Voordeelsites.be

De referentie op gebied van informatie!

WANDELEN

HIER VIND JE EEN OVERZICHT VAN SITES EN APPS MBT WANDELEN, WANDELTOCHTEN, WANDELSPORT, WANDELEN MET DE HOND, …..

fiets en wandelbeurs: de leukste beurs voor je actieve vakantie

trage wegen : Trage wegen zijn paden die bedoeld zijn voor niet-gemotoriseerd verkeer. Wandelaars, fietsers en ruiters zijn de belangrijkste gebruikers

originele wandelingen : wandelen over onverharde wegen en paden

op wandel academy : Hier om te helpen hiken zodat zelfs absolute beginners zelfzeker, zelfstandig, veilig en voorbereid zijn in The Great Outdoors.

wandelkalender : overzicht van wandeltochten

wandel info van de landelijke gilden : regelmatig vind je hier nieuwe wandeltochten en info

wandelknooppunt : Via wandelknooppunt.be stippel je makkelijk én snel wandelroutes uit via de wandelnetwerken. Net als bij het fietsen kun je nu ook flexibel wandeltochtjes maken op basis van knooppunten. Onze wandelkaart breidt voortdurend uit. Op dit moment vind je alle wandelnetwerken uit de provincies Antwerpen, Vlaams-Brabant, Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen terug.

aktivia : Op deze website vindt u alle informatie over de grootste Vlaamse wandelsportfederatie.

verrassingen om de hoek: De aangereikte ideeën voor fiets- en wandeltochten bieden voldoende inspiratie aan elke recreant (jong of oud, gezin, senioren, pubers…) om van elke daguitstap een topbeleving te maken

groene halte : Groene Halte focust op de combinatie wandelen en openbaar vervoer en leidt je langs de prachtigste plekjes in Vlaanderen. Het idee is eenvoudig: de wandelaar reist met trein, tram of bus naar Groene Halte A, waar een wandeling ‘in rechte lijn’ vertrekt. Op het eindpunt van de wandeling stap je aan Groene Halte B terug op het openbaar vervoer. Beide haltes worden aangeduid als ‘Groene Halte’. De wandelingen zijn beschreven in prachtige brochures.

walking in belgium : site van wandelsport vlaanderen

wandelsport Vlaanderen : deze vzw verenigt als erkende sportfederatie 350 Vlaamse wandelclubs en ruim 60.000 aangesloten leden

escapardenne: bewegwijzerd wandelpad door de Ardennen met in totaal 32 uitkijkpunten

wikiloc : ook beschikbaar als app – met Wikiloc kan je wandel-, loop- en fietsroutes over de hele wereld opzoeken, maar ook zelf delen

WANDELEN MET DE HOND

hondvriendelijke wandelingen: Bij alle wandelingen staan foto’s zodat u kan zien hoe wij tekeergaan op zo’n wandeling + hebt u wat zicht op de omgeving. De wandelingen duren 2u of langer. De theorie van de wandeling vind je terug in ‘Wandelregio’ op ons forum. Elke wandeling krijgt van ons een hondje, ons Jefke. Het aantal Jefkes naast de wandeling duidt op volgende quotatie:
5 = uitstekend hondvriendelijk
4 = goed hondvriendelijk
3 = matig hondvriendelijk
2 = weinig hondvriendelijk
1 = niet hondvriendelijk

app tracktive dog walk : met deze app vind je de route, de tijd, de verbrande calorieën … van de wandeling met je hond terug

WANDELEN EN EEN TIKJE MEER

geocaching : Iemand verstopt ergens een waterdichte doos, met daarin een logboek en een aantal voorwerpen. Met een hand-GPS, al voor een paar honderd euro verkrijgbaar, bepaalt hij de precieze coördinaten van de schuilplaats. Vervolgens publiceert hij die op het internet: www.geocaching.com.
Andere mensen lezen op de Geocache-website die coördinaten en kunnen dan op zoek gaan naar de “cache” (schat). Vinden ze hem, dan schrijven ze hun bevindingen over de tocht neer in het logboek en mogen ze uit de doos een voorwerp nemen, maar ze moeten er ook weer één bijplaatsen.
Zo verandert de inhoud van de schat voortdurend.
Het plezierige aan geocaching is dat diegene die de schat verstopte u laat kennis maken met mooie plaatsen; natuurgebieden, bezienswaardigheden, enz., die u anders misschien nooit zou ontdekken.

totemus : De Totemus-schattenjachten bevinden zich halverwege tussen speurtochten en geocaching. Totemus combineert sport met verschillende niveaus van wandelingen

vervequest : Ga op ontdekkingstocht in je buurt of creëer je eigen tocht om met vrienden te beleven!

picture this : Identificeer meteen bloemen, bomen, vetplanten, cactussen en meer!

tuinvogelgids : Een interactieve app met de meest voorkomende tuinvogels met geluiden.

—————————————————————————

wandelen op Madeira :

Op zoek naar een uniek wandeleiland ?

MADEIRA
Madeira is een beschermd Werelderfgoed-Unesco gebied, met uitzondering van een gedeelte van de zuidkust waar het toerisme zich geconcentreerd heeft.
Madeira, immer groene natuur, heel het jaar door lekker warm, nooit heet, natuurzwembaden in de oceaan, zonnen in de heuvels, stilte, folklore, cultuur, walvissen, dolfijnen, vogels, bloemen…wijn !
PORTO SANTO, dichtbij met de ferry of het vliegtuig, kilometers lange stranden !

VILA MIA is een klein comfortabel hotel, fraai ingericht, panoramisch uitzicht, vriendelijke familiale sfeer, onberispelijke service, uitstekende keuken, op de kamer alle comfort ook PC met internet.
In de “WEEKLY SPECIAL” is de huur van een auto inbegrepen met onbeperkt aantal kilometers. VILA MIA, ligt in het westen van Madeira, het zonnigste gebied van het eiland gelukkig ver weg van het drukke zuiden, met de auto bent u vlug in het centrum van een stad, supermarkt, bar, restaurant, medisch centrum, apotheker, vlieghaven…
Madeira is echt boeiender dan u denkt, graag ter beschikking voor al uw verdere vragen,
met vriendelijke groeten,
Luc Cant
Contactpersoon voor hotel Vila Mia voor België en Nederland
www.vilamia.net
Bredestraat 24
2930 Brasschaat
Tel 03 651 33 26
Gsm 0486 36 65 66
mail: luc.cant@yahoo.com

————————————————————————

APPS

sitytrail: Ontdek honderden interactieve wandelingen in de directe omgeving of op uw vakantiebestemming.

routeyou : RouteYou laat je toe om te zoeken naar recreatieve & informatieve routes en laat je deze op het internet reeds exploreren. Deze recreatieve routes omvatten wandelroutes, fietsroutes, toeristische routes, …. Indien je een route interessant vindt om uit te voeren, dan kan je deze printen of downloaden op jouw GPS.

jup : de app die iedereen moet aanmoedigen om te wandelen en actief te bewegen.  De app voegt spelelementen toe aan de voorgestelde wandelroutes en houdt de voortgang bij, terwijl gebruikers beloningen kunnen verdienen. Jup is jouw persoonlijk wandelmaatje. Neem hem mee op al je wandelingen en ontdek hoe leuk de Vlaamse wandelroutes kunnen zijn! Jup is een initiatief van Wandelsport Vlaanderen met steun van de Vlaamse overheid

alltrails : laat wereldwijd de mooiste wandelpaden zien – op basis van jouw locatie, kan je paden in je buurt zien. – nu met gepersonaliseerde wandelroutes met de hulp van AI

komoot : Ontdek de beste wandelroutes, gidsen en Collecties, gerangschikt op regio en gecategoriseerd op basis van het type avontuur waar je naar op zoek bent. Selecteer je regio en de categorieën die het beste aansluiten op wat je wilt beleven – en vind je volgende wandeling.

app natuurpunt : Via de app kunnen gebruikers wandel- en fietsroutes voor 20 natuurgebieden in heel Vlaanderen downloaden. Onderweg leren de bezoekers alles over de dieren, planten en het landschap om zich heen. Natuurpunt lanceert de app samen met een vernieuwde fiets- en wandelgids.

westvlinderen: Met West-Vlinderen maak je een nieuwe wandel- of fietstocht in West-Vlaanderen boordevol beleving. Tot de tocht je als gegoten zit. Fladder tussen actie en genieten en laat vrienden volgen in je spoor.

wikiloc : Op Wikiloc ontdek je en deel je de beste tracks voor wandeltochten, mountain bike tochten, en veel andere activiteiten.

app wandeltochten : Een handig overzicht van de (meeste) georganiseerde wandeltochten in Nederland en België. Bijna elke dag wordt er wel ergens in Nederland of België een wandeltocht georganiseerd. Met deze app kan je zeer eenvoudig een keuze maken uit de wandeltochten in je buurt

app wandelknooppunt : Je kan alle Vlaamse wandelknooppunten ook mee op zak nemen. Via onze app is het mogelijk om mobiel routes te plannen of te importeren vanaf onze online routeplanner en op stap te gaan. De app is voor Android en iPhone gebruikers beschikbaar. Alle basisfuncties zijn gratis te gebruiken

Relive : Als jij graag fietst, loopt, wandelt of de buitenlucht opzoekt voor iedere andere sport, dan is Relive de perfecte app voor jou. En het is nog gratis ook! Miljoenen hardlopers, fietsers, hikers, skiërs, snowboarders en andere outdoor avonturiers gingen je voor. Zij delen hun activiteiten met Relive via een 3D video.

erfgoedapp faro : Dankzij een simpele scan met het cameraoog van een smartphone of tablet, ontvangt de bezoeker geluids- en tekstfragmenten, filmpjes, enzovoort. Bovendien gebeurt dit à la carte volgens de keuze van de bezoeker zelf, die niet verplicht wordt om ‘alles’ te bekijken, te lezen en te beluisteren. Buiten deze Augmented Reality-technologie maakt de ErfgoedApp ook gebruik van iBeacons. Informatie wordt gepusht naar de telefoon of verschijnt op basis van de locatie van de bezoeker in de app.

wandelen en planten en dieren herkennen

app TjilpOMatic downloaden : Door middel van een spraakrecorder kan je vervolgens het vogelgeluid opnemen, waarna de app je vertelt uit een database van 448 soorten welke vogel nou zo prachtig aan het zingen is. Hierbij krijg je een afbeelding en bijbehorende informatie over de vogel. Ook kan je per vogelsoort geluidsfragmenten afluisteren.

spporzoeker app : Een pootafdruk in het zand, een keutel in het gras, een nest in de boom… Met deze app weet je zo bij welk dier dat spoor hoort

PictureThis is in staat 10.000+ plantensoorten te identificeren met een nauwkeurigheid van 98%, beter dan de meeste menselijke experts. Met de revolutionaire engine voor kunstmatige intelligentie leert het voortdurend van experts en specialisten. Nu heb je het allemaal binnen handbereik!

Belangrijkste kenmerken:

– Identificeer onmiddellijk duizenden planten, bloemen en bomen met geavanceerde kunstmatige intelligentie
– Leer meer over planten, inclusief prachtige foto’s over de hele wereld