Voordeelsites.be

De referentie op gebied van informatie!

LEZEN

BOEKEN

boekenbeurzen

Frankfurter Buchmesse : vindt plaats in oktober – de grootste boekenbeurs ter wereld

foire du libre : boekenbeurs in Brussel – vindt plaats in februari

boekenbeurs : eind oktober – begin november

winkels/sites

proxis: meer dan 5 miljoen boeken, e-books, cd en vinyl, dvd, software, games. Steeds aan de goedkoopste prijs geleverd.

de slegte : een winkelketen die nieuwe boeken, tweedehandsboeken en studieboeken aan- en verkoopt.

bol.com: Aanvankelijk richtte bol.com zich op de verkoop van boeken en cd’s maar in de loop van de jaren is het assortiment steeds verder uitgebreid. Momenteel biedt het bedrijf zijn bezoekers via de website Nederlandstalige boeken, internationale boeken (Engels, Duits, Frans, Spaans en Turks), digitale boeken, cd’s, lp’s, dvd’s, blu-rays, games, speelgoed, elektronica (oa televisies, dvd-spelers, telefonie, navigatie en e-readers), computer (oa notebooks, tablets, desktops, accessoires en software), huishoudelijke apparaten, persoonlijke verzorgingsapparaten en keukenapparaten. Bovendien worden op de website tweedehands boeken, cd’s, dvd’s en games verkocht die door geregistreerde gebruikers te koop worden aangeboden.

Kobo Plus: Met het bol.com Kobo Plus ebook abonnement kun je onbeperkt boeken lezen op je e-reader of telefoon voor maar 9,99 per maand. Eerste maand gratis.

charliemag: Online magazine dat geen blad voor de mond neemt. Eerlijk nieuws in een heldere vormgeving.

books in belgium: online platform voor het eenvoudig kopen en verkopen van tweedehands boeken.

boekencafe : Maak kennis met onze nieuwe boeken en koop ze voor ze verschijnen.

bookbeat : We hebben luisterboeken en e-books in allerlei genres, zowel nieuwe releases als echte klassiekers.

boekenfestijn : Het Boekenfestijn is dé gratis consumentenbeurs met meer dan een miljoen nieuwe boeken, multimedia en hobby-artikelen.

uitgeverij vogelvrij : de netflix van de boekenwereld : Korte romans, die je in twee uur tijd uitleest – elke maand een nieuw boek voor een lage abonnementsprijs – unieke titels

ramsj : Grote selectie (5.000+) nieuwe boeken tegen spotprijzen

standaardboekhandel : Ruim aanbod aan Boeken, Ebooks, Muziek, Film, Games, Fotos. Altijd een Standaard Boekhandel dicht in je buurt, bestel ook online.

blinkist : Geen tijd om boeken te lezen? Blinkist doet achter de schermen al het leeswerk voor je en voorziet je van samenvattingen van de bestverkochte engelstalige boeken op dit moment. Blinkist richt zich namelijk op non-fictie onderwerpen, zoals Management & Leadership en Persoonlijke Ontwikkeling.

Deze sites helpen je een handje bij het zoeken naar een gepast boek :

langzullenwelezen: Meer leesplezier vind je hier. Hét boekenplatform, boordevol inspiratie & tips van en voor lezers

boekenzoeker : Ben je op zoek naar boekentips? Ga dan naar de boekenzoeker! Je kan er boeken zoeken op onderwerp of op gevoel. Heb je een favoriete soort boeken? Of lees je graag over een bepaald onderwerp, zoek dan een boek op onderwerp. Of misschien zoek je een boek dat past bij je humeur? Hou je van droevige boeken of van boeken waarmee je kan lachen? Kies dan een boek op gevoel. En ook voor alle leeftijden vind je er tips terug!

hebban : hier vind je het laatste boekennieuws, recensies, de boeken top 10 met populairste boeken,…

Goodreads is een sociaal netwerk voor boekenliefhebbers. Op dit platform kun je bijhouden welke boeken je hebt gelezen en welke boeken je nog graag zou willen lezen. Ook kun je aangeven welk boek je op dat moment aan het lezen bent en je kunt recensies schrijven over boeken en sterren geven aan boeken. Er zijn zowel Engelse als Nederlandse boeken op Goodreads te vinden, dus laat je niet afschrikken doordat het een Amerikaanse website is. Beschikbaar als app of gewoon via deze link.

brommer op zee : (app) lees maandelijks een nieuw boek (gratis)

immer (leesapp) : Wij willen jou helpen lezen op je telefoon.

boeken verkopen : Heb je thuis boeken die je al gelezen hebt en niet langer wilt bewaren? Dan kun je je tweedehands boeken verkopen bij Boekenbalie.

Luisterboeken voor volwassenen

Verwen uzelf bijvoorbeeld met de “Radioboeken” van deBuren. Radioboeken zijn boeken die u nergens kunt lezen, het zijn (kort)verhalen die op speciaal verzoek door Nederlandse en Vlaamse auteurs worden neergepend. Eén keer worden ze voorgelezen, daarna bestaan ze alleen maar als geluid. Er zijn meer dan 100 Radioboeken, geschreven door onze grootste schrijvers, zoals Stefan Hertmans, Bart Moeyaert of Saskia De Coster.
Voor de Nederlandse Luisterbieb moet u zich inschrijven

je vindt ook luisterboeken via de apps Storytel, Luisterrijk en Kobo

PODCAST

De meest populaire podcast van dit moment is “De Bourgondiërs” van Bart Van Loo in samenwerking met Klara. 700.000 luisteraars can’t be wrong. Voel u deel van een steeds groter wordende groep, en luister naar enkele fijne podcasts uit het rijke VRT-aanbod.

COMMUNITY (app)

Wattpad. Waar verhalen leven. Ontdek ’s werelds meest geliefde verhalen platform. Wattpad verbindt een wereldwijde community van 70 miljoen lezers en schrijvers door de kracht van verhalen.

PODIMO

Ook wel ‘de Netflix voor podcasts’ genoemd. Naast gratis audio-content biedt Podimo voor een vast maandbedrag toegang tot een exclusieve collectie podcasts en audioboeken.

KRANTEN

MAGAZINES

kiosk : altijd de beste leesdeals voor kranten en tijdschriften

tijdschrift : Lees je favoriete tijdschriften waar je wilt, en wanneer je maar wilt met Tijdschrift.be! Nu de eerste maand gratis! Daarna slechts €9,99 per maand. Altijd maandelijks opzegbaar

kiosk : is a new and unique digital platform that offers customers a wide range of content magazines, categorised in interests such as food, beauty, sports, health

readly : Al jouw favoriete magazines met maar één abonnement voor een vaste prijs van €9,99 per maand. Probeer de app met oneindig veel magazines gratis uit

STRIPS

izneo : een digitaal platform voor al wie van strips houdt. Vanaf nu lees je jouw favoriete strips op pc, iPhone en iPad.

strips :  Strips.be is een mobiele app waarmee je digitaal strips leest op je smartphone of tablet. Uren leesplezier voor een vriendenprijs. Elke maand nieuwe reeksen en albums.

stripgids : verschijnt vier keer per jaar, bij het begin van elk seizoen. … met een heel brede focus, houdt Stripgids zijn lezers op de hoogte van wat er reilt en zeilt.

stripinfo : stripdatabank en meer

APP : Protanopia lijkt op het eerste gezicht op ieder ander handgetekend stripboek. Maar direct valt al op dat elk plaatje van het stripverhaal vol beweging zit. In het korte verhaal volg je soldaten die tijdens de Tweede Wereldoorlog op D-Day onderweg zijn naar de kust van Normandië.
Protanopia is interactief stripverhaal
De boot waar ze in zitten deinst over het water, elke soldaat trekt een andere grimas terwijl ze op en neer hobbelen en de spreekwolkjes zweven haast driedimensionaal naast de personages. Maar de meeste indruk maakt Protanopia echter wanneer je je iPhone of iPad kantelt. Alles op het scherm beweegt dan driedimensionaal mee, alsof je door een een soort raampje naar het stripverhaal kijkt.

stripknip (facebookgroep) : Kranten, tijdschriftartikels,curiosa,nieuwtjes en allerlei omtrent strips worden op deze groep verzameld en besproken.

the cartoonist: In Brussel is het allereerste Huis van de Cartoon, “The Cartoonist”, opengegaan. 12 Waalse, Brusselse en Vlaamse cartoonisten,onder wie Kamagurka en Marec, hebben hiervoor de handen in elkaar geslagen. Met eigen middelen stellen ze er hun werk tentoon. Een eerste stap naar een heus cartoonmuseum.

stripmunk: Lees je graag stripverhalen maar weet je niet meer precies welke strips je reeds in je boekenkast hebt staan? De app Stripmunk helpt je om erg eenvoudig je stripverzameling te beheren en geeft je een duidelijk overzicht van je reeksen en strips.

STORYTEL

Storytel is een digitale abonnementsdienst, waarmee je audioboeken kunt luisteren op je telefoon. Download de Storytel app voor iPhone of Android, sluit een abonnement af en luister naar een bibliotheek van boeken, waar en wanneer je maar wilt.

Een abonnement afsluiten bij Storytel kan via onze website. Het abonnement is onbeperkt, wat betekent dat je zoveel boeken kun luisteren als je maar wilt. Een abonnement bij Storytel is altijd per direct weer opzegbaar, eveneens via de website.

NEXTORY

Met Nextory is het heel makkelijk om de juiste boeken op je telefoon of tablet te vinden. Er zijn honderdduizenden titels om uit te kiezen.

Je favoriete boeken zijn altijd binnen handbereik, of je nou aan het sporten of koken bent, in de auto zit of lekker even aan het ontspannen bent. Kies wat jij wilt lezen of luisteren of laat jezelf inspireren door onze boekenlijsten.