Voordeelsites.be

De referentie op gebied van informatie!

citytrips

ALGEMEEN

Op deze pagina krijg je een overzicht van sites, apps, tips die je kunnen helpen tijdens de voorbereiding van je citytrip maar ook tijdens de citytrip zelf!

Wil je graag op voorhand al wat leuke beelden bekijken van je (toekomstige) citytrip, probeer dan zeker de functie google earth in google maps
Meer info vind je HIER (bron HLN) Het Atomium in Brussel, de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal of het MAS in Antwerpen, Het Belfort in Gent, Times Square in New York, de Tower Bridge in Londen… de mogelijkheden met Google Earth zijn eindeloos. Met enkele muisklikken bezoeken we de grootste wereldsteden in Google Maps.

IN EIGEN LAND

Op zoek naar een idee voor een citytrip in eigen land? Neem dan HIER eens een kijkje. In dit dossier van het magazine Libelle, vind je heel wat leuke info en ideetjes.

Dankzij de Belmodo Hotspots App van Belmodo en VisitFlanders heb jij de leukste Belgische adresjes altijd bij de hand. Vanaf nu verspil jij geen tijd meer aan het zoeken naar een geschikt lunchplekje of een uniek hotel, alle niet te missen adresjes in onze Vlaamse steden verzamelden wij in 1 app. Een citytrip in eigen land gepland? Download de Belmodo Hotspots App en ontdek alle geheimen van steden als Brussel, Antwerpen, Gent, Brugge, Hasselt of Leuven!

Moonback : Nieuwe boekingssite Moonback begint met citytrips in Antwerpen, dan rest van Europa

Moonback – Book on the bright side

VAKANTIEVEILINGEN : De leukste online veilingen van vakanties, hotels, bungalows, beauty en stedentrips. Bepaal zelf je prijs!

BUITENLAND

EXPATISTAN

Expatistan is een database waarmee je de kosten voor je levensonderhoud in verschillende steden ter wereld met elkaar kan vergelijken.
expatistan

GOEDKOOP NAAR PARIJS

met IZY goedkoop naar Parijs : IZY, de nieuwe low-cost trein uitgevoerd door Thalys, verbindt dagelijks Parijs met Brussel vanaf € 19

Vanuit Namen, Bergen of Charleroi naar Parijs (met tussenstop) : reserveren hoeft niet en goedkoper dan de Thalys
alle info : b-europe

LONDEN

plumguide : Book beautiful homes in London

CHEAPTICKETS

HANDIGE APPS

MetroNavigator of Metro24 : Wie een wereldstad zoals Londen of New York bezoekt, ontdekt al snel dat het vaak slimmer is om met de metro te reizen om snel van de ene naar de andere bezienswaardigheid te komen. Alleen, waar zijn de stations en hoe kom je waar je wezen moet? Metro Navigator, ook wel Metro 24 (3 euro) wijst je feilloos de weg. Deze app kent alle lijnen en haltes van een heel stelletje wereldsteden. Elke stad is een aparte module die je makkelijk toevoegt of weer verwijdert.
Alle informatie bevindt zich op je telefoon, dus dataverkeer is niet per se nodig. De app toont je het complete stelsel, de dichtstbijzijnde stations en kan zelfs de optimale route naar je bestemming berekenen. Stations waar je moet overstappen en plekken waar je een stukje moet lopen worden netjes getoond. Je kunt ook op bezienswaardigheid zoeken, zodat je weet welke eindhalte je moet hebben. In sommige steden wijst de app zelfs het optimale treinstel aan om vlotjes over te stappen.

Street art cities : Veel steden worden opgefleurd met streetart: kunst in de publieke ruimte dus. De Street Art Cities-app neemt je mee naar de dichtstbijzijnde stad met streetart, ook in België. Deze app geeft een volledig overzicht van de werken plus uitleg over het kunstwerk. Bovendien kan je via je gps de route naar een bepaald werk uitstippelen.

Smartify: voor de museumbezoeker! Je scant en identificeert hiermee kunstwerken. Vergeet de saaie museumgidsen. Deze app is gekoppeld aan ’s werelds bekendste kunstinstituten.

Sidekix smart walking navigatie biedt een keuze uit routesroutes op basis van uw interesses, of winkelen, restaurants, cultuur, uitgaansleven en andere attracties om te verkennen.

Landed : Landed is een simpele app die je helpt bij aankomst in een nieuwe stad. De app geeft je tips over wat het weer is, welke lokale simkaart je het beste kunt nemen en welke hotelaanbiedingen er zijn. De app geeft je daarnaast een overzicht van populaire lokale zinnen en hoe je deze moet uitspreken.

Easy park : deze app helpt je bij het zoeken van een parkeerplaats (vinden van parkings, vrije parkeerplaatsen, …)
het betalen van de parkeerplek en het bijhouden van de resterende tijd (werkt in zo’n 3200 Europese steden)

Moovit: leuke app voor als je geen geld wil uitgeven aan taxi’s op je vakantiebestemming. Deze wereldwijde app voor openbaar vervoer bestaat in meer dan 1500 steden. Handig is ook dat je weet hoeveel haltes je nog moet voor je afstapt.

Yuggler: Een stad als Zagreb, het klinkt prachtig en je wil ze graag ontdekken. Maar je hebt geen idee of je kinderen zich er zullen vermaken. Met Yuggler krijg je een overzicht van kindvriendelijke activiteiten. Na het ingeven van de leeftijd krijg je alleen de attracties te zien, die voor die leeftijd geschikt zijn.

tiqets: alle belangrijke musea en bezienswaardigheden in ruim 500 steden wereldwijd. Tickets voor cultuur en entertainment op je smartphone. Direct naar binnen, zonder te printen!

runnincity : Discover over 150 world cities on a run with the Runnin’City app – it’s totally free! Plug in your headphones and let the adventure begin!

inviita: In een foodie bui? Of eerder romantisch? Selecteer je “mood” en de app van Inviita doet suggesties voor je citytrip aangereikt per wijk op basis van tips en ervaringen van andere reizigers.

seasonal cities: deze app geeft je per seizoen (afhankelijk van het weer dus)andere tips voor een geslaagde citytrip.

visitacity: gratis Engelse app (en site) plan je trip van A tot Z – werkt ook offline!

google trips: gratis Engelse app (nog meer info als visit a city) – werkt ook offline!

google goggles : een beeldherkenningsapplicatie die ontwikkeld is door Google. Met de applicatie kan de gebruiker met zijn toestel een foto nemen van een bepaald beeld, de software zal de foto scannen en vervolgens relevante informatie opzoeken in zijn database. Men kan bijvoorbeeld een foto nemen van een bekend object en als het pakket het herkent zal het de informatie daarover presenteren aan de gebruiker. Zelf geeft Google op de informatiepagina als voorbeeld de Eiffeltoren. Maar ook barcodes en logo’s zal de applicatie herkennen.

time to momo : u vindt er praktische info over tientallen populaire steden

here maps : Met HERE Maps kun je offline navigeren. Door kaarten op je toestel te downloaden, kun je ook in het buitenland navigatie gebruiken.

go euro : handige app! : Start uw reis door Europa door middel van één klik. GoEuro maakt het vergelijken en combineren van vluchten, bus-, trein- en autoreizen eenvoudig.

around me app: Als je voor de eerste keer ergens komt is het vaak zoeken naar bepaalde dingen. Dit kan een hotel zijn, een restaurant, geldautomaat of supermarkt. Met de applicatie AroundMe hoef je niet meer lang te zoeken want deze handige app geeft precies aan waar zich iets bevindt.

lonely planet guides app: : gratis stadsgidsen (reviews, kaarten, tips, trekpleisters, …)

City Maps 2Go Pro is ideaal voor iedereen die vaak in buitenlandse grootsteden vertoeft. De app bundelt namelijk honderden gedetailleerde stadskaarten die je offline kunt gebruiken.

Time Out : deze app helpt je om leuke plekjes te ontdekken om lekker te tafelen, gezellig iets te drinken of een evenement bij te wonen

walk the city : Een smartphone stadswandeling van Walk the City is je persoonlijke gids bij het ontdekken van een stad. Download een wandeling in een stad naar keuze, kies een instappunt en je kunt beginnen.
Walk Smart, Walk the City!

TIPS

goedkoop alternatief voor de relatief dure sightseeing tour:

Lissabon : tram 28

Londen : bus 9
en app Tube Map

Parijs : bus 42
en in Parijs zijn bovendien de meeste musea de eerste zondag van de maand gratis te bezoeken

Berlijn : bus 100
( app JELBI combineert privé en openbaar vervoer)

OP STAP MET BELGEN

Sommige uitgezworven landgenoten delen in hun nieuwe thuisstad de mooiste plekjes, geheime adresjes, …

Berlijn : berlinerluft : Beleef Berlijn met Nederlandstalig begeleide wandelingen

Barcelona : meetmybarcelona : Voor wie het échte, authentieke Barcelona wil ontdekken

Verenigde Staten (Chicago, New York, Washington, Los Angeles) : via-americana: rondleidingen door Vlamingen in één van deze grootsteden

GLOBAL GREETER NETWORK

global greeter network: geen professionele gidsen maar wel vrijwilligers graag hun stad aan bezoekers tonen, niet zoals een gids dat zou doen, maar eerder zoals een net ontmoette vriend door dat soort plaatsen te tonen waar de mensen naar vragen zoals shopping, parken, architectuur of minder bekende buurten.

TRENDY APPARTEMENT MET HOTELSERVICE?

sweetinn : geniet van de vrijheid van een vakantieappartement maar met de service van een hotel