Voordeelsites.be

De referentie op gebied van informatie!

ETEN

OP DEZE PAGINA KRIJG JE EEN OVERZICHT VAN LEUKE SITES, APPS, BLOGS, … ivm voeding, eten, ….

Zoveel calorieën per dag heeft je lichaam nodig (volgens deze formule) (bron HLN)

Hoeveel calorieën je lichaam per dag nodig heeft, blijft voor velen toch een raadsel. Het antwoord op die vraag is afhankelijk van verschillende factoren, zoals je geslacht, lengte, gewicht, leeftijd en het aantal keer per week dat je sport. Benieuwd hoeveel calorieën je per dag mag binnenspelen? Bereken het met de Schofield-formule.

Stap 1: bereken je BMR (Basal Metabolic Rate).

Terwijl BMI (Body Mass Index) op basis van je lichaamsgewicht en lichaamslengte een indicatie geeft of je lichaam al dan niet te zwaar is, bepaalt BMR hoeveel calorieën je lichaam minimaal nodig heeft om in leven te blijven in absolute rust. Afhankelijk van je geslacht, leeftijd en gewicht, vraagt je lichaam vanzelfsprekend om een andere calorie-inname. Om te bereken om hoeveel calorieën het gaat, vervang je de W in de formule met je huidige gewicht.

Hoelang leef jij? Bereken het met deze wetenschappelijk ontwikkelde tool

BMR-berekening voor vrouwen
10-17 jaar BMR = 13,4 x W + 692
18-29 jaar BMR = 14,8 x W + 487
30-59 jaar BMR = 8,3 x W + 846

BMR-berekening voor mannen
10-17 jaar BMR = 17,7 x W + 657
18-29 jaar BMR = 15,1 x W + 692
30-58 jaar BMR = 11,5 x W + 873

Stap 2: vermenigvuldig de uitkomst met een factor representatief voor je levensstijl.

BMR x 1,4 voor niet actieve mannen en vrouwen: weinig tot geen beweging tijdens het werk en vrije tijd. Deze factor is van toepassing op de meeste mensen.

BMR x 1,6 voor middelmatig actieve vrouwen en x 1,7 voor middelmatig actieve mannen: weinig beweging tijdens het werk, maar veel (3 à 5 keer per week) in de vrije tijd.

BMR x 1,8 voor heel actieve vrouwen en x 1,9 voor heel actieve mannen: veel (en intensieve) beweging zowel tijdens het werk als de vrije tijd.

Rekenvoorbeeld

Stel: je bent een vrouw van 33 jaar, die 65 kilo weegt, dan volgt daaruit de volgende formule: 8,3 x 65 + 846 . De BMR komt uit op 1385,5 calorieën per dag. Dit staat voor de minimale hoeveelheid energie die nodig is om je lichaam te laten functioneren (inclusief ademhaling en het kloppen van je hart) mocht je niets anders doen dan 24 uur rusten. Voer je overdag voornamelijk zittend werk uit, maar trek je wel 4 keer per week richting de sportschool, dan mag je de uitkomst van de BMR vermenigvuldigen met factor 1,6 – voor middelmatig actieve vrouwen. Het resultaat geeft een totale inname van 2216,8 calorieën per dag.

Minder eten dan het aantal nodige calorieën betekent dat je je lichaam niet de kans geeft om de voedingsstoffen op te nemen die het nodig heeft om te groeien en te herstellen. Ook zal je lichaam te veel vetten opslaan wanneer je consistent meer calorieën inneemt dan nodig en daarbij niet voldoende beweegt. Je merkt het al, veel is afhankelijk van je persoonlijke levensstijl. Net als vele andere methoden is dus ook deze niet waterdicht, maar het geeft je op zijn minst al een goede indicatie van wat je vandaag op het menu mag zetten.

ALGEMEEN

app scan4chem : deze app checkt  voeding op schadelijke stoffen

wat je nog liggen had : voer de ingrediënten in die je nog in je koelkast of kast liggen hebt en via AI krijg je een gerecht aangeboden waarin de ingevoerde ingrediënten verwerkt zijn

zeker gezond : Een gloednieuwe receptenplatform in de vorm van een website en app, met meer dan 1000 recepten: lekker, eenvoudig en mét gezondheidsgarantie

foodwin : FoodWIN is het Europese innovatienetwerk rond voedselverlies. We ondersteunen en verbinden zo’n tweehonderd innovatoren en ondernemers uit heel Europa die blauwdrukken ontwikkelen om voedselverlies te verminderen. ​FoodWIN helpt lokale overheden om voedselverspilling in kaart te brengen (via een schatting of een echte meting), een actieplan op te stellen en voedselverspilling te verminderen met concrete acties zoals bewustmaking naar burgers, preventie van voedselverspilling in grootkeukens (zorginstelling, bedrijfskantines, scholen) of ondernemerschap en innovatie rond voedselverspilling te stimuleren

foodello : Voedselverspilling tegengaan en besparen op je boodschappen bij Foodello.be. Foodello – Meer korting. Minder voedselverspilling.

hier : De Hoge Gezondheidsraad (HGR) publiceerde in oktober 2019 haar langverwachte nieuwe voedingsrichtlijnen voor de volwassen bevolking

mother : groenteboer in eigen woonkamer dankzij microgroenten van Mother

cheflix : Kook de sterren van de hemel. Abonnement voor maar €2,99 per maand. Prachtige Videos, inclusief Boodschappenlijst en Uitgeschreven Recepten. Ontdek Cheflix nu. Veilig betalen. Michelinchefs. Overal te streamen.

de smaakbeleving : delicatessen webshop

njomly : Njomly is de webshop voor alle hobbykoks, foodies en liefhebbers van het goede leven – Bestel online vlees, vis, groenten en andere topproducten van Belgische bodem.

pepperplate: de app Pepperplate biedt geen eigen recepten aan maar wel een platform om zelf je recepten samen te stellen. De app stelt dan wel boodschappenlijstjes samen.

BURP : food mini magazine – BURP is what happens when a food stylist/recipe writer and a fashion photographer get together to create a zine. A little universe on paper, BURP was given shape by Novo Typo. Only 300 copies are printed.Clean cut custom photography, recipes and lay out.
No advertising, interviews, or other baggage. Now available at: Frog and Bones, uellinstraat 46, 2018 Antwerpen

Too Good To Go wil voedselverspilling in de horeca tegengaan. Deze app wil voor al dat eten nu een oplossing vinden door het aan te bieden tegen zeer lage prijzen.

Cookpad : Deze app helpt jou om makkelijk recepten te delen met familie, vrienden of andere foodies. Mensen uitnodigen, foto’s van je maaltijden uploaden, recepten delen en reageren, het kan allemaal via het kookplatform Cookpad.

foodweb: Met Foodweb kunt u nagaan of uw bakker, slager, kruidenier, restaurant… bij het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen gekend is, en zijn inspectieresultaten raadplegen

open food facts: Open Food Facts is een productendatabase over voedsel door iedereen en voor iedereen.

ekoplaza: Ekoplaza staat voor biologisch. Wij zijn een biologische supermarktketen en willen jou ondersteunen in een gezonde, biologische leefstijl.

cognitive cooking: Chef Watson is het nieuwe computerprogramma van IBM. Het is een hulp in de keuken die tot wel acht smaken bij elkaar kan combineren tot een nieuw recept. Hierbij houdt hij rekening met smaakvoorkeuren van mensen. Hoe werkt het? Om te beginnen kies je de ingrediënten waarmee je wil koken. Vervolgens bepaal je wat voor gerecht je wil en in wat voor stijl of thema. Met een druk op de knop creëert het programma dan 100 unieke recepten.

foodpairing: deze site analyseert wetenschappelijk welke ingrediënten het best bij elkaar passen

culinaire parfumerie: Een ware ontdekking voor de smaakpapillen.
Michèle Gay ontwierp uit liefde voor parfums en alles wat lekker is jaren geleden speciale suikers met de smaken van historische parfums als Egyptische kifi en middeleeuwse pomander. Die werkte ze verder uit tot eetbare poederparfums, een reeks van vijf smaken om gerechten en desserts een extra dimensie te geven. Gebruik het poederparfum met bergamot en patchoeli bijvoorbeeld in een sausje bij de vis, of strooi wat magnoliapoeder over een ijsje. Klinkt ongewoon, maar ruikt en smaakt heerlijk.

moulinex cookeo connect: multikoker met bluetoothfunctie – een zeer handig keukenapparaat voor wie snel een volwaardig gerecht op tafel wil brengen

HOUDBAARHEIDSDATUM

Wat betekent THT – TGT? Hoe moet ik de datum op de verpakking interpreteren? Mag ik daarna de gekochte produkten niet meer consumeren? De antwoorden vind je op de site van het FAVV (Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen)
houdbaarheid levensmiddelen

FACEBOOKGROEP

Op deze facebookgroep worden gratis etenswaren en drank aangeboden (meestal overschot, verkeerd of teveel gekocht,…)

SITES

anbn: De vereniging Anorexia Nervosa – Boulimia Nervosa is een informatie- en ontmoetingsplaats waar iedereen met vragen of zorgen rond eetstoornissen welkom is.

APPS

Kitchen Stories: Kitchen Stories is een digitaal kookboek voor de iPhone en de iPad.

receptenmaker : de ideale receptenapp, beheer je eigen recepten of voeg met 1 klik recepten toe van de bekende receptensites.

yazio : YAZIO – Calorieënteller voor Dieet en Afvallen laat uiteraard niets aan de verbeelding over. YAZIO is een app die je helpt met je dieet, of dat nu aankomen of afvallen is. Je kan in de app je dagelijkse voedselinname en activiteiten bijhouden en zo inzichtelijk maken welke stappen je moet nemen om succes af te vallen

toogoodtogo: Onze missie is voorkomen dat goed eten in de vuilbak terechtkomt. Ieder jaar gooien we 1/3 van al het eten weg… absurd! Bij Too Good To Go willen we voedselverspilling wereldwijd verminderen. We bestrijden voedselverspilling door winkels, bakkerijen, restaurants en traiteurs te helpen met het aanbieden van hun overtollige voedsel via onze app.

smart with food: Met één klik op je smartphone meteen weten of een bepaald product tegemoet komt aan jouw persoonlijke voedingsvereisten of –voorkeuren?

the fork : Vindt u het leuk om nieuwe trendy restaurants in Brussel te ontdekken, maar houdt u ook van een zondagbrunch met vrienden in Antwerpen of een romantisch italiaans diner in Brugge? Kom dan de beste Belgische tafels van het moment ontdekken op TheFork. U kunt kiezen uit meer dan honderden adressen. Elke dag opnieuw staan er promoties tot 50% korting op het menu, genoeg om uzelf te plezieren zonder teveel geld uit te geven. TheFork is de snelste en veiligste manier om een goed restaurant bij u in de buurt of een culinaire ervaring elders te kunnen ontdekken.

YUKA : Geen zin om elk etiket uit te pluizen in de supermarkt om na te gaan of je een gezond product koopt? Er is nu een app beschikbaar in ons land die voedingswaren een score geeft. In Frankrijk gebruiken 9 miljoen gebruikers de app, die Yuka heet, nu al. Als je de barcode van een product scant, verschijnt een score op 100. “De voedingswaarde bepaalt 60%”, legt mede-oprichtster Julie Chapon uit. “Dat gaat dan over de hoeveelheid suikers, zout, vezels en proteïnen. 30% wordt bepaald door de aan- of afwezigheid van additieven, de laatste 10% zijn punten voor biologische producenten.” Ook cosmeticaproducten krijgen een score. Je kan de app gratis downloaden.

Picky : Wat gaan we eten vanavond? De Gentse start-up Picky wil de Tinder van het avondeten worden en voor die dagelijkse frustratie een oplossing bieden. Gewoon naar rechts swipen en als je huisgenoten dat ook doen, is er een match!

Dagelijkse kost : Jeroen Meeus gidst je door de bereiding van 100 gerechten

Froenten : De app Froenten is een handige applicatie die je inzicht geeft in welk seizoen het is voor welke groente en fruit. Maar de applicatie kan meer. Zo is het gemakkelijk boodschappen doen en kun je van te voren een recept uit de app erbij pakken.

supercook : Supercook is an app that tells you what to cook with what’s in your fridge, preventing food wastage

Foodie : met deze app kan u professionele foto’s maken van uw maaltijden

TheFork: kies en reserveer gratis in de beste restaurants van jouw stad. Profiteer ook van promoties in een aantal geselecteerde restaurants

Kultured is dé one-stop-shop om op een makkelijke en erg smaakvolle manier met fermenteren aan de slag te gaan. Duik nu in de wereld van fermentatie, …

Rekub : Met de gloednieuwe Rekub-app kan je eten redden! Hoe? Handelaren duiden aan ’t eind van de dag aan welk voedsel ze niet meer kunnen verkopen en de reductieprijs. Als klant kan je deze beschikbare producten via de app opzoeken en gaan ophalen in de betreffende winkel.

bien cuit : Hoe bak ik die steak sappig saignant? Op hoeveel graden braad ik m’n rosbief? Hoelang moet het varkensgebraad in de oven? In het heetst van de kookstrijd check je graag nog even hoe het moet. Dat kan nu heel gemakkelijk met de app ‘Bien Cuit!’. Laat je helpen door de instructievideo’s. De bereidingstips kan je makkelijk toepassen. Er is bovendien genoeg variatie: van steak tot rosbief, van varkenskotelet tot gebraad, van worst tot stoverij. In deze app ontdek je hoe je vlees van bij ons zo lekker klaarmaakt dat het smelt op je tong.

Pinto : neem met deze app een foto en binnen enkele seconden krijg je te zien hoeveel voedingswaarde je zojuist bestelde menu bevat – en hoe goed deze maaltijd scoort op de uitgangspunten van je voorkeursdieet. Voor deze analyse maakt Pinto gebruik van de nieuwste fotoherkenningssoftware in combinatie met AI.
Het klinkt misschien wat over the top, maar Pinto wint in de VS snel aan populariteit. Niet alleen bij mensen die een paleo, ketogeen of veganistisch dieet willen volgen, maar ook bij mensen die gewaarschuwd willen worden als voedingsmiddelen allergenen of ingrediënten bevatten die voedselintoleranties veroorzaken. Pinto kan namelijk ook de barcode van een product scannen en aan de hand daarvan beoordelen in hoeverre dit verantwoord is of niet. Daartoe werkt het bedrijf inmiddels samen met voedingsfabrikanten aan een enorme database van kant-en-klaar producten.

Caloriemama : Deze app gebruikt ‘deep learning’ technieken om de beelden van voedsel te analyseren. De applicatie telt niet alleen de calorieën van het geüploade gerecht, maar biedt ook maaltijdsuggesties aan voor verschillende diëten.

BLOGS over foodevents, restaurantreviews, productinfo en natuurlijk lekkere sexy gerechjes (sorry Sergio) gerechtjes

QuestionMark is een gratis app waarmee je je potentiële aankopen in de supermarkt kan controleren op gezondheid, biodiversiteit, milieu en dierenwelzijn.

In het kader van het honours degree lanceert een groep van zes VIVES-studenten binnenkort een app waarmee mensen met een voedselallergie of intolerantie snel weten of een bepaald product geschikt en veilig is voor hen of niet. De app zal MyFood heten.

Wil je nog meer info over eten en/of drinken, ga dan naar het menu bovenaan de pagina en onder de titel eten en drinken kan je twee subrubrieken vinden, ééntje over eten en ééntje over drinken – veel leesgenot!

ONTBIJT

my muesli: mix jouw individuele lievelingsmuesli uit 80 ingrediënten | hoogste kwaliteit | 100% bio | geen kunstmatige toevoegingen

xavies: een artisanale ovengebakken mengeling van granen en zaden (zonder suiker)

floom: Om een waardig en gezond alternatief te bieden voor de vele (ongezonde) ontbijtgranen die er op de markt te vinden zijn kan je via deze site zelfgemaakte muesli- en granolamengelingen kopen

la favo: artisanaal samengestelde ontbijtgranen op basis van quinoa. Alle ingrediënten zijn 100% natuurlijk en glutenvrij.

i just love breakfast: Staat voor heerlijke biologische granola. In een atelier in Antwerpen wordt de granola in kleine porties gemaakt om de lichte knapperige textuur te garanderen. Granola is een honderdtal jaar geleden ontstaan in New York om havermout aantrekkelijker te maken. Het is een gebakken ontbijtgraan op basis van havervlokken. Granola smaakt heerlijk met yoghurt en vers fruit en zeker ook gewoon als droge snack tussendoor.

bakkersonline: een community voor bakkers waar je online kan bestellen

GEZOND TUSSENDOORTJE

biteswelove: Bites zijn tussendoortjes op basis van noten, zaden, superfoods en chocolade. Iedere bite zit in een portieverpakking, van 40-50 gram. Handig dus. Energie voor onderweg of achter je bureau. We hebben inmiddels meer dan 50 verschillende bites. Keuze genoeg dus.

karmakarma : gezond eten onderweg is een uitdaging. karma karma havermout cups passen zo in je tas. vooraf opvullen met yoghurt of klaarmaken met een scheut heet water.

foodprepper : Jouw gezonde, homemade Fundamentals aan huis
Ben je op zoek naar iets meer balans? Sta je soms versteld van die goed georganiseerde mensen die “een batch granola”, “mueslirepen” of “een bananenbrood” voor heel de week maken? Misschien vind je door je drukke job of sociale leven de tijd niet, of misschien spendeer je gewoon niet graag tijd aan plannen en koken. Er bestaan 101 boeken die jou helpen met foodpreppen, weekplannen en boodschappenlijstjes. Maar ze hebben allemaal eenzelfde probleem: je moet het nog altijd zélf doen. Bij Foodprepper beseffen we dat zo’n structuur en discipline niet voor iedereen is weggelegd. Dankzij Foodprepper geniet jij tijdens je drukke week van een foodbox vol met homemade, kraakverse én gezonde Fundamentals! Denk hierbij aan healthy snacks, maar ook basisbereidingen voor je ontbijt en lunch zoals soep, granola, zoet en zout beleg. Inderdaad, Foodprepper richt zich niet op volwaardige maaltijden, maar net op bereidingen binnen een bepaalde maaltijd. Granola’s, groentespreads, havermoutkoekjes, bananenbrood, enzoverder

GAAN ETEN

resto last minute : keuze uit 130 restaurants in het Brusselse – kortingen van 10-50%, binnenkort ook in Antwerpen, Gent, Luik en Namen

the fork: TheFork is een gratis online reserveringsservice voor restaurants. Maar dat niet alleen! Wij willen je een ruime keuze aan restaurants aanbieden die onder verschillende criteria zijn onderverdeeld om je altijd wat extra inspiratie te geven. Profiteer ook van de talloze aanbiedingen en een zeer betrouwbaar systeem waarmee je restaurants kunt selecteren en reserveren die bij je wensen passen.

two4one : Ga dineren met 50% korting.

spontaan : een must-have voor liefhebbers van uit eten gaan! De leukste restaurants geven hun beste prijs via Spontaan zodat jij altijd voordelig spontaan uit kan gaan eten

VAN EIGEN BODEM – STREEK

lekker van bij ons : Dit is een kookplatform waarbij de ingrediënten van eigen bodem de hoofdrol spelen. Laat je inspireren door de seizoenen en ontdek heerlijke recepten.

boeren en buren : Samen online kopen rechtstreeks bij boeren van de streek

meattime : Bestel jouw vers vlees online bij je lokale slagerij. Betaal op voorhand of bij afhalen. Kies uit meer dan 300+ slagers in België en ver daarbuiten.

efarmz: online boerenmarkt. Bij eFarmz kunnen klanten terecht voor biologische voeding van Belgische bodem. Het magazijn van eFarmz bevindt zich in Anderlecht, maar er zijn nu ook afhaalpunten in onder andere Gent, Antwerpen en Leuven.

streekproduct – streekmarkt: Ontdek de Vlaamse Streekproducten

lekkerhageland : al het lekkers uit het Hageland in één mand
logo-lekker-hageland

gezond uit eigen grond: Tuinieren is populairder dan ooit. Mensen willen gezonde voeding uit eigen streek en gaan zelf aan de slag. Ze planten groenten en fruit of leggen een kippenren aan. Tuinieren is duurzaam, goedkoop en gezond. Maar een goede oogst vraagt wel een goede voorbereiding: gezonde tuingrond, een goede locatie, de juiste plantencombinaties, hygiëne bij het tuinieren … Daarom deze site: op een heldere manier uitleggen hoe een gezonde moestuin eruitziet, en wat een tuinier nodig heeft voor een goede oogst.

recht van bij de boer: Ontdek de wondere wereld van de korte keten en ga op zoek naar al het lekkers in je buurt recht van bij de boer!

hofvaneel : hoeveproducten en streekproducten uit de Kempen

zelfoogstboerderijen: er zijn ondertussen in zowat alle vlaamse provincies zelfoogstboerderijen waar je zelf groenten en fruit kan gaan oogsten interesse? via google en de zoekterm zelfoogstboerderij vind je wat je zoekt

wildplukwijzer : Waar vind je fruit, noten of groente in het wild?

pluktuinen : ook hiervan zijn er ondertussen een aantal in België,
vb. purfruit

(INGREDIENTEN) AAN HUIS GELEVERD

HNGRY : Klanten kunnen uit tien gerechten kiezen. Om de twee weken vallen er vier weg en komen er evenveel nieuwe in de plaats. “Wie voor 22u bestelt, krijgt de ingrediënten voor de maaltijd(en) de volgende avond tussen 18 en 21u aan huis geleverd”. “In de loop van de dag ontvang je een sms’je met het exacte leveringsuur.”

vers van het veld : Vers van het Veld maakt hier het verschil: wij leveren vers fruit en groenten rechtstreeks van de teler aan huis

eFarmz : Onze bio & lokale maaltijdboxen

catch a veg : Ambachtelijke, vegan diepvriesmaaltijden geleverd aan huis

smartmat : Smartmat helpt jou en je gezin om lekker en gezond te eten. Elke week leveren ze ingrediënten en bijhorende recepten bij jou thuis.

foodbag : de Belgische kookbox

homecuisine : Uw oplossing voor lekkere, verse en betaalbare maaltijden aan huis

vlees in the box : Vers ambachtelijk vlees van bij de beenhouwer snel bij jou thuis of op het werk geleverd. Ontdek onze heerlijke bbq- en kookpakketten hier!

meatbox Dierendonck : Door Hendrik Dierendonck samengestelde pakketten. Van het perfect BBQ-pakket tot een verzameling van de lekkerste worsten! Maar ook een wekelijkse familie box kan je hier terugvinden! Laat je inspireren!

gustor : Uitzonderlijk vlees bij u of op het werk gekoeld geleverd. Je bestelling wordt op maat gesneden van uitsluitend de beste kwaliteit. Dry-Aged, BBQ pakketten

weightwatchers: Weight Watchers volgen was nog nooit zo lekker en gemakkelijk. Onze ervaren diëtisten ontwikkelen elke week de meest gevarieerde en gezonde recepten. Wij selecteren en kopen de beste ingrediënten en bezorgen ze bij jouw thuis. Jij hoeft alleen nog maar te koken en te genieten!

hello fresh : Elke week een box vol verse ingrediënten en gezonde recepten bij je thuisbezorgd – Original box en veggiebox

Marley Spoon

orientalpanda : Dé webwinkel voor aziatische voeding en andere producten.

AAN HUIS GELEVERD KANT EN KLAAR

deliveroo : Bestel luxe maaltijden van de beste restaurants en laat ze bij je thuis of op kantoor bezorgen (Brussel)

fresheo : thuisbezorgservice voor vers bereide maaltijden

homecuisine : Uw oplossing voor lekkere, verse en betaalbare maaltijden aan huis

sous : maaltijdboxen van de beste chefs (momenteel enkel in Nederland)

foodmaker : Onze missie om gezond eten toegankelijk te maken voor iedereen was misschien nog nooit zo actueel. We geloven er sterk in dat het eten van groenten essentieel is om je immuunsysteem te boosten. Onze restaurants zijn tijdelijk gesloten, maar de groenten op onze biovelden staan klaar om geteeld te worden. DAAROM INTRODUCEREN WE EEN NIEUW ASSORTIMENT – FOODMAKER VEDGE BAGS – PAKKETTEN MET GERECHTEN VOL GROENTEN RECHTSTREEKS VANUIT ONZE KEUKEN GELEVERD AAN JOUW DEUR

take away : Vind Restaurants en Bestel Eten in Enkele Kliks Online! Acties & Kortingen. 2200+ Restaurants. Levering in 30-60 min.

ubereats : Bestel via Uber Eats en geniet van Lokale Gerechten zonder Minimum Bestelbedrag. Heerlijke Gerechten. Uitstekende Service

eten online : Italiaanse, Turks, Grieks, Frituur, Sushi, Wok, Grill en nog vele andere keukens. Veilig online en contant betalen

my menu : Online eten bestellen bij restaurants in je buurt via MyMenu.be! Snel praktisch en voordelig.

Pizza.be : Pizza bestellen, pita bestellen, kebab bestellen & Chinees eten bestellen bij honderden bezorgrestaurants in Brussel, Antwerpen, Gent, Leuven,…

BOODSCHAPPEN AAN HUIS GELEVERD

Delhaize Home Delivery: Delhaize verbindt zich ertoe dat je boodschappen in optimale kwaliteit bij je worden afgeleverd

BARBECUE

veilig barbecuen : Barbecuen is geliefd door zowel de amateurkok als de professionele kok. Maar soms loopt een feestje wel eens uit de hand en eindigt het in mineur! Daarom nemen we best op voorhand een aantal veiligheidsmaatregelen om te voorkomen dat het verkeerd afloopt.

app Grilltime : Met GrillTime hoef je je geen zorgen meer te maken over de baktijden van je vlees. Altijd pijnlijk om uitgedroogde kippenbilletjes of verbrandde hamburgers op tafel te moeten zetten. Dankzij GrillTime is dit definitief verleden tijd. Het principe is heel simpel: vink de soorten vlees aan die je op de rooster wil leggen en de app vertelt je welke stukken je op welk moment mag beginnen braden. Je smartphone verwittigt je ook wanneer je het vlees moet draaien en houdt daarbij rekening met de gewenste cuisson. Bij elk type barbecuevlees krijg je ook nog eens een hele reeks tips. Wist je bijvoorbeeld dat je je kippenboutjes tijdens het bakken moet besprenkelen met een beetje water? Nee? Awel, met GrillTime, ben je van dit soort zaken op de hoogte.

SNOEP-CHOCOLADE

centho : Ambachtelijke origine-pralines

choco-holic: online shop voor kwalitatieve chocolade en confiserie

snoepzoet: ook allergenenvrij en biologisch snoepgoed!

VARIA

Cookle is een snelle, mobiele app die een index van gerechten en ingrediënten van kookboeken bevat. Stel dat je in de supermarkt asperges ziet liggen, dan zal de app vertellen welke gerechten in je kookboeken asperges bevatten. Vervolgens zal Cookle ook tonen welke ingrediënten je nodig hebt om het gerecht te maken. De app biedt inspiratie bij het koken en herinnert je aan de recepten van de geweldige gerechten die je thuis hebt liggen; juist daar ligt de meerwaarde.’

recepten4seizoenen : Op de website en in de smartphoneapplicatie “Recepten 4 seizoenen” vindt u in één oogopslag het groente- en fruitaanbod van de maand, wordt u verteld of deze groenten en fruit vers dan wel geconserveerd voorhanden zijn en krijgt u suggesties voor seizoenseigen recepten. Op de website kunt u eveneens uw favoriete recepten selecteren en uw boodschappenlijstje aanmaken.

Aardappelschillen, broccolistelen, wortelloof, … Afval? Helemaal niet!
Uit gewoonte gooien we veel weg, terwijl dat niet altijd nodig is. Chips van aardappelschillen, guacamole van broccolisteel of soep van wortelloof zijn overheerlijk. En daar blijft het niet bij. Ook appelschillen, radijsjesloof, bietloof, bloemkoolnerven en -bladeren, venkelstelen, preigroen, koolrabibladeren en erwtenpeulen zijn allemaal ontzettend smaakvol. Meer info vind je op de site van kvlv.

voedselteams : Wij zijn een netwerk van lokale voedselteams en duurzame producenten. Via dit netwerk organiseren we de directe verhandeling van duurzame streek- en seizoensvoeding. Wij willen bijdragen aan regionale voedselsystemen en zijn pioniers in de korte keten. We zijn georganiseerd per provincie. In elk provincie organiseren we netwerken van boeren en lokale die we ondersteunen met regiowerkers.

all good: ALL GOOD is de eerste homemade raw vegan productlijn in België. Alle producten zijn vrij van geraffineerde suikers, gluten en lactose.

Wholy greens : Geen zin in een salade of ben je niet gek op grove stukken groente, maar wil je wel aan de dagelijkse portie groente komen? Look no further! Het vernieuwde Wholy Greens, voorheen Veggihap, heeft de perfecte oplossing: (vegan) pastasoorten gemaakt van maar liefst 50% groente! Ideaal, zo hoef je alleen nog maar je favoriete sausje en misschien wat plantaardige spekjes toe te voegen. Zo creëer je in één handomdraai een enorm voedzame en gezonde maaltijd. ). 

allervita : ‘Aller’ staat voor allergie en ‘vita’ voor vitaal. Door Allervita producten te eten, worden mensen met een voedselallergie of -intolerantie opnieuw vitaal, energiek en fit. 100% glutenvrije producten

MORE THAN SOUP : More than soup biedt online voeding aan die vrij is van gluten (en vaak andere courante allergenen zoals lactose, melkeiwit, ei, noten enz.). Behalve het allergenenvrij karakter zijn de producten op More than soup gezond dwz vrij van teveel suiker, zout en vet, van bewaarmiddelen, van GMO en bovendien zijn ze lekker. Vaak zijn de producten ook geschikt voor mensen die een specifiek dieet volgen (veggie, vegan, raw, paleo, suikervrij, …). De producten zijn daardoor niet alleen geschikt voor volwassenen en kinderen met een voedselallergie/-intolerantie, maar eveneens voor al wie op zoek is naar gezonde, voedzame en lekkere voeding.

pit en pit : Wij willen dat je steeds alle producten vindt die jij nodig hebt. Unieke kruiden, heerlijke smaken, boordevol werkzame stoffen… Voor elk wat wils! Ons doel is dat iedereen kan genieten van het leven, zowel door heerlijk smakende voeding en kruiden als door gezonde producten.

easy vegan : app
zie ook deze website

try vegan : Er zijn veel goede redenen om meer plantaardig te eten. De vegan beweging is dan ook één van de snelst groeiende in de wereld. Steeds meer mensen kiezen ervoor om dierlijke producten door plantaardige alternatieven te vervangen.

proveg : Werk mee aan een wereld waarin iedereen kiest voor lekker en gezond eten dat goed is voor alle mensen, dieren en onze planeet!

budgetkoken : lekker gezond en goedkoop koken

emptythefridge : Op Empty the Fridge vind je allerhande tips en tricks en recepten voor gerechten gemaakt met restjes ingrediënten die je nog in je ijskast hebt slingeren. Vaak is het verbazend eenvoudig om met toevoeging van een paar standaard ingrediënten uit je voorraadkast een lekkere maaltijd op tafel te toveren

kjure : Aan onze automaten kan je op elk moment van de dag een verse maaltijd uithalen. Ons team bevoorraders springt elke ochtend vroeg uit de veren om ze te vullen met nieuwe gerechten.(momenteel alleen in de buurt van Brussel, Oost- en West-Vlaanderen)

julie natuurlijk: 60 recepten en praktische tips om volop te genieten van pure plantaardige gerechten zonder gluten, geraffineerde suikers of lactose.

smart with food: Algemene voedingsaanbevelingen zijn een goede richtlijn als je bewust wil eten, maar elke mens is uniek en reageert anders op voeding. Heb je een snel of traag metabolisme, beweeg je veel of net niet? Ben je overgevoelig voor gluten of lactose intolerant? Of misschien eet je liever geen toegevoegde suikers en net wel meer peulvruchten, zaden en vette vis? Allemaal factoren die een invloed hebben op jouw optimale voeding. Onze app maakt het mogelijk de variërende factoren te selecteren, zodat je makkelijk de juiste voedingsproducten voor jezelf, familie en vrienden kan kopen en bereiden. Gebruik je smartphone, scan de barcode en je weet meteen welke producten aansluiten bij je voedingsvereisten of –voorkeuren.

overzicht bio produkten: Bio vind je overal: in kleine winkels, op de markt en in de supermarkten. Met bio kan je op culinair avontuur of op een drukke dag een snelle biohap vinden om op te warmen. De online BioGenietenGids helpt jou in een handomdraai aan de adresjes die je zoekt.

yosogreen : (facebookpagina) : hier vind je info oa over veganistische kazen

natuur aan huis: Gezond, natuurlijk en lekker. Dat zijn de drie steunpilaren die we bij Natuur Aan Huis respecteren. Van biologische voeding tot ecologische lichaamsverzorging en gezonde voedingssupplementen. Is het gezond, lekker en biologisch verantwoord? Dan vind je het bij Natuur Aan Huis! Lijd je aan een specifieke voedselallergie of ben je op zoek naar producten zonder bepaalde bestanddelen? Dan ben je bij Natuur Aan Huis opnieuw aan het juiste adres! Je kan ons volledige assortiment filteren op de meest courant voedselallergieën.

Madam Bakster: een online bakkerij- en receptenplatform met een focus op gezonde desserts. Bekijk onze recepten en test ze thuis uit of bestel zelf een heerlijk taartje! Smakelijk!

BLOG

wouldbechef: culinaire blog van Sven Ornelis

lepeltje liefde: vol inspiratie voor groenteliefhebbers

SITES

mijnpurekeuken: De officiële webstek van Pascale Naessens en Mijn Pure Keuken waar je haar recepten en allerlei nieuws kan vinden over haar boeken en tv-programma’s.

koken.vtm : het online kookplatform van alle VTM chefs, maar ook voor elke kookfanaat, van bon vivant tot echte hobbykok

njam.tv : een platform voor een hele waaier aan kookprojecten. Op de njam! website vindt u tal van gerechten, info over de chefs, de tv-programma’s en zo veel …

dagelijkse kost : site van het immens populaire tv programma met Jeroen Meus

lekkervanbijons: kookplatform waarbij de ingrediënten van eigen bodem de hoofdrol spelen

de groentekok: Frank Fol noemt zichzelf ‘De Groentekok’. Hij maakt heerlijke gerechten waarin groenten van eigen bodem de hoofdrol spelen.

sos-piet: van en met Piet Huysentruyt

vol recepten: Op Volrecepten.be kun je recepten van de meest populaire culinaire blogs en websites vinden

julies lifestyle: met oa kookboek voor plantaardige keuken