Voordeelsites.be

De referentie op gebied van informatie!

ZWANGERSCHAP

KLEDING

tale me : verhuur van kleren voor jonge kinderen en toekomstige moeders

feelou : De zwangerschapsbh van Feelou is speciaal ontworpen om te dragen tijdens zwangerschap, de kraamtijd én daarna. Het is de enige bh waarbij je je geen zorgen hoeft te maken over je veranderende maat: met de speciale sluiting pas je de maat aan naar jouw behoefte en vind jij keer op keer de perfecte pasvorm. De bh is, dankzij de flexibele cups, ook geschikt voor het geven van borstvoeding.

fragile: Jurkjes, rokjes en tunieken, mooi soepel vallend en met de leukste prints. Dat is het unieke kenmerk en dé sterkte van Fragile zwangerschapskleding.

PRAKTISCHE SITES, APPS,…

mamaboost : Coaching en begeleiding van mama’s en zwangere vrouwen. Een zeer praktische hulp om ook de moeilijkere momenten van moederschap het hoofd te kunnen bieden.

embryoselectie : dankzij screening  en selectie voorkomen dat je een erfelijke ziekte aan je kindje doorgeeft

youreka : virtuele tour mbt zwangerschap en bevallen

fara : Als luister- en informatiepunt rond zwangerschapskeuzes begeleidt Fara vzw vrouwen, koppels en hun relationele omgeving die tijdens hun zwangerschap met een moeilijke beslissing geconfronteerd worden: omdat de zwangerschap ongepland is, omdat de betrokken zwangere een tienermeisje is, omdat er een positieve prenatale diagnose bij het ongeboren kind is gesteld, … en daarmee twijfel ontstaat omtrent al dan niet behoud van de zwangerschap (of alternatieve keuzes zoals pleegzorg of adoptie) of twijfel ontstaat over kinderwens voor de toekomst na een moeilijke voorgeschiedenis.

gezond zwanger worden: Koppels met een kinderwens kunnen op deze website terecht als ze met vragen zitten over het belang van foliumzuur of over de gevolgen van schadelijke leefgewoonten op de vruchtbaarheid en de prille zwangerschap. Bedoeling is dat de website ook zorgverleners ondersteunt.

BEGECS test : Preconceptionele uitgebreide genetische dragerschapsscreening heeft als doel toekomstige ouders kennis te geven over het risico op het krijgen van een kind met een genetische aandoening

elena vino : zwangerschaps, baby en kinderfotografie

baby name: verbind je smartphone met die van je partner en swipe door de namenlijst – als jullie allebei een naam naar rechts swipen is er een match

babypod: Babypod, the only device that has demonstrated to stimulate vocalization of babies before birth with music

Mijn zwangerschap : app/online toepassing van kind en gezin (zie hun site die informatie op maat geeft aan zwangere vrouwen

Eva Mouton : de buskesclub

Soms vragen mensen mij wat dat nu eigenlijk is, die #debuskesclub. Wel, in september maakte ik nog eens een ‘Eva’s gedacht’ over in een fertiliteitstraject zitten, en hoe mijn man en ik wéér hetzelfde gesprek hadden. “Gaan we niet gewoon door met ons leven? Stoppen met proberen, een buske kopen en rondrijden? Ons leven, dat op dit moment heel vrij is, dan maar écht in vrijheid leven?” Dat gesprek was blijkbaar herkenbaar voor velen, want sindsdien word ik geregeld aangesproken over #debuskesclub. De definitie van die club is niet afgelijnd, elke mens die struggelt met een kinderwens is welkom. Twijfel je? Lukt het niet? Ben je alleenstaand en heb je een sterke kinderwens? Heb je een baby verloren? Voel je je eenzaam in je ivf-traject? Heb je eindelijk een baby’tje, maar ben je het verdriet dat daaraan vooraf ging niet vergeten? Wees welkom in #debuskesclub, echt waar. We zijn niet alleen, we zijn met velen.