Voordeelsites.be

De referentie op gebied van informatie!

baby en kind

OP DEZE PAGINA KRIJG JE EEN OVERZICHT VAN LEUKE/PRAKTISCHE SITES, APPS, BLOGS, … ivm baby’s en (kleine) kinderen

er is ook nog een aparte pagina over zwangerschap – zie hier

BABY, DREUMES, PEUTER, KLEUTER

Tot 1 jaar is en kind een baby.
In de periode tussen 1 en 2 jaar wordt je kind vaak een dreumes genoemd
Vanaf het moment dat je kindje 2 jaar wordt, is hij officieel een peuter. De peutertijd duurt tot de leeftijd van 4 jaar. Daarna wordt je kindje een kleuter.

BEURS

babyboom beurs : de grootste beurs voor toekomstige en jonge ouders – Heizel te Brussel

tweedehandsbeurzen gezinsbond : overzicht van 2de handsbeurzen baby en kinderspullen georganiseerd door afdelingen van de gezinsbond

OPVOEDINGSGIDS Dr. Spock

Dit is het beroemde boek van Dr. Spock – wereldwijd door miljoenen ouders gebruikt als de voornaamste informatiebron bij de verzorging en opvoeding van hun kind of kinderen. Het munt uit door de praktische opzet, de brede informatie en de plezierige schrijfwijze.

DE NATUURWETTEN VAN HET KIND

Neurowetenschappers zeggen het al lang: kinderen worden geboren met een natuurlijke aanleg om nieuwe informatie makkelijk op te nemen, om snel nieuwe dingen te leren. Maar de maatschappij, en dan in het bijzonder ons onderwijssysteem, belemmert dat natuurlijke leerproces. Een groot deel van onze kinderen verlaat de basisschool met een achterstand die gevolgen heeft voor hun verdere opvoeding.

Leerkrachte Céline Alvarez startte een driejarig experiment in een kleuterschool in Gennevilliers (Frankrijk), met goedkeuring van het Ministerie van Onderwijs. Ze besloot de natuurwetten van de kinderen in haar klas te volgen. De resultaten waren verbluffend. Aan het eind van het tweede jaar konden alle goede kleuters en 90% van de gemiddelde leerlingen lezen én rekenen. Ook hun morele en sociale kwaliteiten vertoonden een enorme vooruitgang.

De auteur onthult in haar bestseller een nieuwe manier om naar je kind te kijken en zijn of haar natuurlijke leerproces verder te ontwikkelen, thuis én op school. Céline Alvarez verduidelijkt op heldere wijze de grote wetenschappelijke principes die aan de grondslag liggen van leren en ontwikkelen. Ze deelt haar ervaringen en geeft praktische tips met ouders en onderwijzers zodat zij kinderen kunnen helpen hun potentieel optimaal te ontplooien.

GEZOND OPVOEDEN

gezond opvoeden : biedt informatie aan ouders die hun kinderen (2-18 jaar) gezond willen opvoeden.

VOOR ALLEENSTAANDE OUDERS

enig stuk: glossy blad van de gezinsbond vol tips om je kinderen alleen op te voeden

BABY EN KIND ALGEMEEN

aware parenting : een opvoedingsfilosofie gebaseerd op de meest recente onderzoeken en inzichten op het gebied van de ontwikkeling van kinderen

opvoedstress : Stress ervaren met jonge kinderen is normaal, zowel voor ouders als voor professionals. Je moet dan ook heel wat ballen tegelijk in de lucht houden.
Ervaar je opvoedstress, praat erover met de mensen rondom jou. Ze denken graag mee na over wat ze kunnen doen om jou te helpen en meer rustmomenten te geven.
Wordt het je plots allemaal even te veel. Kom dan tot rust met een van onze vele tips.

babycasting : bemini en ministar

zico app : Zico begeleidt jonge patiënten tijdens hun hospitalisatieperiode via informatieve animatievideo’s op kindermaat. Op een speelse manier, introduceren we hen bij de medische omgeving, apparatuur en mogelijke onderzoeken waarmee ze in aanraking komen. Met de nodige humor leren ze alles over hun ziekte, aandoening of behandeling in begrijpbare kindertaal.

minime : Minimi.be is dé no-nonsense gids voor jonge en toekomstige ouders. Minimi.be wil informeren én inspireren. We bieden je een platform waar je objectieve feiten en nuttige tips vindt, maar ook een plek waar je kunt lachen, huilen en genieten.

onder mama’s : Onder mama’s is jouw platform voor een zorgeloze zwangerschap en machtig moederschap. Deel op ons mama forum informatie, ervaringen, gevoelens en gedachten met elkaar. Niet enkel de roze wolk. Ook wat moeilijker ligt. Zo kunnen mama’s leren van elkaar want je staat er niet alleen voor!

de opvoedingswinkel : De Opvoedingswinkel richt zich tot iedereen die zorgt voor kinderen en jongeren van 0 tot 21 jaar. Iedere ouder heeft wel eens vragen over opvoeding. Dat is heel normaal. De Opvoedingswinkel wil ouders ondersteunen in hun zoektocht door te informeren, een luisterend oor te bieden en advies te geven

mamapunt : De eerste montessori-geïnspireerde speelgroepen in Vlaanderen

mamaboost : Coaching en begeleiding van mama’s en zwangere vrouwen. Een zeer praktische hulp om ook de moeilijkere momenten van moederschap het hoofd te kunnen bieden.

martha : Nanny aan huis voor bedrijfsleiders, vrije beroepen en zelfstandigen

babymassage : totale ontspanning door babymassage

happy kids massage : Je kind of de kinderen in de groep waaraan je lesgeeft hebben last van:
Concentratieproblemen
Problemen op school/slechte prestaties
Slapen slecht
Hebben een vol hoofd
Kunnen weinig onthouden
Zijn overprikkeld, snel geïrriteerd
Vertonen impulsief gedrag/storend gedrag
Hebben te veel energie (ADHD)
Vragen negatieve aandacht
Hebben weinig vriendjes
Je hebt al meerdere dingen geprobeerd. Wil liever geen medicatie gebruiken. Wil wel graag je kind helpen, maar HOE?
Misschien is massage niet het eerste waaraan de denkt wanneer je deze problemen ziet. Toch is het een manier die gemakkelijk is in te zetten om de bovengenoemde problemen te verminderen of zelfs te verhelpen of voorkomen.

kleine boefjes : Kleine Boefjes is een plek voor jonge ouders. Kinderpsychologe Karolien Raeymaekers geeft antwoord op dagelijkse problemen, grote en kleine zorgen.

KLEDING/SCHOENEN – WOONACCESSOIRES – ALLERLEI 

kleding 

sensory clothing : kleding voor prikkelgevoelige kids

les petites abeilles : klassieke kindermode

chlues : duurzame, vlekvrije en verstelbare kinderkleding

schattemuisjes : Bij Schattemuisjes vind je handgemaakte en comfortabele kinderkleding en babytextiel. Ik werk steeds met stoffen die minstens een Oeko-tex standaard 100 hebben

jbc : Bij JBC vind je een gevarieerd aanbod fashion collecties voor kids

second kid : de online plek om veilig en snel jouw tweedehandskleding van selecte kindermerken te kopen en te verkopen

cosisaidso : Alle kledingstukken zijn gemaakt van comfortabele en biologisch katoen. Cos gaat voor een minimalistische look en is meestal unisex. COS gelooft niet in seizoenen dus het hele jaar door kan je leuke basics shoppen en combineren naar hartenlust.

petitmouton : kleding voor kids met een gevoelige huid

sugarkat : voor meisjes tussen de drie en elf jaar – gemaakt met handgeverfde stoffen – cardigans, pullovers, kleedjes en rokjes.

goldfish : kids fashion shop voor meisjes en jongens van 0 tot 14 jaar.

schoenen

anna pops : maatwerk in (hippe) kinderschoenen

woonaccessoires

kleine zebra : trendy woonaccessoires en lifestyle-spulletjes voor hippe kids

allerlei 

pink or blue : Pink Or Blue heeft een breed assortiment in baby- en kinderproducten voor aangename prijzen. In de categorie aanbiedingen zijn er enorme kortingen.

kidsdinge: cadeautjes voor kids en jezelf ! Gratis verzending vanaf 50€ in België en Nederland of je cadeautjes na afspraak afhalen in Brasschaat. Kidsdinge is hét populairste Pinterest moodboard van België. Laat je inspireren! We hebben ook een blog

windeln : grote Duitse webshop met “interessante” prijzen

lunalu : Lunalu ontwerpt en maakt duurzaam speelgoed, accessoires, meubelen en kleding voor baby’s, kleuters en kinderen

jeune premier : Jeune Premier is een Belgisch merk dat gespecialiseerd is in boekentassen, schooltassen, rugzakken, pennenzakken & zwem/turn zakken

de gele flamingo : Alle baby- en kinderaccessoires die je kleine flamingo nodig heeft. Ontdek onze webshop. De nieuwste en hipste baby- en kinderaccessoires. Gratis levering vanaf 30 euro.

dreambaby: Vind alles wat een mama nodig heeft voor haar baby. Van babykleding, autostoelen tot buggy’s, babykamers.

otters en flamingos : 2de handswinkel voor baby en kids

villa kakelbont : allerlei fairtradeprodukten voor kinderen

blabloom: Blabloom staat voor gezonde producten. Producten die met de grootste zorg geproduceerd werden, met zo weinig mogelijk schadelijke invloeden, zoals chemische producten, ongezonde procedures in het productieproces, … Maar ook afgewerkte producten die zo weinig mogelijk interfereren in de gezondheid van een kind: ademende materialen, stralingsvrije babyfoons, …. Producten die kaderen in het ruimer begrip “gezond” opgroeien. Gezond slapen, gezond eten, gezond de wereld ontdekken…. Bewust omgaan met materialen waar we onze kinderen aan blootstellen, zonder mee te gaan in hysterie of hypes.

VOEDING-TUSSENDOORTJE 

hoe de juiste fles kiezen? 

test-aankoop : test babyvoeding (potjes) : Geen enkel potje babyvoeding voldoet aan alle eisen

vini mini : gezonde, gemakkelijke en betrouwbare voedingssupplementen die bijdragen om bij baby’s een voedselallergie te voorkomen.

patotter : Verse, volwaardige en met zorg bereide smaakvolle baby- en peutergerechtjes met lokaal gekozen ingrediënten.

billiebubs : haverontbijt voor baby’s vanaf 8 maanden met fruit en specerijen

fruitfriends : Met de FruitFriends voedselzakjes beschermt u fruit onderweg naar school of het werk. FruitFriends houden uw fruit koel, beschermen het tegen schokken,…

siennafriends : Geef een avontuurlijke toets aan de eerste hapjes & papjes van je baby. Ideaal voor de smaakontwikkeling van kleine “foodies” in wording.

Ilyana Baby’s Food : (facebookpagina) : biopotjesvoeding voor baby’s

mama deli : Mama Deli bereidt met zorg en liefde de lekkerste hapjes voor je kindje. Onze producten zitten vol verse ingrediënte

Lilalou Biscuit : een natuurlijke haver en granenkoek vol vezels en vitamines, een verstandig tussendoortje

Met deze tips eten kinderen wel hun lunchbox leeg : lunchtips

SLAPEN??

tranen met tuiten vzw : Onze missie bestaat eruit om ouders van een baby die excessief huilt te ondersteunen. De impact van excessief huilen is erg groot. Wij willen ouders die in de postpartumperiode geconfronteerd worden met een grijze of zwarte wolk ten gevolge van het overmatig huilen van hun baby’tje niet zomaar aan hun lot overlaten.

Sommige baby’s slapen al vrij snel bijna de ganse nacht door, andere daarentegen …..Gelukkig kan je wel wat tips en tricks vinden voor als het niet zo gemakkelijk loopt. Oa door rekening te houden met de “wakkertijden” zou het vlotter moeten verlopen.
Wakkertijden zijn tijdspannes waarin een kindje moe genoeg wordt om opnieuw een kwalitatief dutje te doen. Die variëren afhankelijk van de leeftijd van het kind, Meer info zie oa deze site

Sleepasaurus is een app die zich richt op kinderen om hen beter te laten slapen. De applicatie is een soort nachtlampje. De kleine maakt de dino in slaap door wat toverzand over hem te strooien en wordt daarna aangemoedigd zelf ook te slapen. Net zolang totdat de dino weer wakker is. Sleepasaurus is eigenlijk een wekker voor kinderen die nog geen klok kunnen kijken. Je stelt zelf de tijd in waarop de applicatie ontwaakt en geeft je kinderen de instructie dat ze je pas mogen wekken als de dino wakker is.

white noise : White noise is een soort monotoon, zoemend of ruisend geluid. In het Nederlands noemen we het witte ruis. Het is een vaste toon. Voorbeelden zijn het geluid dat je hoort wanneer je radio geen zender kan vinden of wanneer een zwart-wit televisie op sneeuwbeeld staat. Bij witte ruis bestaan er lage en hoge frequenties met dezelfde sterkte.

White noise kan je baby helpen tijdens het slapen. Het geluid klinkt namelijk bekend voor je kleine. In de baarmoeder hoorde je kindje maanden lang geluiden die hier erg op lijken. Denk aan het kloppen van je hart of het suizen van je stromende bloed. Dit zijn ook vormen van witte ruis. Het is dus een vertrouwd geluid en dat kan je baby rustig maken.

Ontspannende en rustgevende geluid van een haardroger . Het helpt om te kalmeren en te ontspannen , het werkt geweldig voor pasgeborenen , die vaak huilerig en angstig . Vanwege de witte ruis , zal de slaap van uw baby te lang, diep en gelukzalig zijn.

rustgevende muziek zie vb : Sleep Instantly Within 3 Minutes💤Baby Fall Sleep Quickly💤Mozart for Babies Intelligence Stimulation (youtube.com)

‘Slaapkoppig’ , een verhaal over een kindje dat elke avond smoezen uitvindt om niet te moeten gaan slapen. “Met dit boek gaat je kind misschien wél graag slapen.” (voor kinderen vanaf 5 jaar)

SLAAPTEKORT? MISSCHIEN HELPEN DEZE TIPS (bron HLN)

Houd een slaapdagboekje bij
Vaak ben je in de ochtend alweer vergeten hoe laat je precies in bed stapte en of de jongste nou één of twee keer ging huilen en hoe laat. Om een goed inzicht te krijgen in je slaaproutine is het handig om een week lang een dagboekje bij te houden. Noteer de uren en hoe je je elke ochtend voelt: uitgerust of niet? The New York Times heeft een handig schema dat je kunt downloaden en invullen.
Zet de babyfoon uit
“De babyfoon ligt onaangeroerd in de kast”, liet ondernemer Nina Pierson weten op Instagram, als voorbeeld van hoe het ouderschap bij een tweede kind meer ontspannen is dan bij de eerste. Een babyfoon met video geeft misschien een veilig gevoel, maar in de praktijk betekent het dat je vaak onnodig wakker wordt door een oplichtend schermpje als je kind even hoest.
Gebruik een app
De meditatie-app Headspace heeft een fijne oefening (‘sleeping’) om in slaap te vallen. Je kunt een lengte kiezen van 5, 10 of 15 minuten. Aan de stem moet je even wennen, maar hij begeleidt je tijdens een bodyscan waarbij je één voor één je lichaamsdelen ‘uitzet’ – van je tenen tot je hoofd. Het is een fijne manier om de hectische dag los te laten en de angst voor wéér een onderbroken nacht los te laten.
Geen schermen in bed
De verleiding is groot om naar de smartphone te grijpen wanneer je niet direct de slaap kunt vatten. ’”Niet doen”, zegt Sakari Lemola. “We weten dat het blauwe licht van je telefoon de biologische klok kan verstoren. Het hormoon melatonine, dat het slaap- en waakritme regelt, wordt minder goed aangemaakt.”

PRAKTISCHE HULPMIDDELTJES – INSTELLINGEN – VERENIGINGEN/CLUBS – INFOSITES – BLOGS

natural cycles : contraceptie app

earlybirds fotografie : liefdevolle fotoreportage van prematuur geboren kinderen in het ziekenhuis

sarah van ruyssevelt babyfoto’s : Sarah Van Ruyssevelt Photography is een creatieve daglicht fotograaf waar je terecht kan voor  zwangerschap, newborn, baby, cakesmash, familie- en kinderfotografie in een unieke stijl.

elena vino : zwangerschaps, baby en kinderfotografie

luier-rugzak :

Wil je onder alle omstandigheden je handen vrij hebben?

DE luier rugzak wordt voor jou gemaakt. Heel praktisch, door de vele opbergruimtes kun je alles meenemen wat je nodig hebt en alles gemakkelijk terugvinden. Door de dubbele opening heb je gemakkelijk toegang tot de inhoud van de luier rugzak van boven en van voren. Het kleine extraatje: een aankleedkussen is al inbegrepen!

maison slash : Het is niet omdat je kinderen krijgt, dat je leven stopt. Ouders willen ook wat. Een snuifje rocknroll, wat tijd voor jezelf, misschien wat inspiratie – magazine voor mensen met kinderen

wachtverzachters : hoe zou het zijn als je altijd iets in je tas had om het wachten te verzachten?
Leuke spelletjes om met je kids te doen, spelletjes waar je geen spullen bij nodig hebt? Dat is precies wat je krijgt met mijn wachverzachters!

kind en gezin : Kind en Gezin wil, samen met zijn partners, voor elk kind, waar en hoe het ook geboren is of opgroeit, zo veel mogelijk kansen creëren. In de brochure ‘Speel met je kindje zijn voeten’ vinden ouders tips hoe ze op een eenvoudige en haalbare manier van jongs af aan beweging in het dagelijks leven kunnen brengen.

karaton: Karaton’ is een educatieve en humoristische game die dyslectische kinderen helpt om met hun leerstoornis om te gaan. Het is een avonturenspel waarin taal op een creatieve manier is geïntegreerd zodat kinderen met dyslexie en leesproblemen spelenderwijs kunnen oefenen. Lezen kan immers ook leuk zijn!

De Cozi Family Organizer : De gratis app schept orde in de chaos van het moderne leven met gedeelde kalenders, to-do lijsten, boodschappenlijstjes en een dagboek. Voor ieder lid van het huishouden biedt de app een centrale plek om afspraken in te zien, van jezelf of gezamenlijk of bijvoorbeeld te zorgen dat je niets vergeet voor het boodschappenlijstje.

relaxte moeders : Als je net moeder bent geworden staat de hele wereld op zijn kop. Hoe fijn zou het zijn als je af entoe dat stressventiel zou kunnen opendraaien. Nou, vanaf nu kan dat! Met de 101 tips en inzichten uit dit boek kun je de hele wereld aan.

scool: Een ‘sociaal leerplatform’, zo omschrijft bedenkster Katja Schipperheijn haar onlineomgeving waar kindjes van vijf tot twaalf op een veilige manier kunnen chatten en dingen delen (kinderversie van Facebook)

Spotify Kids, een afzonderlijke applicatie die specifiek gericht is op kinderen. Om de applicatie te kunnen gebruiken, moet je wel lid zijn van Spotify Family. Het kind krijgt zo zijn of haar eigen account en de ouders kunnen vervolgens bepalen of het hier gaat om een “jonger kind” of “ouder kind”.

Het kind kan vervolgens muziek ontdekken in een kindvriendelijke omgeving (zonder expliciete lyrics), audioverhalen beluisteren, voor kinderen gemaakte playlists beluisteren, muziek downloaden voor offline gebruik en meer.

energiewijs: Energiewijs is een onlinecomputerspel dat kinderen wil sensibiliseren om energie te besparen, zowel door dagelijkse gewoontes te wijzigen als door duurzame investeringen te doen. Dit puzzelspel bestaat uit tien levels, voor woningen en scholen, die oplopend zijn in moeilijkheidsgraad. Daarnaast bevat het twee actiemini-games.

wolk in mijn hoofd : De website ‘Wolk in mijn hoofd’ wil de preventie, detectie en behandeling van mentale problemen tijdens de perinatale periode (= periode van zwangerschap tot de baby 1 jaar is) verbeteren

vilomah : Vilomah vzw biedt ondersteuning aan gezinnen en families waarvan een kind onder de leeftijd van 18 jaar de diagnose palliatief heeft gekregen.

OPPAS nodig?

oppas: site van de gezinsbond

sitterfix: Download de app nu en ontdek het grootste network van betrouwbare babysitters bij jou om de hoek!

bsit: vind babysitters aanbevolen door uw vrienden en in uw buurt.

kinderopvang in mijn buurt : overzicht van opvangmogelijkheden in de regio groot Leuven

kinderopvangwijzer :

Je bent op zoek naar kinderopvang in jouw gemeente?
Dan ben je hier op de juiste plaats om:

  • Een overzicht van alle kinderopvanginitiatieven uit de gemeente te raadplegen.
  • Gericht te zoeken op: soort opvang, leeftijd van jouw kind, wanneer heeft je kind opvang nodig, deelgemeente,…
  • Het totale aanbod aan vrije plaatsen in de opvanginitiatieven van jouw gemeente op te zoeken

BLOGS

tales from the crib

vaderklap : Vaderklap is een initiatief van 2 vaders in nieren en hart. Vaders die willen vertellen, schrijven, beleven en inkijk geven in hoe het is om vader te worden en te zijn. Inspireren van vaders om het goed (en misschien nog beter) te doen is het doel en automatisch worden we hierdoor zelf betere vaders. Met onze achterklap proberen we het beste te geven van wat vaderschap te bieden heeft.

SPEELGOED – KNUFFELS – BOEKEN

SPEELGOEDWINKEL

knuffelsite : Waarschijnlijk (her)kent u het volgende: Een kind is zijn knuffel kwijt of de knuffel is niet meer als zodanig te herkennen. Dan is het bijna onbegonnen werk om in reguliere winkels precies dezelfde knuffel te vinden. En `bijna` dezelfde werkt niet… Hier bewijst deze winkel zijn nut. Ruim 5.000 knuffels, dus grote kans dat uw knuffel daarbij is. De knuffels zijn meestal tweedehands, maar zijn gewassen en vertonen geen gebruikssporen, tenzij anders vermeld. Pas op! Indien mogelijk zijn de knuffels vacuum verpakt zodat ze gemakkelijk door de brievenbus passen!

BOEK : Leven met pubers, een handleiding: ‘Neem de regie strakker in handen

Niet alleen Ikea-meubels hebben een gebruiksaanwijzing. De Nederlandse neuropsycholoog Jelle Jolles schreef er een voor tegendraadse tieners, en stelt voor dat ouders die eens grondig doornemen. ‘Veel opvoeders blijven steken in de tweede versnelling.’

OPA EN OMA ZONDER STRESS

Grootouders en hun kleinkinderen. Het is haast niet te beschrijven welke magie er tussen hen knettert. Grootouder zijn is dan ook een geweldig privilege. Maar het brengt soms ook onverwachte uitdagingen met zich mee. Want hoe vind je een goede balans tussen mee opvoeden en lekker verwennen? Je leest het in het boek van auteur Bieke Geenen

QUUT
QUUT beachtoys: Een prachtige collectie strandspeelgoed die enkel bestaat uit duurzame, mooie en slimme designs die natuurlijk fun, fun, fun zijn.

BOOMHUTTEN

house at tree: Dromen u of uw kinderen al lang van een boomhut? Dan komen die dromen nu uit! House@Tree bouwt graag uw boomhut.

KNUFFELPARADIJS

HOBBY – VRIJE TIJD -BEWEGEN

kreakatau: crea en yoga voor jong (en oud)

babyballet : bij de 2-step Dance Company in Boortmeerbeek en Mechelen kan je terecht voor babyballet voor pasgeborenen. Moeders dragen hun baby in een draagzak en kunnen net na de geboorte opnieuw aan sport doen.

multimove: Vooraleer kinderen zich op één bepaalde sporttak toeleggen, is het belangrijk dat ze eerst hun basismotoriek ontwikkelen. Multimove is daar het ideale programma voor. Aan de hand van twaalf cruciale basisbewegingen schaven 3- tot 8-jarigen hun beweegvaardigheid bij. Omdat die ‘moves’ losstaan van een sporttak, pint het kind zich nog niet vast aan één sport. Zo kan het kind zelf ontdekken welke soort sport hij of zij het liefste doet.

zazou : Hèt online platform vol leuke activiteiten voor kinderen

Ontdek en beleef initiatielessen, kampen, lessenreeksen, Multimove en events in jouw buurt!

KINDERFEESTJES

Versiering kinderfeestje

VARIA

BABYUITSPRAKEN BIJHOUDEN
hoe grappige uitspraken van je kind bijhouden? (bron www.baby.be)

babysnap : Snap one-second every day and get a movie of your baby’s growing! Precious moments of childhood you will never forget

mijn fopspeen: Hier kan u originele gepersonaliseerde fopspenen kopen (vb. met naam, …)

GEPERSONALISEERD BOEK

oskar collection: het meest persoonlijke cadeau om voor te lezen

APPS en SITES

BabyTV : een televisiekanaal van de Fox Networks Group dat via de satelliet en digitaal op de kabel kan worden ontvangen. Het heeft programma’s voor peuters, met een zeer hoge herhaalfactor. Dezelfde onderwerpen worden om de twee uur herhaald en zijn ontwikkeld om de allerkleinsten te laten leren.

wanagogo : Wanagogo in een nieuw jasje, een app. Via de Wanagogo app kunnen kinderen hun favoriete studio100- helden zien waar en wanneer ze maar willen. Ze hebben toegang tot de leukste films, musicals, muziek, specials, series, boeken en spelletjes. De app is zowel Nederlands- als Franstalig en beschikbaar voor ios en android. De app kan je bereiken via Proximus TV. Je kan de app zowel op je tv, tablet als smartphone gebruiken. De app is volledig reclamevrij en werkt via een abonnementsformule.

safety screen : Smartphones en ook tablets worden door kinderen vaak gebruikt om een filmpje te kijken, spelletje te spelen of om een muziekje te luisteren. Samsung heeft nu een kindvriendelijke applicatie uitgebracht, nl safety screen, waarbij er wordt gewaakt dat kinderen niet te dicht met met hun ogen op het scherm zitten.

Welkom bij Studio 100 Hits! : De alombekende populaire Studio 100 muziek is op dit kanaal nonstop terug te vinden. Niet enkel de allernieuwste videoclips komen langs, maar ook de videoclips die je al lang vergeten was!

kindvriendelijke browsers: Browsers voor kinderen (kinderbrowsers, volledig op maat van kinderen), anti-virus & -spyware, firewalls, popup- & reclame-blockers, e.a. computer beveiliging. Tips en tricks voor een veiliger en kindvriendelijker internet …

miks-it : De veilige multimedia app voor kinderen

Een beschermde plek voor kinderen om spelenderwijs plezier te beleven aan hun foto’s, video’s en audio.
‍mIKs-it stelt kinderen en hun ‘grote mensen’ in staat om de kracht van het dagelijks leven uit te vergroten. Altijd met volledige privacy.

skoebidoe app: Wil je de groei van je ongeboren baby op de voet volgen? Of wil je weten wat je moet doen als je kindje ziek is? Download dan de nieuwe Skoebidoe-app. Hij groeit week na week mee met je zwangerschap en maand na maand met je kindje.

app ketner junior: In de Ketnet Jr.-app ontdekken peuters en kleuters samen met Kaatje en Kamiel, Bumba, Uki, Musti, Bob de Bouwer en nog vele andere Ketnet-vriendjes de wereld op een veilige, leuke en leerrijke manier – Deze app stimuleert spelenderwijs de ontwikkelingsvaardigheden van uw kind en helpt uw kind groeien. Elk spelletje bevat verschillende moeilijkheidsgraden en stimuleert de verschillende ontwikkelingsvaardigheden, zoals gebruik van zintuigen, probleem oplossen, logisch redenen,… van uw kleuter. U kan optioneel het geslacht en de leeftijd van uw kind ingeven om het aanbod zo af te stemmen met de ontwikkeling van uw kind.

KIDDIE: Kiddie App is een pedagogisch systeem is een leuke en effectieve ondersteuning bij de opvoeding van kinderen van 2-5 jaar. Kiddie en zijn vriendjes spelen de hoofdrol in de interactieve verhaaltjes en leren jouw kind spelenderwijs meer over: slapen, eten, zindelijkheid en lief zijn.

Ketnet Dub: Ketnet Dub is een gratis app die luidop lezen leuker maakt! Met deze app spreken kinderen van 6 tot 9 jaar een stem in van een tekenfilmpersonage. Zo worden ze gestimuleerd om luidop te lezen, wat een effectieve manier is om beter te leren lezen! Dankzij de aangepaste moeilijkheidsgraad groeit de app mee met het niveau van je kind.

LEARNY : een app met educatieve spellen en een dashboard voor ouders. terwijl kleuters spelletjes spelen op tablet, kunnen ouders zien wat ze leren en hoe ze evolueren.

QUIVER : gratis (!) app wekt tekeningen tot leven. Knallend vuurwerk, vuurspuwende draken… Quiver maakt van kleuren een dol digitaal festijn. Super app!!

de wereld van schanulleke: In de Speelkamer, op de Boerderij en in de Tuin ontdek je prikkelende animaties en vrolijke geluiden. Telkens is er een extra spelelement met een educatieve insteek, zoals puzzels en een zoekspel.

PARC : PARC laat ouders toe de vele activiteiten van hun kind(eren) netjes te plannen, waardoor ze ook steeds het overzicht behouden. Handig is dat ze die kalender via een gesloten groep ook kunnen delen met andere ouders. Je laat bijvoorbeeld weten dat jouw kind ook mee op kamp gaat of vraagt of nog iemand interesse heeft in een beurtrol om de kinderen te brengen en/of af te halen van de sportclub. Er is eveneens een chatfunctie die zorgt voor een nog vlotter communicatieverkeer via de app.

kampadvisor: BOEK NU JE KAMP EN BEZORG JOUW KIND DE ZOMER VAN ZIJN DROMEN

Nieuwe feature voor leuke adresjes

Recent werd een nieuwe feature aan de app toegevoegd: wie klikt op de button ‘Adresjes’ krijgt een resem tips voor allerlei kindvriendelijke activiteiten (onderverdeeld in drie categorieën: Doen, Eten & Drinken en Winkelen) in België en Nederland voorgeschoteld. Intussen zijn dat er al vele honderden en de lijst wordt elke week langer aangezien de gebruiker zelf nieuwe activiteiten kan toevoegen.

“Binnenkort willen we ook organisaties en bedrijven achter leuke, kindvriendelijke plekken (denk aan theaterzalen, sportclubs, speeltuinen, musea,…) de kans geven om hun kalenders te delen via PARC”, laten de initiatiefneemsters weten. Of hoe een uitje plannen met je kroost en het plannen van de agenda van je kinderen ineens ‘a walk in the park’ wordt…

Weetaps :

Kaas en Koos – op het strand : voor kinderen vanaf 3 jaar – gratis

Borre en de ijscoman : gratis app

jouw zoekmachine : eerste kindvriendelijke zoekmachine

APP EN SITE HUISWERKBEGELEIDING/BIJLES :

Lagereschoolkinderen kunnen met huiswerkvragen terecht op de app magikietsvragen. Ze worden geholpen door een groep vrijwilligers.

apprentus : Apprentus is de beste en snelste manier om in je buurt de beste privéleraar te vinden, van wiskunde bijlessen tot yoga

eduvic: De oprichting van de bijlleszoeker heeft tot doel om een nieuw principe aan te bieden aan iedereen die op zoek is naar een bijlesleraar of die op zoek is om bijlessen te geven. We maken er een sterk punt van om een screening te houden onder onze leraren om zo de beste kwaliteit te kunnen waarborgen. Het vernieuwende principe heeft tot doel om zoveel mogelijk mensen op een eenvoudige manier met elkaar in contact te brengen. Nadat we voor jou de ideale bijles leraar hebben gevonden stopt onze rol (tenzij er klachten zijn over de leraar natuurlijk, dan zijn we een aanspreekpunt hiervoor). Door op deze manier te werken is onze financiële rol ook heel klein, wat de prijzen heel scherp drukt zonder aan kwaliteit in te boeten.

Speeltuinen

playgroundbuddy: op zoek naar een speeltuin (binnen en buitenland)? via deze app vind je heel wat leuke speeltuinen (ook vb. als je op reis gaat)

playday: de nieuwe handige applicatie ontworpen voor ouders met jonge kinderen.
PlayDay is hét digitale touchpoint waarmee ouders een leuke speelnamiddag voor hun kinderen kunnen organiseren, waar de activiteiten van de verenigingen, sportclub en school van je kinderen in verschijnen, maar waar je ook terecht kan voor het vinden van leuke gezinsvriendelijke activiteiten in jouw buurt…