Voordeelsites.be

De referentie op gebied van informatie!

FIETSEN

OP DEZE PAGINA KRIJG JE EEN OVERZICHT VAN LEUKE SITES, APPS, BLOGS, … ivm FIETSEN (beurzen, kledij, fietswinkels, onderhoud, ebikes, …)

BEURZEN

velofollies: de fietsbeurs voor de echte wielerliefhebber

fiets en wandelbeurs: de leukste beurs voor je actieve vakantie in Antwerp Expo

WELKE FIETS KOPEN?

waarop letten bij het kopen van een fiets? welke soorten fietsen zijn er??
meer info vind je in dit artikel uit plusmagazine

FIETS ONDERHOUDEN

hoe je fiets reinigen en onderhouden? (bron Decathlon)

FIETSHELM

Helmetplus : Innovatieve hoofdbescherming met veel toegevoegde waarde

FIETSWINKELS

matrabike : de grootste online-tweewielerspecialist van de Benelux

entitybikes : Bij Entity Bikes bieden wij volledig op maat gemaakte fietsen aan. Zo kan u zelf uw kleuren, design en onderdelen kiezen. Kortom, alles is mogelijk!

fietsenoutlet : meer fiets voor minder (winkels te Deurne en Rijkevorsel)

outlet ridley-bikes : Via deze Outlet shop bieden wij jullie overjarige Ridley modellen aan uitzonderlijke tarieven aan, met kortingen tot meer dan 50%.

vitessefietsen : nieuwe fietsen en “pimpen” van oude fietsen

cyclobilityn : Cyclobility biedt een efficiënte oplossing voor woon-werkverkeer door het leasen en verkopen van kwalitatieve (elektrische) fietsen (regio Oudenaarde – Kluisbergen)

retrofietsen : gekend van het programma Wauters vs Waes

achielle: Voor zijn Achielle-fietsen produceert Dija-Oostcolor zijn stalen fietsframes in eigen huis. Daarnaast wordt ook voor de opbouw van de Achielle-fiets naar de beste West-Europese onderdelen gezocht.
De productie berust op kwaliteit en ervaring opgebouwd sinds 1946, drie generaties lang.

VAN EYCK SPORT
Van Eyck Sport is de winkel voor de echte wielerfanaat, met meer dan 5000 m2 aan winkelruimte biedt Van Eyck een ongezien aanbod aan van fietsen, fietsaccessoires, sportvoeding en fietskledij. Met grote merken zoals Shimano, Tacx, Castelli, Polar, Ridley, Colnago, Oakley, Bianchi, Thompson, Wilier en nog vele andere merken zit je goed bij Van Eyck Sport.

bike republic: (bekend van café corsari) oa fietsen met elektrische ondersteuning – vivax assist

fiets : de specialist in fietsplezier met momenteel reeds 9 winkels in gans Vlaanderen

PROPERE FIETSKETTING

cyclowax De Gentse ondernemers Jakob Lorré en Philippe De Naeyer brengen onder de naam Cyclowax een speciale fietsketting op de markt. “Gedaan met handen vol smeer, deze blijft altijd proper en gaat drie keer langer mee.”

FIETSBOETIEKS

fietsboetieks: voor liefhebbers van luxe (bron standaard.be)

ELECTRISCHE (PLOOI) FIETSEN (E BIKES) – MONOWIEL

beaufortbikes : E-bikes met stijl

e-bis : nearly new e-bikes

ebicycles.ai : Your personal e-bike expert for purchasing an e-bike, or maintaining your favorite bike

upway : Ons doel is om je toegang te geven tot een ongeëvenaarde selectie van refurbished elektrische fietsen door onze professionele monteurs, tegen betaalbare prijzen, thuisbezorgd op je en met 1 jaar garantie.

brompton : een echt icoon binnen het segment van de vouwfietsen. De fietsen rijden soepel en vouwen eenvoudig, snel en compact op.

monowheels: elektrische eenwieler

BATTERY – BOX

batterycontrol : Uw e-bike accu veilig opladen

BAKFIETSEN

bakfietsinfo: Grootste keuze bakfietsen in België

TORIKO BIKES

toriko bikes: start-up die van oude fietsen retrobikes op maat maakt

FIETSTOEBEHOREN

lightville: expert in innovatieve fietsverlichting

FIETSGPS

via Garmin : fietsgps

FIETS BEVEILIGEN

My Bike : centraal register voor fietsen  : Een gratis app voor persoonlijke QR-codes op fietsen. De code, in de vorm van een sticker, wordt geregistreerd in een databank. Die wordt beheerd door de Federale Overheidsdienst Mobiliteit en is toegankelijk voor politie en justitie. Die via die weg ook een verloren fiets aan de eigenaar kunnen terugbezorgen. Gebruikers zullen er alle details van hun fiets kunnen opslaan, inclusief foto’s of aankoopbewijzen. Ook als potentiële koper zal je in de databank kunnen opzoeken of een fiets geseind staat als gestolen

veloparkt : Met Velopark.be wil Fietsberaad Vlaanderen een overkoepelend platform bouwen dat de gegevens van alle bewaakte fietsenstallingen in België verzamelt.

JE FIETS KWIJT??

bikebank: Vind je verloren of gestolen fiets snel terug, registreer je fietsgegevens en/of bescherm je fiets extra tegen diefstal met het Bikebank label.

FIETS HUREN

blue bike: Met Blue-bike geraak je na je treinreis gemakkelijk van station tot eindbestemming en terug. Hou je kaart voor de sleutelautomaat en de Blue-bike is de jouwe tot je weer terugkeert naar het station. De comfortabele stadsfiets, de nationale spreiding en het eenvoudig systeem zullen je snel bekoren.

villo: het openbaar fietsverhuurprogramma van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

In Gent kan je terecht bij max mobiel om een fiets te huren voor kortere of langere termijn.

rentmybike: is opgestart om mensen een manier aan te bieden om gemakkelijk fietsen te huren/verhuren op verschillende locaties in Vlaanderen.

In dit artikel(bron Touring.be) vind je een overzicht van steden en plaatsen in België waar je een fiets kan huren.

FIETS HUREN OP VAKANTIE?

listnride : verhuurpunten over heel de wereld

FIETSKLEDIJ – HELMEN

littleblackbike : Little Black Bike brengt verfijnde fietsoutfits, ontworpen voor en door vrouwen met gevoel voor mode. Nu ook voor kinderen!

vive le vélo : collectie ism Flanders Classics

the vandal : Retro & Urban Cycling Gear.

swivvle : kleurrijke, hippe en stijlvolle reflecterende fietshelmen

iris :Iris staat voor I Ride In Style en, je raadt het al, is afkomstig van de voornaam van de vrouw achter dit Nederlandse wielerkledingmerk: Iris Slappendel. Iris is één van de beste vrouwelijke wielrenners van het afgelopen decennium, wat zich onder andere vertaalde naar een Nederlandse titel op de weg in 2014. Nadat ze vorig jaar besloot om te stoppen met het professioneel fietsen, hoefde ze niet lang na te denken over een vervolg. Al tijdens haar wielerloopbaan was Iris actief als grafisch designer. Ze ontwierp bijvoorbeeld de wielerjersey die de Olympische ploeg droeg in Rio de Janeiro. Na haar imposante wielercarrière wist ze direct wat ze ging doen: Stijlvolle wielerkleding ontwerpen en op de markt brengen.

peloton de paris : stijlvol de weg op met deze unieke collectie

magliamo: Magliamo biedt een nieuw gamma vintage koerstruien aan, geproduceerd met de beste italiaanse merino wollen

koerspetje : uit liefde voor de koers

la machine : Unieke producten ontworpen door ware liefhebbers van de koers én goede looks

TWEEDEHANDS

becycled : Dè zoekertjessite voor al jouw fietsen en toebehoren

upway de specialist in refurbished elektrische fiets  Kies een betaalbare elektrische fiets met 1 jaar garantie en levering op je. Tot 60% goedkoper dan nieuw en professioneel gereviseerd.

bikeflip : neem een abonnement op 2de hands kinderfietsen – Voor 12,50 per maand krijgt uw kind een tweedehandsfiets, inclusief licht en slot, repareren wij hem wanneer nodig én ruilt u zo vaak u wilt.

kbclease : tweedehandsfietsen in topconditie

ON BOARD CAMERA TIJDENS WIELERWEDSTRIJDEN

velon: beelden gemaakt door on-board mini camera’s

APPS EN INFO

The women peloton :  voor gepassioneerde vrouwen die beter willen worden op of naast de fiets.

abdijfietsen : fietsen langs abdijen – De fietstrajecten met gpx tracks en routebeschrijving.  Informatie over het erfgoed: de abdijen en hun bieren.

link my ride : app die het voor wielrenners en wielrenclubs makkelijker wil maken om groepsritten te organiseren

bike repair academy : Leer online fietsen repareren, onderhouden, opbouwen en word een professional – Het grootste leerplatform in België en Nederland over fietsherstelling

de-velotarier: leuke rubriek op de site van de krant De Standaard met heel wat praktische info

provelo : platform van de brusselse fietsersbeweging met heel wat info over de fiets/fietsen

komoot : Van de modderigste singletrack tot de hoogste bergpas – met komoot kom je overal, en ook weer terug. Langs de prachtigste plekken en over de mooiste paden.

rouvy : Explore the world from your home with ROUVY – the Cycling Augmented Reality App. Stay active even if it is raining or dark outside. Ride at anytime all around the world. Realistic Simulation. Find your Motivation! Beat your Best! Try It Free
Explore real places all around the world from your home with Indoor cycling app. Train and Race with your friends no matter their location

app Vlaanderen Fietsland : Je kan alle Vlaamse fietsknooppunten ook mee op zak nemen. Via onze app is het mogelijk om mobiel routes te plannen of te importeren vanaf onze online routeplanner en de fiets op te springen.

verrassingen om de hoek: De aangereikte ideeën voor fiets- en wandeltochten bieden voldoende inspiratie aan elke recreant (jong of oud, gezin, senioren, pubers…) om van elke daguitstap een topbeleving te maken

Relive : Als jij graag fietst, loopt, wandelt of de buitenlucht opzoekt voor iedere andere sport, dan is Relive de perfecte app voor jou. En het is nog gratis ook! Miljoenen hardlopers, fietsers, hikers, skiërs, snowboarders en andere outdoor avonturiers gingen je voor. Zij delen hun activiteiten met Relive via een 3D video.

Naviki : uitgebreide fiets App! Naviki biedt het best routeplanning voor de fiets en een indrukwekkende documentatie van alle fiets-activiteiten.

fietsroute : Hier vindt u volledig beschreven fietsroutes in Vlaanderen met daarnaast ook aandacht voor GPS fietsroutes en fietsroutes in Europa.

app natuurpunt : Via de app kunnen gebruikers wandel- en fietsroutes voor 20 natuurgebieden in heel Vlaanderen downloaden. Onderweg leren de bezoekers alles over de dieren, planten en het landschap om zich heen. Natuurpunt lanceert de app samen met een vernieuwde fiets- en wandelgids.

vab fietsrouteplanner: Kies in het zoekvak in welke buurt je wilt gaan fietsen. Als je daarna op het kaartje je vertrek- en eindpunt aanduidt, kan je je route printen, downloaden en zelfs doorsturen naar je gps! Oranje trajecten zijn onverhard of ongeschikt voor de racefiets. Veel fietsplezier!

routeyou : RouteYou laat je toe om te zoeken naar recreatieve & informatieve routes en laat je deze op het internet reeds exploreren. Deze recreatieve routes omvatten wandelroutes, fietsroutes, toeristische routes, …. Indien je een route interessant vindt om uit te voeren, dan kan je deze printen of downloaden op jouw GPS.

eurovelo: europese fietsroutes

fietstochten LG: Landelijke Gilden organiseert elke zomer heel wat fietstochten. Tijdens deze fietstochten kan je proeven en genieten van het platteland.

strava: een gratis mobiele fiets & hardloop app die uw prestaties volgt via een GPS verbinding.

veloviewer : een Strava app waarmee je veel meer informatie over je gereden rit krijgt dan met welke andere applicatie dan ook.

ZWIFT

zwift : Zwift is de populairste virtuele wereld om in te fietsen

VLAAMSE WIELRIJDERSBOND

vwb : Vlaamse Wielrijdersbond, een hart voor sportieve fietsers!

FIETSVAKANTIE

zuiderhuis fietsvakanties : Jouw Fietsvakantie, Onze specialiteit !

DE ONTSNAPPING

de ontsnapping: Het project ‘De Ontsnapping’ werd bedacht door kunstenaar en wielerliefhebber Erik Nagels. Hij herinnerde zich de kleine, naïef vormgegeven, felgekleurde plastic speelgoedrennertjes die in de jaren 1960 of ’70 in de trommels met waspoeder zaten.

MINIATUURFIETSEN

miniatuurfietsen: Reeds meerdere jaren wordt een ruime collectie miniatuurfietsen aangeboden voor jong en oud. Nostalgie of voor de verzamelaar.

MAGAZINE

grinta : magazine voor de aktieve fietser

grote route paden: behartigt de belangen van wandelaars en fietsers en promoot het wandelen en fietsen in Vlaanderen.

FIETSBIJSTAND

VAB FIETSBIJSTAND

TOURING FIETSBIJSTAND