Voordeelsites.be

De referentie op gebied van informatie!

daguitstappen

IN EIGEN LAND : GEBRUIK DE APP YOU FLANDERS

De app geeft een overkoepelend zicht op het Vlaams toeristisch aanbod. De app bevat een druktebarometer waarbij bezoekers en toeristische uitbaters aangeven hoe druk het is in een toeristische uitbating. De app geeft ook op een eenvoudige manier aan welke COVID-19 maatregelen van toepassing zijn, zowel algemeen als voor een specifiek toeristisch aanbod.

Hieronder enkele leuke sites als je zin hebt in een daguitstap maar gebrek hebt aan inspiratie :

uit in Vlaanderen :
Een gigantisch aanbod diverse activiteiten gerangschikt in 4 categorieën of je kan ook gewoon de zoekfunctie gebruiken.  Heel praktische site! of download de app via : uit in Vlaanderen

wattedoen : Ook hier een heel divers aanbod van activiteiten en weer goede zoekfunctie!

365: toeristiche attracties en musea in België (zoeken per provincie of op trefwoord) – ook papieren versie verkrijgbaar

per auto langs het front: Westtoer ontwikkelde zes nieuwe toeristische autoroutes met de Eerste Wereldoorlog als rode draad.

langs vlaamse wegen : auto-, moto-, mountainbike-, vespa- en fietsroutes enz…

o dierbaar België : O Dierbaar België serveert je tweemaal per week een verse dosis vaderlandse liefde. De leukste adressen in eigen land dus. Of klein en groot geluk net om de hoek. Inspiratie voor wie het niet ver wil zoeken.

tiqx : Dankzij TIQX vind je de beste uitstapjes aan de beste prijs. Wij vergelijken tientallen websites, zodat jij niet langer hoeft te zoeken naar het beste tarief

fan van Wallonië en de Ardennen?

Dan is dit iets voor jou: de “Gids voor de Echte Ardennen en Waalse Steden”. In dit handig boekje ontdek je de rijkdom van het zuidelijk landsgedeelte met zijn kastelen, abdijen, industrieel erfgoed, parken en tuinen en uitgestrekte bossen. In 140 bladzijden verneem je zowat alles wat je over de Ardennen en de Waalse steden zou moeten weten. Een greep uit het overweldigend aanbod: citytrips, cultuur, natuur, recreatie, logies en als afsluiter een hoofdstuk Wallonië in de praktijk. Achteraan in de gids vind je een uitvouwbare kaart van Wallonië met aanduidingen van de toeristische diensten en de locaties die zijn opgenomen als Werelderfgoed van Unesco.
Bovendien bevat deze gids niet minder dan 79 kortingsbonnen waarmee je gratis toegang krijgt tot een aantal evenementen en musea en voor gratis overnachtingen. Je vindt de kortingsbonnen in de gids (zie hierna) of je kan deze zelf printen via deze site

Praktisch
– Deze en andere uitgaven van Brussel Wallonië Toerisme zijn gratis te bekomen
– mail naar info@belgie-toerisme.be
– Algemene informatie: vind je hier

groepsuitstap?

op zoek naar een activiteit voor een groepje vrienden/vriendinnen/collega’s/familie? kijk dan zeker eens naar deze site van vizit : Stadswandelingen, fietstochten en daguitstappen met gids

Wil je een Belgische kustgemeente (of Brussel en nog een paar andere steden) eens vanuit een andere invalshoek bezoeken, neem dan eens een Greeter onder de arm. Greeters zijn vrijwilligers die onbezoldigd op een enthousiaste manier hun liefde en trots voor hun stad delen met bezoekers
Zie vb op de site van de belgian costgreeters of greeters

GOEDKOPE DAGUITSTAP?

Op vakantieveilingen maak je eerst een profiel aan en vervolgens kan je meebieden op diverse vakanties (autovakanties, verblijven in vakantieparken, stedentrips, ….) maar ook op daguitstappen (inkomkaarten voor pretparken, zoo, …) Spannend … en met een tikkeltje geluk ook goedkoop.

actievandedag : Iedere dag een reisaanbieding aan zeer lage prijzen. Hotel promo’s, bungalows, city-trips, dagjes weg en meer!

dagtickets

APPS

en wil je voor je vertrek even checken wat de weersverwachting is, kijk dan even naar :
buienradar: Actuele buienradar voor België, Europa, satellietbeelden, weerberichten en weersverwachtingen

YouFlanders : Heb je zin in een activiteit, maar wil je de massa vermijden? Download dan de ‘YouFlanders’ app. Je ziet op welke plekken het rustig of druk is. Wie weet ontdek je hierdoor enkele ongekende plekjes in je buurt! De app geeft je bovendien praktische informatie over de gezondheids- en veiligheidsmaatregelen.

Google Arts and culture : enkele functies van deze app :

• Zoomweergaven: bekijk ’s werelds grootste schatten tot in de kleinste details

• Virtuele rondleidingen: loop binnen in de bekendste museums ter wereld en bezoek iconische herkenningspunten

• In de buurt: vind museums en culturele evenementen in je regio

• Exposities: volg rondleidingen die zijn samengesteld door experts

• Kunstkenner: ontdek meer over kunstwerken in museums door je camera erop te richten, ook al ben je offline (beschikbaar in bepaalde museums)

• Vertalen: gebruik de vertaalknop om de tekst van exposities van over de hele wereld in je eigen taal te kunnen lezen

Ben je benieuwd hoe De sterrennacht van Van Gogh er van dichtbij uitziet? Of wat het verschil is tussen moderne en hedendaagse kunst? Zou je graag eens ronddwalen in een museum aan de andere kant van de wereld?
Met Google Arts & Culture kun je topexposities bezoeken, tot op de meest verbluffende details inzoomen op kunstwerken en door duizenden verhalen, foto’s, video’s en manuscripten browsen.

museummatcher : ontdek welk museumtype jij bent en ontdek vijf musea die bij jou passen

erfgoedapp : Krijg extra informatie bij uw bezoek via Augmented Reality & iBeacons en ontdek musea & erfgoedorganisaties in uw buurt

Antwerp Museum App : Op de app staan een aantal stadswandelingen en algemene informatie over de stad. Alle Antwerpse musea zijn in de app opgenomen.

App Pieter Paul : de gratis technologische kunstgids – De app toont op basis van geolocatie alle kunstlocaties uit de buurt. ‘Elke pin op de kaart stelt een galerie, museum of privécollectie voor’.

————————————————————————————————————————–

TIP : BESPAREN 

Op deze site vind je heel veel info om te besparen en ik heb deze nu verzameld op 1 pagina :

besparen

NEEM DUS ZEKER EENS EEN KIJKJE!

————————————————————————————————————————–