Voordeelsites.be

De referentie op gebied van informatie!

JONGEREN

Hier vind je een overzichtje van leuke sites, apps, … voor jongeren en dit in diverse domeinen zoals muziek, reizen, shoppen, ….

CD’S – Dvd’s – GAMES

proxis: meer dan 5 miljoen boeken, e-books, cd en vinyl, dvd, software, games. Steeds aan de goedkoopste prijs geleverd.

gamemania : De speciaalzaak in games! Consoles, Games, Accessoires

kayzr: esportsplatform

medal.tv : Gamers live here. Medal is the best way to record, clip, edit, and share your gaming clips and videos. Clip, Edit, Share, and Relive your gaming moments.

geforce now : streamingdienst voor games

Google Stadia : een online dienst waarmee je games kan streamen – Google Stadia is een spelcomputerloze spelcomputer. Je verbindt een gamepad met één van de ondersteunde apparaten, waarna het door jou gewilde spel vanaf een Google-server je kant op wordt gestreamd. Jouw knopindrukken gaan weer richting datzelfde datacenter, zodat je het spel kunt bedienen zoals op een PlayStation 4 of Xbox One.

megagadgets

invader/invdr : Jouw bron voor alle nieuws en trailers van de allernieuwste videogames

fishingcactus : site van de Belgische gamesontwikkelaar.

bol.com : Aanvankelijk richtte bol.com zich op de verkoop van boeken en cd’s maar in de loop van de jaren is het assortiment steeds verder uitgebreid. Momenteel biedt het bedrijf zijn bezoekers via de website Nederlandstalige boeken, internationale boeken (Engels, Duits, Frans, Spaans en Turks), digitale boeken, cd’s, lp’s, dvd’s, blu-rays, games, speelgoed, elektronica (oa televisies, dvd-spelers, telefonie, navigatie en e-readers), computer (oa notebooks, tablets, desktops, accessoires en software), huishoudelijke apparaten, persoonlijke verzorgingsapparaten en keukenapparaten. Bovendien worden op de website tweedehands boeken, cd’s, dvd’s en games verkocht die door geregistreerde gebruikers te koop worden aangeboden.

boekenfestijn : Het Boekenfestijn is dé gratis consumentenbeurs met meer dan een miljoen nieuwe boeken, multimedia en hobby-artikelen.

play : (engelse site, gratis levering in België) voor oa cd’s, dvd’s, games, maar ook kleding, …)

ENTERTAINMENT

Amuzzi : een home entertainment-winkel in de volle betekenis van het woord: alle producten op Amuzzi hebben een link met home entertainment. Amuzzi biedt meer dan 40.000 producten online aan en heeft ook een enorme voorraad opgebouwd door de jaren heen. Naast films en videogames, bieden we boeken en goodies / collectiestukken zoals populaire Action Figures, Borstbeelden, Bobble Heads, Headphones en zoveel meer aan.

zoo media : Mediaprojecten van studenten Thomas More verzameld op één platform

plex : Plex biedt films en tv-shows aan met gratis streamingdienst met advertenties. Dit wordt een gratis dienst met advertenties, waar gebruikers films en tv-shows mee kunnen streamen. Daartoe heeft Plex overeenkomsten gesloten met onder meer een aantal grote Amerikaanse filmstudio’s.
Plex meldt dat het overeenkomsten heeft gesloten met Warner Media, Lionsgate en Legendary, zodat hun content gebruikt kan worden voor de nieuwe streamingdienst. De dienst wordt geïntegreerd in het bestaande Plex-ecosysteem en werkt volgens het bedrijf op alle ondersteunde platforms.

FESTIVALS – OP STAP

‘I am OK’, met mij alles OK. Dit bericht kan je nu met één klik versturen als sms of posten op Facebook of Twitter. Door deze gratis’I am OK’-app te lanceren, maakt Belgacom communicatie tussen familie en vrienden in gelijk welke omstandigheden gemakkelijker.
De app stuurt het bericht ‘Met mij alles OK in ‘ naar vooraf geselecteerde contactpersonen of een sociaal netwerk. Het bericht blijft beperkt tot ‘Met mij alles OK’ als de internet- en GPS-opties van je smartphone niet ingeschakeld zijn.
‘I am OK’ is beschikbaar op Android en in de App Store van iTunes.

move.tv : movetv brengt sfeerbeelden van fuiven in Vlaanderen – te volgen op youtube en tik tok

festivalking: de grootste online festival winkel van Europa. Festivaltenten, slaapzakken, regenkledij, gadgets, enzovoort

App : FESTIVE
Het festivalseizoen is begonnen en met de nieuwe app Festive kunnen liefhebbers zich daar optimaal op voorbereiden. Voor het eerst is het complete festivalaanbod in de Benelux samengebracht in een applicatie. In een overzichtelijke lijst is informatie over alle evenementen te vinden, zoals line-ups, artiesteninfo, blokkenschema’s en ticketprijzen. Ook offline beschikbaar : Per festival kan alle relevante informatie offline worden opgeslagen. Zo kan ondanks de beperkte verbinding op het feestterein toch de timetable worden bekeken en ontvangen gebruikers bijvoorbeeld ook in de offline modus op tijd een bericht dat hun favoriete act bijna van start gaat. Gebruikers kunnen verder per evenement pushnotificaties instellen, zodat ze een melding ontvangen bij de start van de kaartverkoop of bekendmaking van nieuwe artiesten. Ook kunnen evenementen en artiesten aan een eigen favorietenlijst worden toegevoegd.

App : ZENLY
een app waarmee je altijd kunt checken waar je vrienden zijn. Handig als je je op een festival bevindt, of gewoon elkaars locatie wil delen.
Zenly lijkt in de basis erg op de Zoek mijn Vrienden-app van Apple. Je installeert de app, geeft ‘m toegang tot je locatie en nodigt vervolgens een aantal vrienden of familieleden uit om de applicatie te gebruiken. Vervolgens zie je je eigen locatie en die van anderen op een grote kaart, waarbij iedereen met een bolletje en foto worden aangegeven. De app is vooral handig wanneer je samen met wat vrienden op een festival bent en wil kunnen checken waar ze precies zijn. Niet iedereen reageert immers gelijk op een berichtje. Handig is dat je je locatie ook voor bepaalde tijd kunt delen. Hiervoor stuur je vanuit Zenly een link, die de ander vervolgens in een browser kan openen.

App: PARTYHUB
Vraag je je af wat er deze week te doen is? Dan is er PartyHub, de app die je alle feestjes in de buurt toont…

App : FESTIVALRADAR
an app to find your friends at music festivals. It doesn’t need GPS, WIFI, mobile data or Bluetooth. It only uses a map and SMS.

GEZONDHEID

slim kicken: info en hulp rond alcohol en cannabisgebruik

smartstop: SmartStop is een rookstopprogramma voor rokers van 14 tot 20 jaar.

moodspace : voor studenten die het wat moeilijk hebben – het is een  nieuw online platform met een breed aanbod aan hulpverlening., een laagdrempelige manier voor betrouwbare info over mentale gezondheid. Op MoodSpace vind je onder meer verhalen van studenten, concrete tips, online zelfhulpmodules en wegwijzers naar andere begeleiding.

online psy hulp : Online psychische hulpverlening bij depressie, angst, verslaving met apart aanbod voor jongeren

KLEDING-ACCESSOIRES-SCHOENEN

coolcat : Bij Coolcat vind je Betaalbare Kleding voor Mannen en Dames. Je shopt hier ook Kinderkleding Online! Stoere outfits voor Mannen, Sexy kleding voor dames, Trendy looks voor meisjes, Crazy outfits voor Boys en hippe Sieraden

AMERICA TODAY : America Today vertaalt sinds 1989 de all American campus lifestyle in een breed assortiment van relaxte basics, accessoires en college-klassiekers. Denk daarbij aan jeans, T-shirts, sweats, jogging pants en hoodies met statement logo’s, prints en details. Onze kleding vind je terug in de kast van free spirits. Jonge, open-minded mensen met een bewogen leven…….

STRAWBERRY SECRETS

strawberry secrets : speciaal voor meisjes tussen 12 en 18 j

YOINS
Yoins komt van het woord “inspiratie”. Yoins wil de bezoeker inspireren zich te onderscheiden van de massa en om hun echte persoonlijkheid en stijl uit te drukken. Daarom heeft Yoins voor de bezoeker de mooiste looks van de catwalks en van de straat verzamelt. En heeft Yoins besloten comfortabele, modieuze kleding van hoge kwaliteit te maken en deze voor iedereen beschikbaar te stellen voor een betaalbare prijs

HipHopChicks : vooralsnog de enige webshop met hiphopkledingmerken speciaal voor vrouwen. In de webwinkel vindt u kleding van Baby Phat, Apple Bottoms, Kani Ladies, Rocawear en meer merken. HipHopChicks.nl verkoopt vrijetijdskleding, maar ook sportkleding en accessoires.

asos : De mode bestemming waar je kiest uit meer dan 850 merken

MUZIEK (DOWNLOADEN)

op pro-music vind je een opsomming per land van alle wettelijke sites
voor meer info klik hier en klik dan op Belgium en daarna wat lager op dezelfde pagina op All Services
dan krijg je een overzicht van alle diverse aanbieders nl.:
– sites waar je tegen betaling een song of meerdere kan downloaden
– sites waar je tegen betaling van een maandelijks bedrag songs kan downloaden
– sites waar je gratis naar muziek kan luisteren
de bekendste zijn spotify, deezer, , …
meestal gratis met beperkte mogelijkheden (en vaak met reclame) en met meer mogelijkheden indien je een abonnement neemt (5 à 10 euro per maand)

spotify : nu gratis en onbeperkt muziek beluisteren
(tip : de app Pyro zorgt voor geleidelijke overgangen tussen de nummers)

deezer : nu ook ongelimiteerd gratis
Een overzichtje vind je in dit artikel uit de standaard

Google Music is het alternatief van Google voor het populaire iTunes. Net als dat programma is de muziekdienst van Google zowel een muziekwinkel als een bibliotheek voor de nummers die je al hebt opgeslagen op je computer. Om van start te gaan, surf je naar music.google.com
en download je de Music Manager

youtube music : muziek app van YouTube

radionomy : a free ground-breaking platform that is changing the way connected people from around the world discover listen to and create online radio …

idagio : streamingdienst voor klassieke muziek

fatkat: Fatkat is een onafhankelijke platenzaak in het centrum van Antwerpen. Al meer dan 15 jaar verkopen we een breed assortiment cd’s en vinyl, zowel nieuw als tweedehands. Rock’n’ roll, sixties psychedelica, punk, hardcore, metal, gothic, electro, independent pop en rock, reggae, soul, funk,…

klarafy : een webtool die je klassieke muziek laat ontdekken op een heel nieuwe manier. Niet schools of chronologisch maar op de meest persoonlijke manier: op basis van je huidige muzieksmaak.

musicasa : Opleidingen voor Muzikant, DJ & Producer

MUZIEKINSTRUMENTEN, BELICHTING, PA, INFORMATIE….

Bax-shop.nl - alles voor de DJ, Producer en Muzikant!

THOMANN: : muziekinstrumenten, studiomateriaal, belichting, pa, … dit allemaal in de grootste online muziekhandel van Europa

JamHub is gemaakt om muzikanten op elk moment muzikale vrijheid te geven zodat je kunt jammen wanneer je maar wil, zonder anderen te storen. Als je aan het spelen bent is het zo goed als stil voor de buitenwereld maar iedereen in de band hoort en voelt de hele band. Elke muzikant kan zijn eigen mix maken. Kies een bepaalde kleur afdeling op de mixer, maak een mix en ervaar een super helder geluid! (oa te koop bij Thomann)

reverbnation: ReverbNation helps Artists grow lasting careers by introducing them to music industry partners, exposing them to fans, and building innovative tools to promote …

chordify: : een online muziekspeler die je favoriete liedjes van YouTube, Soundcloud (of eigen bestanden) omzet naar akkoorden. Deze verschijnen vliegensvlug op het scherm waardoor (al dan niet geoefende) muzikanten meteen aan de slag kunnen met hun gitaar.

Playtube : met deze app kan je luisteren naar lijsten uit YouTube terwijl je bezig bent met andere apps!

Pacemaker : Pacemaker was al één van de leukste dj-apps, met de update naar versie 2.0 is de app helemaal fijn geworden. In de app kun je lokale muziek of playlists van Spotify makkelijk aan elkaar mixen. Vooral het mixen van Spotify-lijsten is leuk, en krijgt met deze update een hele nieuwe dimensie, omdat je ze nu makkelijk kan delen.

REIZEN

tangatanga : Met een TANGATANGA reisblog kan je reisverhalen delen met vrienden & andere reizigers, reisfoto’s opladen, aanduiden reisroute op landkaart, en nog zoveel meer …

Nog op zoek naar een reisgenoot? Neem dan zeker een kijkje op triptogether

groovex : Jongerenreizen 16 tot 26 jarigen

outdoorschool : De Outdoorschool brengt jong en oud in contact met de beste levenscoach ter wereld: natuurbeleving. Als er inderdaad één plek is waar het avontuur start voor wandelavonturiers, wereldreizigers, bergwandelaars, rugzaktrekkers en survivalliefhebbers dan is het bij ons.

boardx : organiseert oa surfkampen (vanaf 16 jaar) en juniorkampen (13-16 jaar) surf en wake

hostelworld : jeugdhotels (hostels) : De prijs hangt sterk af van met hoeveel personen je een kamer wil delen. Jeugdherbergen hebben zowel groepskamers (M/V) met gemeenschappelijk sanitair, maar ook individuele kamers met eigen badkamer.

taxistop : Eurostop … voor wie houdt van avontuurlijk reizen. Via Eurostop, de liftcentrale van Taxistop, kan je kostendelend liften naar elke uithoek van Europa. De ideale en meest goedkope manier van reizen voor wie houdt van avontuurlijk reizen.

bruxx : Bruxx een apart merk dat goedkoop Europees vliegen vanuit Zaventem voor jongeren promoot.

SERIES, FILMS en COLLECTORSITEMS

imdb : een online databank met films, televisieseries, acteurs en videogames.

fanssite : Liefhebbers van science-fiction en fantasy kunnen hun hart ophalen in de FANS. De nieuwste en exclusieve collectibles zijn er te bewonderen in de winkel of op deze webshop

letterboxd : social network voor filmliefhebbers (ook via app)

cinemember : Een streamingdienst voor cult en arthouse films – Kijk onbeperkt naar de mooiste prijswinnende arthouse films. Óf huur films per stuk die net uit de bioscoop zijn

MightyTV-app : Op basis van specifieke algoritmes stelt de app een aanbod van films en series samen dat gebaseerd is op je persoonlijke voorkeuren en die van je vrienden. Voor je kan beginnen swipen, moet je aangeven of je streamt via bijvoorbeeld HBO of Netflix, zodat de app kan aangeven wat je meteen gratis kan streamen als je rechts hebt geswiped. Je kiest zelf of je ook films en series wil zien waar je voor zou moeten betalen als je ze wil streamen.

SNOEP

snoepzoet : Zoet is een leuke webshop vol smakelijk schepsnoep, zeldzame zoetigheden, fluffy marshmallows en leuke cadeaupakketjes. Voor 17u besteld, is morgen al geleverd!

snoepjesonline : groot aanbod snoep, ook suikervrij

snoepdiscounter : Snoepdiscounter.nl is de beste groothandel wanneer het gaat om kwaliteit en variatie. U heeft niet alleen keuze uit veel verschillende soorten snoep, maar wij bieden ook nog een thema snoep aan. Ook het klassieke snoep, zoals oud Hollands snoep is in ons assortiment opgenomen. Deze producten zijn authentiek en puur van smaak. Bestel uw online snoep met bulkvoordeel en GRATIS bezorging binnen Nederland & België boven de € 50.-.

SOCIAL TRAVELLING

couchsurfing : couchsurfing is een internationaal netwerk dat draait rond gastvrijheid. Reizigers kunnen de inwoners van de plaatsen die ze bezoeken via het internet leren kennen. Op die manier kan je bijvoorbeeld toeristen van over de hele wereld ontvangen of zelf bij hun gaan logeren.

airbnb : Huur van locals in meer dan 34.000 steden en 192 landen

camp in my garden: voor een klein prijsje je tent opslaan in de tuin van anderen

withlocals : Connecting travelers with locals through food and experiences

vizeat (site en app) : the meal sharing website. Share an authentic experience, book a meal with one of our hosts in over 60 countries.

eat with: EatWith is a global community that invites you to dine in homes around the world. Connect with amazing hosts, share stories and unforgettable experiences,…

wimdu: Met Wimdu kun je wereldwijd privé-accommodaties boeken. Of verdien een extra zakcentje bij door je eigen accommodatie te verhuren!

spotted by locals: City guides with insider tips by locals in 56 cities

blog van The Social Traveller Bjorn Troch

STUDEREN

xnapda : Xnapda is een platform boordevol educatieve filmpjes voor de lagere school. Leerlingen van het 1ste tot en met het 6de leerjaar vinden er filmpjes over: Wiskunde, taal, Spelling, Wereldoriëntatie, Frans

studocu : De beste documenten gedeeld door je medestudenten, geordend op één plek.

tweedehands studieboeken : koop en verkoop je 2de hands studieboeken

rebookit : tweedehands studieboeken kopen en verkopen

anywyse : Anywyse is een platform waar studenten audiomodules (‘Wysers’) van 10-15 minuten kunnen aanschaffen en beluisteren. Deze modules zijn geschreven en ingesproken door geselecteerde studenten en stemacteurs. De basis ervan is een uniek format dat specifiek ontwikkeld is voor het onthouden van inhoud, in plaats van het meer ‘lineair luisteren’ zoals bij podcasts.

Expertisecentrum voor effectief leren : studeren met succes

universiteit van vlaanderen : Bij de Universiteit van Vlaanderen delen wetenschappers de meest spannende inzichten en ontdekkingen uit hun vakgebied. De beste wetenschappers geven gratis college op internet. Elke schooldag komt een nieuw én gratis college online.

Bericht aan de ijverige student: stop met sloten koffie te drinken. Rilatine helpt al zeker niet. (bron HBVL, 8/5/2017)
Rozemarijn, dat is uw middel. Het is een oude volkswijsheid dat de geur van het Provençaalse kruid het geheugen bevordert. Britse wetenschappers bevestigen dat nu. Ze lieten twee groepen studenten studeren in twee verschillende ruimtes. In de ene hing het aroma van rozemarijn – in de vorm van essentiële olie – in de andere niet. De studenten die geurig studeerden, bleken vijf tot zeven procent beter te scoren op een geheugentest dan hun collega’s. Volgens psycholoog Mark Moss van de Northumbria University, die het onderzoek leidde, is onze reukzin uiterst gevoelig. Bij een bepaalde geur worden boodschappen uitgestuurd naar ons brein. Zo worden neurotransmitters in de hersenen die verbonden zijn met het geheugen, beïnvloed door geuren.</

Studeer je niet graag alleen maar wil je toch thuis of op kot studeren, dan kan dit misschien helpen : studyvibes op YouTube : op dit youtubekanaal kan je beelden zien van studente Heleen : studyvibes

scholieren : Steunt, adviseert en vermaakt middelbare scholieren op de lange weg naar hun diploma. Met werkstukken, boekverslagen, studiekeuze, eindexamens, …

care-er : carrière en opleidingswijzer voor jobs in de zorg

ubiquity university: online universiteit

Jongeren die aan de universiteit of hogeschool willen studeren, kunnen alle informatie over hun toekomstige opleiding vinden op één website. Minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) wil met ‘opleiding in cijfers’ jongeren helpen om een bewuste studiekeuze te maken. Het digitaal platform is vooral bedoeld voor jongeren die al zo goed als zeker weten welke opleiding ze willen volgen. Wie bijvoorbeeld voor de bachelor rechten kiest, krijgt eerst een overzicht welke universiteiten die opleiding aanbieden. Klik je verder, dan kom je op een pagina met interessante cijfers. Opvallend: je kan ook zien hoeveel procent van de eerstejaarsstudenten slaagt voor minstens drie vierde van de vakken. In de rechten slaagt aan de KU Leuven slechts 35 procent daarin, aan de VUB ligt dat met 47 procent hoger. opleiding in cijfers

studiebetwisting: Kijk na hoeveel kans u maakt om uw resultaat te betwisten

mijn stage: Zin in een stage in België of in het buitenland? Op zoek naar stagiair? MijnStage.be is het platform voor studenten en werkgevers

housinganywhere: Zoek naar een kamer in één van onze 500 steden, treed direct in contact met locals en verzeker jezelf van een kamer door deze te boeken via Housing Anywhere.

eduvik: De oprichting van de bijleszoeker heeft tot doel om een nieuw principe aan te bieden aan iedereen die op zoek is naar een bijlesleraar of die op zoek is om bijlessen te geven. We maken er een sterk punt van om een screening te houden onder onze leraren om zo de beste kwaliteit te kunnen waarborgen. Het vernieuwende principe heeft tot doel om zoveel mogelijk mensen op een eenvoudige manier met elkaar in contact te brengen. Nadat we voor jou de ideale bijles leraar hebben gevonden stopt onze rol (tenzij er klachten zijn over de leraar natuurlijk, dan zijn we een aanspreekpunt hiervoor). Door op deze manier te werken is onze financiële rol ook heel klein, wat de prijzen heel scherp drukt zonder aan kwaliteit in te boeten.

continue : Het aanbod levenslang leren van hogeschool en universiteit is zowel breed als uniek. Vanuit haar kwaliteitsvol wetenschappelijk en praktijkgericht onderzoek biedt het hoger onderwijs een unieke blend van inhoudelijke innovatie en onderwijsexpertise. Ongeacht je inhoudelijke interesse of praktische wensen, er bestaat wel een vervolgopleiding of bijscholing en een opleidingsvorm die geschikt is voor jou.

BUITENLAND STUDEREN? STAGE? WERKEN?

wep : is de meest actieve organisatie voor interculturele uitwisselingen en taalverblijven.

jint : JINT is het Nationaal Agentschap voor Erasmus+: Youth in Action en het European Solidarity Corps en coördineert het Bel’J-programma in Vlaanderen. JINT vzw stimuleert en ondersteunt de internationale uitwisseling en samenwerking van jongeren en jeugdorganisaties.

squire : Squire is hét stageplatform waarbij studenten en bedrijven snel en eenvoudig elkaar kunnen vinden door pro-actief te werk te gaan.

SOLLICITEREN – WERK

test your selfie: Hoe klaar ben ik voor mijn job? Heb je een juiste houding? Kan je goed genoeg omgaan met kritiek of commentaar? Ben je voldoende flexibel? Allemaal belangrijke punten waar je maar beter op scoort als je een toffe job zoekt of wil behouden. Doe nu de tests en krijg een goed beeld van jezelf.

onbeperkt jobstudent : Focus op talent met oog voor je beperking of chronische ziekte – Onbeperkt jobstudent verbindt geëngageerde werkgevers met enthousiaste jobstudenten. We kijken naar mogelijkheden, vertrekken vanuit motivatie en passie

delta works app: app voor studenten op zoek naar een studentenjob

werk zoeken met een selfie : swop a job van uitzendbedrijf Accent Jobs

nowjobs: Je zoekt een job? Wil je bijverdienen – o.a. in de horeca, een winkel of op events? Met NOWJOBS krijg je jobs op maat. Jij beslist waar en wanneer je wilt werken.

vab lanceert tinder voor werkzoekenden : Arbeidsbemiddelaar VDAB wil studenten die zich op de arbeidsmarkt storten, laten begeleiden door professionele mentoren. Om de twee partijen met elkaar in contact te brengen, heeft VDAB een nieuwe app gelanceerd: MENTOR.

Tindergewijs solliciteren bestond al een tijdje, maar binnenkort vind je je nieuwe job misschien wel op Facebook. De start-up sympl lanceert een talentbot waarmee het mogelijk wordt om te solliciteren via Facebook. De HR-tool combineert automatisatie en menselijke expertise om de juiste match te maken.
Sympl is de eerste oplossing in Europa om binnen Facebook te rekruteren of werk te zoeken. Via de talentbot, een volledig geautomatiseerd chatsysteem, kunnen werkzoekenden op elk moment solliciteren. Ze worden gescreend en krijgen snel feedback – en dat allemaal binnen Facebook Messenger.

Help, ik moet solliciteren : gratis app : alles over solliciteren : tips voor je brief en cv en het sollicitatiegesprek (met ook how to video’s) bestemd voor de technische branche (industrie, bouw)

kazi : Ben je als starter op zoek naar de juiste job voor je? Of bent u een werkgever op zoek naar de juiste starter? Goed nieuws! KAZI brengt jullie meteen met elkaar in contact en zorgt voor een perfecte match. Snel en efficient. Vier op de tien starters kijken binnen de twaalf maanden alweer uit naar een andere job. Reden? Verkeerde verwachtingen van bij het begin en een mismatch met de bedrijfscultuur. Dankzij KAZI kun je dat nu perfect vermijden.

motivee : Motivee is een platform waar gemotiveerde kandidaten en de leukste werkgevers matchen na een videogesprek.

TELEFONIE – INTERNET – SMS – CHATTEN

bestetarief : hier kan je tarieven voor internet, gsm, vaste telefonie van de diverse operatoren vergelijken

skype : Skype maakt het eenvoudig om via chatberichten en gesprekken met en zonder video ervaringen te delen met de mensen die u dierbaar zijn, waar ze zich ook bevinden.

skype qik: Verzend met Skype Qik videoberichten vanaf uw mobiel naar vriendengroepen.

gratis bellen via facebook : Iemand bellen gaat enkel via Facebook Messenger, maar een gesprek ontvangen kan ook via de gewone Facebook-app. De enige vereiste is dat zowel jij als je vriend(in) over een werkende internetverbinding beschikt
als je een gesprek start met één van je Facebookvrienden, druk je bovenaan in de blauwe balk op de ‘i’ voor meer informatie. Daar kan je vervolgens kiezen voor ‘Bel gratis’.

whatsapp : WhatsApp Messenger is een cross-platform mobiele berichtenapp waarmee je berichten kunt uitwisselen zonder dat je hoeft te betalen voor sms-berichten. WhatsApp Messenger is beschikbaar voor iPhone, BlackBerry, Windows Phone, Android en Nokia en ja hoor, deze telefoons kunnen allemaal berichten naar elkaar sturen!

Notify : app om sneller te reageren op berichten van chatapplicaties zoals Messenger, Whats app, Skype, Twitter, ……

wechat:
Met de Chinese WeChat-app stuur je je korte tekstjes net zo makkelijk door, maar dan volledig gratis, via 3G of WiFi. Veel sneller communiceren gaat zoals hierboven beschreven. Op een knopje duwen, je berichtje inlezen en hop, het wordt meteen naar je contact gestuurd. Die kan het dan beluisteren en beantwoorden. Nóg sneller werkt de ‘walky-talky’-functie. De persoon met wie je wil praten hoort je in real-time, en kan – zodra je de knop loslaat – repliceren. De meest spectaculaire feature is de video-chat: live praten mét beeld, zoals op Skype. En veel minder storingen en onderbrekingen. WeChat heeft daarnaast nog wat andere leuke dingen voor jongeren, zoals shaken (je schudt met je smartphone om te laten weten dat je contact zoekt met iemand in de omgeving, en je ziet meteen wie er ook “geshaked” heeft) of driften (een bericht sturen naar een willekeurig iemand, die al dan niet kan reageren). En natuurlijk kunnen er zoals op de “klassieke” sociale netwerken ook – al dan niet kunstzinnig bewerkte – foto’s of videofilmpjes worden verspreid, rechtstreeks naar een contact of permanent gepost op het eigen profiel (“moments”). WeChat is dan ook een ideale combinatie van sms, Twitter, Facebook, Skype en Instagram, zeggen de kenners.

facetime: programma voor videotelefonie

viber : Met Viber bel je volledig gratis en wereldwijd naar vrienden die de app ook hebben geïnstalleerd op hun Android-telefoon of iPhone. Om de kosteloze app te gebruiken dien je slechts verbonden te zijn met een 3G of WiFi netwerk.

en nog dit : code om gsm te blokkeren als hij gestolen wordt:
wat te doen bij gestolen gsm, …

APPS – PLATFORMEN

dibbs : All-in-One App for students and young professionals

down to lunch app : Press 1 button to see which friends are free to lunch, gym, study, drink, and more!

Cam me: A hand gesture camera app that lets you take great pictures from distance without even touching the device. The Best App for Taking Great Selfies!

swop a job : Jobs zijn binnen handbereik dankzij de Swop app van Accent Jobs voor iPhone en Android. Alle vacatures van Accent Jobs in slechts één app. Swop naar rechts om te solliciteren. Swop naar links om de vacature over te slaan. Match jouw behoeftes aan onze vacatures. De interessantste manier om te solliciteren voor jouw droom job in slechts enkele swops.

let them play : alles voor de gezondheid van jonge sporters

jez : een jongerencollectief dat rotsvast gelooft in de creativiteit en daadkracht van jongeren

tagmag : een Vlaams internetplatform dat zich specifiek richt op jongeren. De doelgroep bestaat uit de groep 16- tot 24-jarigen.

jota : JOTA biedt een platform aan voor jonge artiesten. Hier kunnen ze hun werk tonen en verkopen aan al onze klanten, die op hun beurt kunnen ontdekken, zoeken en kopen.

cybersquad
CyberSquad: nieuwe website waarop jongeren elkaar kunnen helpen en hulp kunnen vragen, het is een website waar jongeren met vragen over moeilijke thema’s terechtkunnen. Het moet een online plek worden voor en door jongeren, onder het motto “Never alone, together online”. Ze kunnen er hulp zoeken, maar ze kunnen er anderen op basis van hun eigen ervaringen op het internet en sociale media ook zelf helpen.

frontback : With Frontback you take a photo with the front camera, another with the back camera, and share them both in a single image

snapchat: een toepassing voor het delen van foto’s en video’s –
Het bijzondere van de toepassing is dat de doorgezonden media slechts tijdelijk zichtbaar zijn bij de ontvangers, dit gaat van één tot tien seconden.

1 Second Everyday app: Film elke dag 1 seconde van je leven

imessage : Als je graag sms’t, is de Berichten-functie op iPhone, iPad en iPod touch echt iets voor jou. Al die apparaten zijn immers voorzien van iMessage, een dienst die beter is dan sms. Want iMessage is gratis – voor jou en voor iedereen die een iOS-apparaat of Mac met iMessage gebruikt. Er gelden geen beperkingen.

Drupe : laat je contacten oproepen met slechts twee veegbewegingen. De app ‘drijft’ als het ware over Android en plaatst vier puntjes aan de zijkant van het scherm. Wanneer je over deze puntjes veegt, zie je aan de linkerzijde je favoriete contacten en aan de rechterzijde de mogelijkheden om hen te bereiken.

google hangout : Voer spraak- en videogesprekken vanaf je computer. De plug-in is gratis en binnen enkele seconden geïnstalleerd

triiing: Met de gratis Triiing-app van Telenet bel je met je smartphone of tablet, via WiFi, tegen de tarieven van je vaste lijn. En dit naar alle mobiele en vaste nummers. Supervoordelig! Want zo bel je via de app bijvoorbeeld gratis op weekdagen na 16 uur, in het weekend en op feestdagen naar alle mobiele en vaste nummers in België en Europa. (als je whop of whoppa abonnement hebt)

Voxer® is een Walkie Talkie-app voor smartphones. Stuur direct Audio-, Tekst-, Foto- en Locatieberichten aan een vriend of aan een groep van je vrienden. Je vrienden kunnen je bericht beluisteren terwijl je praat of het bericht later beluisteren.

WallaMe : met deze app kunt u onzichtbare berichtjes voor uw vrienden achterlaten op een bepaalde fysieke locatie. Als uw vrienden op die plaats komen kunnen ze uw berichten ontdekken.

instagram : een gratis app om digitale foto’s of video’s uit te wisselen

tumblr: De website stelt gebruikers in staat om tekst, stilstaande en bewegende beelden, citaten, links en geluidsopnamen in een „tumblrlog“ openbaar te maken. Gebruikers kunnen blogs van andere gebruikers volgen

foursquare: een web- en mobiele applicatie die geregistreerde gebruikers de mogelijkheid biedt om vrienden te updaten over hun locatie (venue).

bond : een app waarmee het makkelijk wordt om je vriend(en) te vinden. Iedereen heeft wel eens een afspraak met vrienden gehad, waarna je een kwartier lang naar elkaar opzoek bent. Je verstuurt WhatsApp- of Facebookberichtjes met een vage beschrijving waar je staat of je hangt met de anderen aan de telefoon. Toch lukt het niet meteen om elkaar te vinden en verspil je er veel tijd aan. Bond hoopt dit probleem op te lossen met een simpel idee. Met de app is het mogelijk om je positie in real-time te delen met andere mensen die de app ook gedownload hebben.

swarm : De makers van Foursquare lanceerden een app die focust op weten waar je vrienden zich bevinden. Swarm checkt je -indien je ermee akkoord gaat- automatisch in terwijl je je verplaatst. Er is ook een feed met de plaatsen waarop je vrienden zich bevinden. Vrienden die zich vlakbij bevinden, staan bovenaan. Je kan hen aanklikken en hen bellen of sms’en. In een ander tabblad kan je aangeven wat je plannen zijn later op de dag.

Zenly : een app waarmee je altijd kunt checken waar je vrienden zijn. Handig als je je op een festival bevindt, of gewoon elkaars locatie wil delen.
Zenly lijkt in de basis erg op de Zoek mijn Vrienden-app van Apple. Je installeert de app, geeft ‘m toegang tot je locatie en nodigt vervolgens een aantal vrienden of familieleden uit om de applicatie te gebruiken. Vervolgens zie je je eigen locatie en die van anderen op een grote kaart, waarbij iedereen met een bolletje en foto worden aangegeven. De app is vooral handig wanneer je samen met wat vrienden op een festival bent en wil kunnen checken waar ze precies zijn. Niet iedereen reageert immers gelijk op een berichtje. Handig is dat je je locatie ook voor bepaalde tijd kunt delen. Hiervoor stuur je vanuit Zenly een link, die de ander vervolgens in een browser kan openen.

vine: een mobiele app van Twitter waarmee een webvideo van zeven seconden gemaakt kan worden die via de app zelf of via Twitter, Facebook of e-mail gedeeld kan worden.

Blokblock : telecomoperator Mobistar lanceert een mobiele applicatie om studenten te helpen om zich niet te laten afleiden door hun smartphone tijdens hun studie. De applicatie, BlokBlock, vergrendelt tijdelijk het gebruik van de smartphone, zodat studenten bij het studeren hun concentratie niet verliezen. En dat is nodig, want uit onderzoek blijkt dat we tot gemiddeld 150 keer per dag naar onze smartphone kijken, wat leidt tot een enorm concentratieverlies. BlokBlock is een gratis applicatie die beschikbaar is voor Android-gebruikers, via Google Play.

i’m in: Met I’M IN kun je het hele jaar door gratis tickets voor de leukste events en festivals winnen. Deze tickets worden beschikbaar gesteld door de I’M IN partners waaronder diverse merken en goede doelen.

Tricount : Wanneer je een groepsactiviteit onderneemt met vrienden, van een weekendje weg tot een etentje op restaurant, zijn er onvermijdelijk kosten aan verbonden. Omdat het een heel werk is om te bereken wie nu precies wat moet betalen, ontwierpen enkele Belgische appdesigners Tricount. Hiermee krijg je een duidelijk overzicht van de kosten en uitgaven. Geef de namen van de deelnemers in, en vul vervolgens in wie wat heeft betaald, waarom en wanneer. Maak de balans op en je krijgt meteen een overzicht van wie nog geld moet aan wie. Gebruiken je vrienden Tricount niet, dan kan je de rekening gewoon via mail of FB delen via een link. Superhandig en het beste van al: het is gratis!

Chorma : Wie geeft de planten water? Wie maakt de wc schoon en wie haalt op zaterdag de boodschappen? Als je een huishouden hebt waar alles blijft liggen, dan kan het helpen om de app Chorma te installeren. Het is handig voor gezinnen, maar ook voor studentenhuizen die onderling taken moeten verdelen. De app bevat 5.000 klusjes in en om het huis, waarbij je ook Nederlandstalige klussen kunt toevoegen, zoals het ophangen van een schilderijtje en het schrobben van de vloer.

heyday app : Heyday is een app die jonge mensen ondersteunt bij zelfstandig wonen. Je vindt er alles over:

* Alleen gaan wonen
* Geld en administratie
* Je verplichtingen als huurder
* Handige tips om als jongere je plan te trekken

SPORTIEF

Blaze Academy: De Blaze Academy is de eerste indoor faciliteit volledig gericht op Freerunning en Parkour in Vlaanderen.

parkour-freerunning: Parkour Belgium is een initiatief om de verspreiding van parkour en freerunning in Belgie op een verantwoorde en onderbouwde manier te ondersteunen, zonder verlies van het eigen karakter van de aangesloten verenigingen.

escape games: De deur valt dicht, je bent opgesloten. Samen met je team heb je exact één uur de tijd om te ontsnappen uit dat mysterieuze huis – reeds op meerdere plaatsen oa Antwerpen, Brussel, Gent en ook in Ieper

skillz: Kampen, naschoolse cursussen en workshops voor jongeren waar je je passie vindt

VARIA

iedereen wetenschapper: de plek waar iedereen aan wetenschap kan doen, wat ook je achtergrond is. Het platform bundelt zoveel mogelijk Citizen Science projecten: wetenschappelijke studies waar niet-wetenschappers aan kunnen deelnemen, gaande van vogeltellingen over games voor kankeronderzoek tot het analyseren van foto’s van het heelal. Iedereen Wetenschapper wil wetenschap en maatschappij dichter bij elkaar brengen door mensen te motiveren om deel te nemen aan wetenschappelijk onderzoek en wetenschappers enthousiast te maken om met niet-experts samen te werken.

nieuwswijsneuzen : jongeren wapenen tegen desinformatie

kaartspel financiële geletterdheid : een financieel educatief kaartspel ontwikkeld, dat kinderen op een leuke en interactieve manier leert over verschillende financiele zaken.

hou je van vliegtuig spotten? dan is dit een handige app : flightradar24:
the best live flight tracker that shows air traffic in real time. Best coverage and cool features!
en wellicht hou je dan ook van deze site

let’s go urban : de eerste Belgische organisatie die zich heeft gespecialiseerd in urban arts & streetculture.

exploring the unbeaten path : In Exploring the Unbeaten Path neemt Bob Thissen ons mee naar de meest verlaten plekken ter wereld

kampas : Op zoek met je (jeugd)vereniging of school naar een geschikte locatie voor een meerdaags verblijf in Vlaanderen? Dan ben je bij Kampas aan het juiste adres! Maak je keuze uit honderden gebouwen en terreinen, in zelfkook of volpension.

nerdland: In Nerdland legt Lieven Scheire beetje bij beetje bloot wat nerds zijn, met welke onwaarschijnlijke dingen ze bezig zijn en hoe waanzinnig interessant ze zijn.

app binky : Vaak scrollen we door sociale media om de tijd te doden. De nieuwe app Binky wil net die tijdverspilling aankaarten door niét sociaal te zijn en enkel nonsens te tonen. En of dat aanslaat: de app werd al meer dan 20.000 keer gedownload. Met Binky kan je alles doen wat je op sociale media hoort te doen. Reageren op posts. Liken. Naar links of rechts swipen. Maar niéts wat je er doet, heeft ook maar een greintje betekenis. Zo kan je wel reageren op bepaalde afbeeldingen – die op niets slaan – maar met elke letter die je intikt op het toetsenbord, verschijnt er een willekeurig gekozen woord. Niemand komt ooit te weten wat je te zeggen hebt over een post, want de reactie is niet zichtbaar voor andere gebruikers.

megagadgets

Tmart.com : consumenten elektronica branche – Dit doen zij door het aanbieden van een breed en groot assortiment, goedkope prijzen, top pre- en aftersale service

YOUTUBE KANALEN EN PERSONEN

kotfood : kanaal van Loic, the Rookie Cook – kotfood NL – snel, makkelijk en niet duur

dylan haegens : heeft meer dan 1 miljoen volgers op youtube – De filmpjes van Haegens zijn bedoeld voor de doelgroep 12 tot 21 jaar. In zijn video’s worden aansprekende voorvallen en problemen behandeld die veelal binnen deze doelgroep spelen zoals uit de klas gestuurd worden, mislukte pranks en beschamende ouders.

Zaka en Zaki : Twee galante jongemannen vol energie, het duo Zaka & Zaki, die hun boodschap verkondigen aan de wereld via Youtube.

cinemates: het filmduo Peter de Harder uit Appingedam en Kelvin Boerma uit Meedhuizen zijn op YouTube actief via hun kanaal: Cinemates

BACHIR BOUMAAZA : Via zijn website gaming for good kunnen gamers geld ­doneren in ruil voor punten. Die kunnen ze dan inruilen voor games.
«Het concept is heel simpel», zegt Bachir. «Via de website kan je ­doneren aan de organisatie Save The Children. Voor elke euro die je als gamer doneert, krijg je 2.500 punten. Daarvoor krijg je dan weer een toegangssleutel tot nieuwe games. Hoe meer punten, hoe meer en beter de games. In plaats van 10, 20 of 50 euro te spenderen aan de games in online winkels, kan je ze bij ons krijgen, door je geld te schenken aan een goed doel.»

GELDZAKEN

kadonation : Geld samen leggen om één groot cadeau te kopen voor een huwelijk, een verjaardag of een housewarming, komt steeds vaker voor. Het nieuwe online platform is eenvoudig in gebruik.

alles over centen: Deze website is gemaakt voor jongeren en jongvolwassenen die meer en meer met financiële zaken te maken hebben – Deze website gaat dieper in op de financiële aspecten van al deze levensmomenten en behandelt thema’s die hiermee in verband staan.

Heb je schulden en heb je hulp nodig en zoek je het adres van een instelling erkend voor schuldbemiddeling (OCMW of CAW) die je kan bijstaan met je schuldproblemen? Heb je financiële moeilijkheden en dreig je in een schuldenput te vallen?
Bezoek dan de website eerste hulp bij schulden: Naast allerlei informatie kan je daar ook contactadressen vinden waar je terecht kan voor bijstand of hulp. Ga naar de knop << contact >> en vul je postcode in. Je ziet onmiddellijk bij welke instelling(en) je terecht kan en wat de exacte contactgegevens zijn

Vragen? Problemen?

awel: De Kinder- en Jongerentelefoon verandert van naam en wordt Awel! Dat doen ze omdat kinderen vandaag vaak liever mailen dan bellen. Het telefoonnummer 102 blijft nog wel bestaan, maar je kan ook online bij hen terecht.

sensoa : vlaams expertisecentrum voor sexuele gezondheid

fit in je hoofd : Een gezonde geest in een gezond lichaam, dat is de insteek van deze campagne.
Dit initiatief met als boegbeeld Nora Gharib, richt zich specifiek op jongeren van 16 tot 24 jaar. De boodschap is duidelijk: ga het gesprek aan met vrienden, familie, klasgenoten,… als je je niet helemaal fit in je hoofd voelt. Ongeacht de sociale media: durf te leven zonder filter. De campagne geeft meteen een aantal tips mee om de mentale weerbaarheid, de veerkracht, te verhogen.

missing you : Missing You wil er graag zijn voor alle jongeren die een dierbare verloren. Speciaal voor jullie organiseren wij het hele jaar door activiteiten waar wij jou de ruimte en tijd willen geven om met jouw verlies aan de slag te gaan. En dit doe je niet alleen, maar samen met leeftijdsgenoten die net als jij iemand verloren.

wat wat : een platform van meer dan 70 organisaties die jongeren willen informeren en toeleiden naar advies of hulp

nok nok: Je bent jong en je kan heel wat aan. Hier vind je informatie en opdrachten om je goed in je vel te voelen. Ga zelf aan de slag en zoek de tips die je het meest aanspreken. Ook voor een dipje of een tegenslag kan je hier terecht. Succes!

sexting: Als mensen seksueel getinte beelden foto’s van zichzelf maken, verzenden, ontvangen of delen, noemen we dat sexting.

——————————————————————–
anbn: De vereniging Anorexia Nervosa – Boulimia Nervosa is een informatie- en ontmoetingsplaats waar iedereen met vragen of zorgen rond eetstoornissen welkom is.
———————————————————————-

vad: vereniging voor alcohol- en andere drugproblemen.

zelfverwonding: Ben je tussen 12 en 21 jaar oud en verwond je jezelf opzettelijk? Zoek je hulp voor je zelfverwonding en alle aanverwante problemen? Wil je een vriend/vriendin aanmelden?

stop het pesten: website tegen pesten – de betrouwbare online informatiebron voor slachtoffers, ouders, leerkrachten, hulpverleners en daders!

rouwkost : Rouwkost is er voor jongeren die plotseling iemand in hun leven verliezen en moeten ontdekken hoe ze hiermee moeten omgaan