Voordeelsites.be

De referentie op gebied van informatie!

ZWANGERSCHAP

TEST – KINDERWENS

BEGECS test : Koppels met een kinderwens kunnen tegenwoordig voor hun zwangerschap laten testen of ze drager zijn van een ernstige aangeboren ziekte. ‘Zo kunnen toekomstige ouders een bewuste keuze maken’, Deze test kost 1400 euro en kan in 1 van de 8 centra voor medische genetica

kinderwens : expertisenetwerk van preconceptie tot ouderschap – informeert, adviseert en ondersteunt

embryoselectie : dankzij screening  en selectie voorkomen dat je een erfelijke ziekte aan je kindje doorgeeft

gezond zwanger worden: Koppels met een kinderwens kunnen op deze website terecht als ze met vragen zitten over het belang van foliumzuur of over de gevolgen van schadelijke leefgewoonten op de vruchtbaarheid en de prille zwangerschap. Bedoeling is dat de website ook zorgverleners ondersteunt.

ZWANGERSCHAPSKLEDING

tale me : verhuur van kleren voor jonge kinderen en toekomstige moeders

feelou : De zwangerschapsbh van Feelou is speciaal ontworpen om te dragen tijdens zwangerschap, de kraamtijd én daarna. Het is de enige bh waarbij je je geen zorgen hoeft te maken over je veranderende maat: met de speciale sluiting pas je de maat aan naar jouw behoefte en vind jij keer op keer de perfecte pasvorm. De bh is, dankzij de flexibele cups, ook geschikt voor het geven van borstvoeding.

PRAKTISCHE SITES, APPS,…

mamaboost : Coaching en begeleiding van mama’s en zwangere vrouwen. Een zeer praktische hulp om ook de moeilijkere momenten van moederschap het hoofd te kunnen bieden.

onder mama’s : Onder mama’s is jouw platform voor een zorgeloze zwangerschap en machtig moederschap. Deel op ons mama forum informatie, ervaringen, gevoelens en gedachten met elkaar. Niet enkel de roze wolk. Ook wat moeilijker ligt. Zo kunnen mama’s leren van elkaar want je staat er niet alleen voor!

fas steunpunt : FAS Steunpunt vzw wil mensen sensibiliseren over de gevaren van alcohol tijdens de zwangerschap.

geboortekeuzes : Als ouders word je tijdens je zwangerschap, bevalling en kraamperiode vaak geconfronteerd met allerlei keuzes. In welke geboorteomgeving en met welke zorgverlener wil je graag bevallen? Wil je vrij kunnen bewegen tijdens je arbeid én bevalling? En wat met farmacologische en niet-farmacologische pijnstilling? Is het nuttig in jouw situatie de arbeid in te leiden of toch beter het spontaan op gang komen van de weeën af te wachten? Welke voeding kun je aan je kind geven? De lijst aan keuzes is lang. Voor sommige keuzes is je beslissing misschien snel gemaakt terwijl je voor andere beslissingen meer tijd, informatie en overleg nodig hebt.

youreka : virtuele tour mbt zwangerschap en bevallen

meditatie tijdens de zwangerschap : In dit artikel leggen we uit waarom mediteren goed is voor je welzijn tijdens je zwangerschap en geven je tips om jouw manier van mediteren te vinden en het daadwerkelijk te gaan doen. Auteur van dit blog, Chantal van Zalig Zwanger deelt haar ervaringen en expertise als geboortecoach.

fara : Als luister- en informatiepunt rond zwangerschapskeuzes begeleidt Fara vzw vrouwen, koppels en hun relationele omgeving die tijdens hun zwangerschap met een moeilijke beslissing geconfronteerd worden: omdat de zwangerschap ongepland is, omdat de betrokken zwangere een tienermeisje is, omdat er een positieve prenatale diagnose bij het ongeboren kind is gesteld, … en daarmee twijfel ontstaat omtrent al dan niet behoud van de zwangerschap (of alternatieve keuzes zoals pleegzorg of adoptie) of twijfel ontstaat over kinderwens voor de toekomst na een moeilijke voorgeschiedenis.

skoebidoe app: Wil je de groei van je ongeboren baby op de voet volgen? Of wil je weten wat je moet doen als je kindje ziek is? Download dan de nieuwe Skoebidoe-app. Hij groeit week na week mee met je zwangerschap en maand na maand met je kindje.

Kindveilig huis : Niets kan je voorbereiden op de komst van je eerste kindje, zoveel is zeker. Wat je wel kan doen is je huis kindveilig maken. Voor je het weet, gaat die kleine baby immers op ontdekkingstocht.(bron Libelle)

elena vino : zwangerschaps, baby en kinderfotografie

baby name: verbind je smartphone met die van je partner en swipe door de namenlijst – als jullie allebei een naam naar rechts swipen is er een match

charlies-names : Kijk je uit naar de geboorte van je baby, maar lukt het je niet om de perfecte naam te vinden? Met CharliesNames vinden jij en je partner de mooiste naam voor jullie kindje tussen meer dan 15.000 mogelijke namen. Gratis!

babypod: the only device that has demonstrated to stimulate vocalization of babies before birth with music

Mijn zwangerschap : app/online toepassing van kind en gezin (zie hun site die informatie op maat geeft aan zwangere vrouwen

babytaal : Ben je in verwachting of heb je net een kindje gekregen? Doe dan samen met je partner een Cursus Dunstan Babytaal. Leer de vijf geluiden herkennen die alle pasgeboren baby’s maken en krijg tips over wat je kan doen om je baby te helpen bij een vastzittend boertje of darmkrampjes. Dan weet je precies wat je kan doen als je kindje begint te huilen. Dat geeft rust en zelfvertrouwen. Dat is een fijne start samen!

sterrenkinderen : ZORGNETWERK ROND PERINATAAL VERLIES
een initiatief van Kinderwens ExpertiseNetwerk

GEBOORTELIJST (Nieuw-Tweedehands)

pakske : Voeg toe wat jij écht wil en wat je écht kan gebruiken. Van om het even welke webshop. Ook tweedehandsspullen, gunsten en cadeaubonnen. Je bent niet gebonden aan een winkel en je hebt geen enkele (aankoop)verplichting. Een volledig onafhankelijke geboortelijst. Vrienden en familie kunnen op een moderne manier bijdragen aan de ontwikkeling en het geluk van je kind. Eenvoudig en overzichtelijk.

alternatieve geboortelijst Te Gek :

Via onze alternatieve geboortelijst vertel jij op een leuke manier waarmee je omgeving jou kan ondersteunen.

Als toekomstige of prille ouder kan je gratis een lijst samenstellen met praktische of emotionele hulp waaraan jij nood hebt: van een pot soep tot een goede babbel of een keertje op grote broer of zus passen.

En omgekeerd kunnen ook de mensen rondom een pril gezin een ballonnetje oplaten bij de ouders. Via onze geboortelijst bieden ze op een speelse manier extra zuurstof.

dat lucht op : Pril ouderschap is een avontuur vol liefde, maar ook gemengde gevoelens en moeilijke momenten. Van je kinderwens tot de eerste stapjes: de periode tot 2 jaar na de geboorte is extra uitdagend. Je leven staat op z’n kop en je bent kwetsbaar. Soms geraakt je zuurstof op. Dan kan de juiste steun écht opluchten

kinderplaneet : Je krijgt als toekomstige ouders gratis, persoonlijk advies en begeleiding om jullie geboortelijst zo compleet en evenwichtig mogelijk te maken. Je vindt namelijk bij ons het veelzijdige aanbod van een grote keten, met de persoonlijke service van een boetiek. Je gekozen geschenken krijgen bij ons een apart hoekje in onze winkel en je kan je geboortelijst ten alle tijden zelf online beheren en consulteren via de oudermodule.

dreambaby : Wil je een geboortelijst leggen? Dreambaby is er voor jou! Kom langs in je Dreambaby winkel voor persoonlijk advies of boek een video call via WhatsApp. Maar je kan natuurlijk ook heel eenvoudig zelf aan de slag online!

kadolog : Merkonafhankelijk – Giften rechtstreeks op je bankrekening

De gele flamingo geboortelijst : Een geboortelijst vullen met de mooiste musthaves? This is the place to be!

Mic Mac Minuscule – hippe, tweedehands geboortelijsten : Voor stijl- & milieubewuste ouders die fan zijn van hip, tweedehands & eco, maar geen zin of tijd hebben om zelf alles bij elkaar te snuisteren, is er nu: Mic Mac Minuscule, de geboortelijst met herbruikte, faire én gepimpte kinderspullen.

scharrelvos : Winkel en webshop met een kleine ecologische voetafdruk voor kinderen en hun stijlvolle, idealistische ouders. Tweedehands geboortelijsten

—————————————————————————————————————-

voor alle info (praktische sites, apps, …) mbt kinderen van 0-12 jaar kan je terecht op deze pagina :

baby en kind | Voordeelsites.be

——————————————————————————————————————-