Voordeelsites.be

De referentie op gebied van informatie!

op reis – voorbereiding

Waar naartoe?

Heb je nog geen idee waar naartoe?  Neem dan eens een kijkje op één van onderstaande sites, misschien vind je hier wel iets naar je zin!

reistest : doe de test – welke reis past bij jou?

of laat je verrassen:
srprs.me: een zogenaamde blind break-reisorganisatie waarbij u pas op het vliegveld te weten komt waarheen u reist. Het idee hierachter is het spontane terug te brengen in het reizen en mensen open te laten staan voor het onbekende, omdat reizigers vaak de mooiste dingen beleven wanneer ze geen verwachtingen hebben en niet alles al van tevoren online bekeken hebben. Hoe werkt het? Via de website kiest u eerst een thema: Adventure, City Tripping, Broke, City Worldwide of Sunsation. Net nieuw is het thema Multi City waarbij u binnen de opgegeven tijd twee of drie Europese steden bezoekt. U bepaalt verder een budget en schrapt eventueel bestemmingen waar u zeker niet heel wil.
Een week voor u vertrekt, ontvangt u een kaart met het tijdstip waarop u op Schiphol moet zijn en een krascode. De code opent u op het vliegveld, vult hem in op uw smartphone en dan pas weet u waar het vliegtuig u naartoe zal brengen.

blog

marlou reist : helpt je bestemming kiezen met handige tips en top 5 van dingen die je zeker moet doen

wonderful wanderings : Op deze reisblog vind je reisverslagen, hotelbesprekingen, reistips en fotografie voor iedereen die op zoek is naar vakantie-inspiratie

youngwildfree : reisblog voor dromers en avonturiers

one mile at a time : Professional travel blogger Ben Schlappig shares his secrets on getting the most out of your air miles.

the travel hack : a travel and lifestyle blog. We blog about stylish adventure travel and affordable luxury.

travelunlimited : Goedkope vluchten, inspiratie voor je volgende reis of handige reistips? Op deze blog vind je alles om zelf jouw reis zelf zo goed mogelijk te plannen

in de bergen : je bergvakantie begint hier – vind je nieuws, tips en info over bestemmingen in de bergen

infosites

Heb je een vakantiebestemming gevonden en wil je je voor je vertrek goed informeren over de streek, stad, … waar je naartoe gaat, neem dan beslist hier eens een kijkje :

Op vlaanderen-vakantieland: de site van dit populaire tv programma kan je heel wat info vinden en wat ik vooral leuk vind, de oudere reportages terugzien.

Op de site van Het Laatste Nieuws Reizen en het Nieuwsblad vakantie vind je in het gedeelte reizen/vakantie ook heel wat nuttige info en als dat nog niet voldoende is neem dan ook eens een kijkje op landennet: hier vind je handige informatie over alle landen ter wereld en praktische tips voor reizen en vakantie

weekend knack reizen: : hier kan je grasduinen in heel wat eerder verschenen artikels vb. de 10 leukste steden voor een winterse citytrip, de dertig mooiste stadsparken, de 10 beste landen om met pensioen te gaan en nog zoveel meer

grande : Maandblad voor reportages over reisbestemmingen en artikels over de wereldkeuken

reistipsapp: een GRATIS inspiratiemagazine op iPad en Android tablet boordevol reisverhalen en reportages, overgoten met foto’s en video’s. Je kan Reistips GRATIS lezen op jouw iPad, door de Reistips App gratis in de App Store of Google Play Store te downloaden of je kan het ook lezen op je desktop.

travelunlimited: Als student heb ik leren reizen mét een beperkt budget door gebruik te maken van voordelige vliegticketprijzen en hotelpromo’s, zónder verlies van comfort! Om geen verrassingen te hebben ga je best geïnformeerd op reis door jouw reis goed te plannen! Het is ook belangrijk om dagelijks op hoogte te zijn van allerlei reisnieuws om nieuwe bestemmingen te ontdekken, leuke ideeën op te doen en zo jouw reiservaringen te verbeteren!

ook leuk : heel wat plaatsen kan je al eens op voorhand bekijken via google streetview of misschien nog iets spectaculairder via travel by drone

Op de site van Binnenlandse Zaken kan je je registreren als je op reis vertrekt en kan je ook in de rubriek “reisadvies” kijken waarvoor je in welk land moet oppassen. De site vind je via deze link

visum voor : Vraag online, veilig en snel uw visum aan

visum buitenland : deze website regelt alles voor je visum

opgelet : als toerist kom je vaak (zonder het te weten) in contact met oplichters – de meest gebruikte trucs vind je in dit artikel (bron HLN)

en voor de apple gebruikers is deze app niet te missen = TRVL
Deze app biedt gratis magazines met artikelen over de meest inspirerende en bijzondere bestemmingen waar je geweest moet zijn.
Elk magazine is gratis te downloaden naar je iPad. De artikelen in elk magazine zijn samengesteld door reizigers en fotografen die graag hun passie voor reizen met de rest van de wereld willen delen. Met mooie foto’s en video’s die direct te bekijken zijn op de iPad.

Of je kan natuurlijk ook naar :

vakantiesalon Brussel: begin februari in Brussels Expo
of
reismarkt Brugge: Reismarkt is Vlaanderens alternatieve reisbeurs, een groot jaarlijks informatief evenement met ervaringsinfo uit de eerste hand. Reizigers informeren reizigers’ is de unieke formule van deze reisbeurs. Het is geen ‘salon’, maar een ontmoetingsplek en uitwisselingsplaats van informatie van reizigers zelf. Op Reismarkt kun je met je persoonlijke vragen terecht bij 250 reizigers-ervaringsdeskundigen.

Vakantiebestemming gevonden en de nodige info verzameld? Misschien vooraleer te boeken toch nog even checken wat anderen ervan vonden?

zoover : hier vind je je vakantie beoordelingen voor en door reizigers van hotels, appartementen, campings, vakantieparken, vakantiehuizen en meer.

tangatanga : Met een TANGATANGA reisblog kan je reisverhalen delen met vrienden & andere reizigers, reisfoto’s opladen, aanduiden reisroute op landkaart, en nog zoveel meer …

Op de site van wegwijzer kan je een checklist downloaden met wat je allemaal moet doen voor en nodig kan hebben (verschilt van soort reis, hobby, …) tijdens je reis
of je kan dit ook doen via de app GetPacked of de app packpoint.

en welke documenten je voor welk land nodig hebt kan je dan weer vinden op
deze site

Reizen en geld : alle info daarover vind je hier

Hoeveel sigaretten of flessen whisky mag u kopen in de taxfreeshop? Hoeveel cash geld mag u bij u hebben? Welke (beschermde) dieren mogen (niet) in ons land ingevoerd worden? Mag uw huisdier mee op het vliegtuig? En hoe zit het met namaakspullen die u op reis hebt gekocht? Op dit soort vragen vragen vindt u het antwoord voortaan in een nieuwe app, “Belgian customs”. De app werd door de douanediensten ontwikkeld en is gratis te downloaden.

Met de auto? Ga je op reis met de auto, check dan eerst even HIER wanneer het waar druk is op de Europese wegen. Een verwittigde man (of vrouw) …….

kan ook praktisch zijn : href=”https://www.easybabytrip.com/nl/”>easy baby trip : kindermateriaal huren voor op je bestemming

Leuke/nuttige vakantie-apps

packpoint : op basis van de reisduur, het weer, de bestemming en de activiteiten die je wil doen maakt packpoint een lijstje met alles wat je nodig hebt

xploro ai reisaudiogids : Ontdek de wereld om je heen als nooit tevoren met Xploro AI, je ultieme reisgenoot. Of u nu een doorgewinterde globetrotter bent of een lokale ontdekkingsreiziger, Xploro AI is ontworpen om uw reiservaring te verbeteren door technologie naadloos te combineren met uw omgeving.

google translate : met de camerafunctie kan al filmend eender welke tekst (menu, verkeersbord, wegwijzer, ….) direct vertaald zien in het Nederlands

narrated tours : Als je een stad bezoekt en een wandeling wilt maken met toelichting, over wat je ziet, hoef je niet langer iemand in te huren om dit voor je te doen. Gebruik hiervoor voortaan “Narrated Tours “.  Vul eenvoudigweg je startlocatie, eindlocatie en eventuele bezienswaardigheden die je onderweg wilt zien in, en het zal de toelichting voor je maken. Het genereren van de rondleiding met audio was snel en eenvoudig.

Wikitude: biedt je een ontzettend interessante kijk op de wereld, door je in realtime informatie te geven over wat je ziet op straat. Wikitude functioneert als je derde oog: richt je telefoon op je omgeving en krijg informatie over je omgeving via Augmented Reality. Er zijn meer dan 100 miljoen locaties ingevoerd in de app. Door de koppeling met o.a. Yelp, Tripadvisor en Facebook vind je snel en gemakkelijk tips en zelfs kortingsbonnen voor winkels, restaurants en hotels in de buurt.

backdropp : With Backdrop, users can discover and share beautiful places to take pictures based on their interests and criteria

google trips : je online en offline reisgids – een reisapp die een overzicht maakt van al je reizen en je bestemmingsinformatie en tips geeft voor activiteiten, bezienswaardigheden en restaurants, al dan niet locatiegebonden en (enigszins) gepersonaliseerd. Google maakt daarbij dankbaar gebruik van informatie die ze al over je ‘weet’, bijvoorbeeld via je surf- en zoekgedrag, en via berichten in je Gmail-inbox (denk aan bevestigingsmails van hotelreservaties). Reisapps zijn er natuurlijk al te over, maar Google Trips is wel een heel complete en maakt de traditionele, papieren reisgids (die meestal al snel niet meer up-to-date is) min of meer overbodig. Met de app kan je je reis dan ook van a tot z plannen. Alle informatie – boekingsgegevens, kaarten, lokale informatie enzovoort – kan bovendien offline worden opgeslagen zodat je de app ook kunt gebruiken wanneer je (in het buitenland) niet over een internetverbinding kan beschikken.

breakzy : ga je met de auto op reis? Met deze app kan je je route plannen en de app geeft zelf bezienswaardigheden aan met een maximum van 10 km afwijking van de geplande route.

reistipsapp: GRATIS inspiratiemagazine op iPad en Android tablet boordevol reisverhalen en reportages, overgoten met foto’s en video’s. Je kan Reistips GRATIS lezen op jouw iPad, door de Reistips App gratis in de App Store of Google Play Store te downloaden.

Wanda : app van het Het Instituut voor Tropische Gezondheid uit Antwerpen – deze app, geeft je inzicht in de belangrijkste gezondheidsinformatie voor op reis. Het gaat onder andere om gezondheidsrisico’s die spelen bij het bezoeken aan het land, of hulp bij ‘problemen’ die plots opspelen in het buitenland

around me app: Als je voor de eerste keer ergens komt is het vaak zoeken naar bepaalde dingen. Dit kan een hotel zijn, een restaurant, geldautomaat of supermarkt. Met de applicatie AroundMe hoef je niet meer lang te zoeken want deze handige app geeft precies aan waar zich iets bevindt.

tripadvisor: Miljoenen reizigersbeoordelingen, -foto’s en -kaarten van TripAdvisor. Plan en beleef de perfecte reis. Met meer dan 150 miljoen reizigersbeoordelingen en -meningen, maakt TripAdvisor het u makkelijk.

timeshifter : jet lag app

Cibo : deze app is een visuele menu vertaler – u moet enkel de naam van een gerecht scannen en u krijgt direct een vertaling en een reeks foto’s te zien (momenteel enkel beschikbaar voor ios)

het noorden kwijt? Raadpleeg de Compass-app of je kan ook een beroep doen op google maps!

periscope : De app, waarmee gebruikers live video kunnen streamen, biedt enkele nieuwe functies. Een ervan is het hervatten van een uitzending na een onderbreking. Ideale app dus als je je vrienden en familie live mee wil laten genieten van je vakantie avonturen

waze : ga je met de auto op reis, dan is deze app, ’s werelds grootste op community gebaseerde verkeers- en navigatie app misschien wel iets voor jou

Google Goggles: richt je smartphone op een gebouw, kunstwerk, voorwerp en deze app geeft je direct meer info erover

mobiel postkaartje : de mobile postcard-app tovert je foto om tot een echte postkaart die je voorzien van een boodschap kan versturen naar vrienden en familie

get your guide: overzicht van beschikbare tours, bezienswaardigheden, …. in de belangrijkste steden wereldwijd

Péago is dé app om slim door Frankrijk te rijden. Bespaar tot 25% op je tolkosten zonder de tolweg te vermijden! Zie tijdens het rijden wat je moet betalen aan tol. Uitgeroepen tot de beste vakantieapp van Nederland. Profiteer van alle voordelen van Péago zonder internetverbinding onderweg.

Een geweldige app het bijhouden van je reisinformatie: de Trip Case App

Fast Talk, de app van reisgids Lonely Planet : Deze app afkomstig van de uitgever van de bekende reisgidsen voorziet in allerlei handige zinnetjes om snel bij de hand te hebben als je een vreemde taal moet spreken. Zinnen zijn ingedeeld op categorie, maar je kan ook meteen de voornaamste zinnen leren. Lonely Planet Fast Talk is gratis te downloaden, maar is dan nog niks meer dan een brochure voor welke talen de applicatie biedt. Vanuit het Engels kan je taalkennis ververst of aangescherpt worden in onder andere Frans, Duits, Italiaans, Europees Spaans en Latijns Spaans. Elke gids kost 2,69 euro en haal je in huis met een in-app aankoop. Daarna wordt de inhoud op je smartphone geïnstalleerd. De zinnen zijn verdeeld in categorieën als eten en drinken, sightseeing, shoppen, transport en natuurlijk ook de basis van de taal, zoals begroetingen. Die laatste dient als introductie in de taal en begint met een introductie. Je ziet altijd de zin in het Engels, de zin in de vreemde taal en een afspeelknop waarmee je hoort hoe je een zin uitspreekt. Ook die voorgelezen zinnen zijn te gebruiken zonder internetverbinding, net als de rest van de app als je eenmaal een taal hebt gedownload.

vakantiedagboek : met de “trip journal app” kan je notities maken, foto’s, video’s en door de integratie van google earth ook je reisroute weergeven

video-apps voor op reis :

Boomerang : app speciaal ontwikkeld om van een serie kort achter elkaar gemaakte foto’s een korte video te maken.

SparkCamera : de video’s die je met deze app schiet zijn van hoge resolutie – je kunt meerdere clips van een paar seconden opnemen en achter elkaar zetten, tot je aan de 30 seconden bent – twee keer zo lang als video’s in Instagram, vijf keer zo lang als video’s in Vine – en bevat meerdere filters. Een leuke toevoeging is wel dat je muziek uit je bibliotheek onder video’s kunt zetten

iMovie (apple): In iMovie kun je moeiteloos spectaculaire films en professionele trailers maken. En je kunt ze bewerken bij resoluties tot wel 4K – gewoon op je iPhone 6s en iPad Pro. Als je klaar bent, kun je het resultaat bekijken via iMovie Theater. Een paar tikjes, nog wat swipes en je bent klaar voor je grote première. Je kunt iMovie voor iOS gratis downloaden in de App Store.

Powerdirector (android) : Met PowerDirector kun je aan de slag met geïmporteerde of zelf geschoten video’s die op je Android tablet staan. De interface is geoptimaliseerd voor touch en maakt het onder meer mogelijk video’s, foto’s en audio te slepen, in te korten en te splitsen. Ook kun je eenvoudig effecten toevoegen, overgangen invoegen en titels aanmaken

nog spullen nodig, wellicht vind je je gading in één van onderstaande shops:
ASADVENTURE

REISARTIKELEN
en vergeet ook niet een gepaste reis en bijstandsverzekering

NAAR DE LUCHTHAVEN

mobypark zaventem: Via een website of een app even een oprit of een garagebox huren omdat je geen parkeerplaats kan vinden? Het lijkt misschien een ver toekomstbeeld maar in onze buurlanden zijn de parkeerapps al goed ingeburgerd. Ook in Zaventem kan je sinds kort zo’n alternatieve parkeerplaats vinden via het onlineparkeerbedrijf Mobypark.

PARKINGZAVENTEM

of

DISCOUNTPARKING ZAVENTEM
voor meer info klik hier

en ook nog

PARK SLEEP FLY
voor meer info klik hier

GOEDKOOP EN MAKKELIJK NAAR DE LUCHTHAVEN?

billo

HUURAUTO NODIG?

je kan de tarieven van huurauto’s ook vergelijken via deze site
HAPPYCAR vergelijkt voor u wereldwijd het aanbod van alle grote en kleine huurauto aanbieders. Selecteer uw huurplaats en huurtijden en zie in een ogenblik het complete aanbod.

easyterra : Autohuur wereldwijd op vliegvelden en locaties in de stad. Boek nu! Geen creditcardkosten. In 180 Landen. 8.000 ophaallocaties.

andere mogelijkheid : ZipCar: Deze reis app noemt zichzelf het grootste ‘car-sharing network’ ter wereld. Hoe het werkt? Download de app, zoek een ‘Zipcar’ bij jou in de buurt, reserveer en unlock hem met je telefoon. Rijden maar! Je bepaalt zelf hoe lang je de auto huurt, dat kan bijvoorbeeld ook voor een uur. De Zipcar reis app kun je al gebruiken in Canada, Frankrijk, Spanje, Taiwan, Turkije, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Nog op zoek naar een reisgenoot? Neem dan zeker een kijkje op triptogether of op tourbar: Gebruik TourBar om op zoek te gaan naar een reispartner, gezelschap of buddy’s over de hele wereld. Leuke, veilige vakantie datingsite om contact te maken

en neem je graag je viervoeter mee dan vind je hier zeker en vast je gading : hondenwelkom : Meer dan 150.000 heerlijke vakantieplekken in heel Europa waar ook je hond altijd welkom is.

Wil je eindelijk je vliegangst overwinnen, neem dan eens een kijkje op deze site

VRAGEN OF KLACHTEN

Natuurlijk hoop ik dat je deze informatie nooit nodig zal hebben maar in case of …

Voor vragen ivm uw rechten als reiziger :
0800/12033 (contactcenter FOD)

klacht indienen : dit kan via: deze site

indien het gaat over een grensoverschrijdende klacht, kan je terecht bij het Europees Consumentencentrum via 02/542 33 89

Je kan misschien een geschil oplossen via bemiddeling – dit kan via de geschillencommissie Reizen tel. 02/2776215