op amazon (in een aantal verschillende landen) en bol.com

preisvgl: zoek in Duitsland naar de goedkoopste leverancier

interessante (fysieke) winkels

Duitsland : Netto, DM, supermarket Real

Buiten Europa

Informeer je goed en lees ook de (kleine) lettertjes – probeer uit te zoeken wat de goede/slechte ervaringen zijn van andere klanten mbt een bepaalde site. Zijn er verzendkosten? Hoeveel? Accijnzen??

Heel veel nuttige informatie vind je in in dit artikel (bron Plusmagazine

Een (andere) handige site om te weten te komen hoeveel je extra moet betalen aan accijnzen, … is invoercalculator

Neem zeker en vast ook eens een kijkje op de site van
BPOST

Tip : check de site even via trustpilot: Klantenbeoordelingen staan bij hen centraal. Hoor het echte verhaal van shoppers zoals u.

Meestal goede commentaren vond ik over volgende Chinese export sites :

FOCALPRICE : verkoop in meer dan 180 landen wereldwijd aan meer dan 500000 mensen – heeft ongeveer 70.000 items in stock in ongeveer 100 categorieën. Alle producten worden gratis verscheept. Levertijd ongeveer 2 weken.
Op Trustpilot zegt men :
Alle bestellingen komen vrij snel binnen, maar niet alles is even kwalitatief. Een beetje uitkijken dus, maar je kan er zeker en vast geweldige koopjes doen.
verder is er ook nog oa

TINYDEAL
tinydeal : 1 van de betrouwbaarste webshops van China

en ook veel goeds gehoord over aliexpress

OPGELET WANT VOLGENS ENKELE COMMENTAREN DIE IK LAS KOMEN CHINESE MATEN (vb. LARGE) MEESTAL OVEREEN MET EEN EUROPESE MEDIUM OF ZELFS SMALL!!

Ik heb ondertussen zelf al dingen besteld zowel bij Light in the box als bij ALiexpress en wat heb ik geleerd :

– kleding : serieus oppassen met de maten
– juwelen : (zeer) goedkoop en de kwaliteit ook (laat je dus niet misleiden door de hoge kortingen) maar wel leuk om je dochter haar juwelenkistje te vullen met VEEL bling bling
– iphone accessoires: veel goedkoper maar pas op voor de kwaliteit

Ook bij WISH deed ik een bestelling. Ondanks het feit dat ik er veel positieve commentaren over las, was ik zelf niet heel tevreden van de kwaliteit.