Voordeelsites.be

De referentie op gebied van informatie!

varia

ALGEMEEN

vlaamse actieve senioren : een niet-partijgebonden pluralistische vereniging voor sociaal-cultureel werk waar ouderen kunnen deelnemen aan tal van activiteiten, georganiseerd in verschillende afdelingen van Vl@s, in verschillende steden en gemeenten.

ANTIEK – KUNST

antiekgilde: KGVA groepeert kunst- en antiekhandelaars uit het Vlaamse landsgedeelte en beoogt het beroep van antiquair te beschermen en wettelijk te omkaderen. Alle leden werken volgens een deontologische code en de objecten die aangeboden worden, moeten van een vlekkeloze kwaliteit zijn. Op deze manier staat de Antiekgilde ook voor een kwaliteitskeurmerk, waardoor u als particulier in vertrouwen uw aankopen kan doen.

artlead: maakt het ontdekken en aankopen van hedendaagse kunst toegankelijk voor een breed publiek.

DANSEN

i love dance: leukste danskleding

DENKSPORT

FILM

Vertigo : We focussen op drie pijlers: het papieren magazine, de website en events zoals avant-premières of lezingen.” Het blad verschijnt elke eerste woensdag van de maand op 60.000 exemplaren die verdeeld worden op 160 diverse locaties zoals bioscopen, culturele centra en horecazaken.

filmmagie: de referentie voor film en dvd
Filmmagie serveert maandelijks naast recensies van bioscoop- en dvd-releases vooral stevige dossiers, diepgravende interviews, verhelderende portretten, boeiende reeksen en pittige analyses van klassiekers.

GEZELSCHAPSSPELEN

forumfederatie : FORUM-Federatie vzw is bovenal een samenwerkingsverband tussen gezelschapsspellenclubs in de ruime regio rond Antwerpen, met vertakkingen in Limburg en Oost-Vlaanderen. Het uitwisselen van ervaringen en het faciliteren van het inrichten van spelavonden rond een gemeenschappelijks spellencollectie, is volledig in lijn met het maatschappelijk doel van de vereniging.

spellenspektakel : de grootste spellenbeurs van Nederland

ducosim : Spel! is een uitgave van Ducosim, de Landelijke Spellenvereniging. Dit blad heeft voor zowel de beginnende als de gevorderde spelliefhebbers recensies over nieuw verschenen spellen, achtergrondinformatie, interviews en meer.

kijk ook eens op deze pagina voor meer info : spellen en speelgoed

schaken : chess royale (app) : Of je nu een complete beginner bent of een zeer ervaren speler, Chess Royale heeft alles wat je nodig hebt om te genieten van een van ’s werelds beste bordspellen op je mobiele apparaat. Speel met de AI, met vrienden of met miljoenen vreemden over de hele wereld, en train vervolgens je schaakvaardigheden met tutorials, puzzels en analyses na het spel

KAARTEN

manillen: De eerste smartphone versie van het populaire kaartspel Manillen.

MODELBOUW

baillien : op Zoek Naar Modelbouw Auto’s, Boten, Vliegtuigen en Zoveel Meer? Wij Staan voor U Klaar! Baillien is al Meer dan 50 jaar Actief in Modelbouw

POSTCROSSING – POSTZEGELS VERZAMELEN

Postcrossing is een internationaal project dat gebaseerd is op het uitwisselen van postkaarten, vandaar de term “Postcrossing”.
Het project werd op 13 juli 2005 opgericht door de uit Portugal afkomstige Paulo Magalhaes. Het begon eigenlijk bij de gedachte dat hij te weinig leuke post kreeg en is nu uitgegroeid tot een groot uitwisselingsproject met meer dan 330.000 gebruikers
uit 217 verschillende landen.
Hoe werkt Postcrossing nou precies? Postcrossing gebeurt met behulp van een centrale website: postcrossing.
Het is eigenlijk heel eenvoudig: Registreer je om vervolgens in te kunnen loggen. Vraag maximaal vijf adressen tegelijk aan op de site. Dit gebeurt volledig willekeurig en computergestuurd. Stuur een ansichtkaart naar het adres. Je kunt er een (korte) tekst opschrijven met bijvoorbeeld iets over jezelf. Zodra de ontvanger jouw kaart ontvangt zal hij de ID registreren die bij de kaart hoort. Jouw adres zal aan een willekeurige persoon in een ander land worden gegeven en je kan zelf nog een kaart sturen. Wacht totdat je een kaart ontvangt. Registreer de ID van de kaart op de site en daarmee geef je ook die afzender weer ruimte om ergens op de wereld iemand een glimlach te geven.

postzegels : inkoop en verkoop van collecties en partijen.

PUZZELEN

legpuzzels : gratis legpuzzels app

jigsaw puzzle collection : puzzel app

codycross : train je geheugen met deze app

STAMBOOMONDERZOEK

stamboomonderzoek : een online genealogische gegevensbank, waar u uw eigen gegevens op kunt plaatsen en onderhouden. Anderen kunnen deze gegevens raadplegen via de algemene zoekfuncties van de site, of via uw eigen homepage die u op StamboomOnderzoek krijgt toegewezen.

stamboomzoeker : Op Stamboomzoeker.nl kunt u op personen zoeken in stambomen op internet. Al deze stambomen vormen nu als het ware één grote database. En als u in de zoekresultaten op een persoonsnaam klikt, wordt u direct doorgelinkt naar de internetpagina waarop de gegevens van die persoon staan.

familiekunde vlaanderen : helpt bij het opstellen van stambomen en er is ook nog de optie privaat DNA onderzoek. Via de website kan je een testpakket aanvragen. Aan de hand van het door jou teruggestuurde DNA staal (staafje met speeksel) kan men bepalen wat uw etnische afkomst is en uit welke geografische regio u komt. Daarnaast wordt je erfelijk materiaal vergeleken met al het DNA van iedereen die zich via de site opgaf. Daarbij kan men zien of één van die mensen familie is.

histories : voor iedereen met een passie voor \ genealogie \ heemkunde \ cultuur van alledag

mamamito : Ontdek alle moeders waaruit jij groeide – Duik in de stamboom van je voormoeders, vind onverwachte verwanten, ontdek je moederlijke Mito-DNA en help mee de wetenschap vooruit!


THUISSTUDIE

DUOLINGO: is te vinden als website, maar ook als applicaties voor Android en iOS. Het bedrijf achter de applicatie wil mensen al spelenderwijs kennis laten maken met vreemde talen. GRATIS!

ETADORO: Etadoro biedt toegankelijke cursussen die eenvoudig te volgen zijn

(AMATEUR)THEATER

opendoek: OPENDOEK wil als koepelorganisatie het beoefenen en beleven van amateurtheater waarderen, faciliteren en verder ontwikkelen zodat mensen zich sociaal en artistiek kunnen ontplooien. OPENDOEK probeert iedereen die in zijn vrije tijd met theater bezig is te bereiken. Dus zowel mensen die individueel als in een theatergroep actief zijn. Daarnaast kunnen ook docenten en regisseurs actief in de (amateur)theatersector bij OPENDOEK terecht.

VERZAMELEN – STRIPS

catawiki : ’s Werelds grootste catalogus & veilinghuis voor verzamelaars

the cartoonist: In Brussel is het allereerste Huis van de Cartoon, “The Cartoonist”, opengegaan. 12 Waalse, Brusselse en Vlaamse cartoonisten,onder wie Kamagurka en Marec, hebben hiervoor de handen in elkaar geslagen. Met eigen middelen stellen ze er hun werk tentoon. Een eerste stap naar een heus cartoonmuseum.

stripmunk: Lees je graag stripverhalen maar weet je niet meer precies welke strips je reeds in je boekenkast hebt staan? De app Stripmunk helpt je om erg eenvoudig je stripverzameling te beheren en geeft je een duidelijk overzicht van je reeksen en strips.

thinga.me: vb om je verzameling te scannen – De app herkent de objecten automatisch en zet ze om naar een item, die je in de app op een digitale plank kunt zetten. Zo kun je fysieke objecten op een mooie manier organiseren.