Voordeelsites.be

De referentie op gebied van informatie!

PRAKTISCHE APPS

APPS… Apple heeft zijn App store, Google de Play, Microsoft de Windows Phone Store, Blackberry zijn World en Amazon een Appstore for Android.

Hieronder vind je een overzichtje van praktische apps :

BEHULPZAAM

my benefits : Wie sociaal kwetsbaar is, heeft vaak recht op voordelen en kortingen bij de overheid en andere organisaties. Alleen moet je daar in veel gevallen zelf om vragen. Kwetsbare burgers maken soms geen gebruik van hun rechten omdat dat te moeilijk is. MyBEnefits moet daar verbetering in brengen. De nieuwe mobiele app en onlinedienst MyBEnefits levert je een bewijs van je sociaal statuut. Je communiceert dit bewijs om aan te tonen dat je voldoet aan de voorwaarden om een voordeel te verkrijgen.

doctena : Vind een arts, tandarts en andere medisch specialisten in uw omgeving die uw taal spreken en boek in slechts 3 klikken uw afspraak

heyday app : Heyday is een app die jonge mensen ondersteunt bij zelfstandig wonen. Je vindt er alles over:

* Alleen gaan wonen
* Geld en administratie
* Je verplichtingen als huurder
* Handige tips om als jongere je plan te trekken

on wheels app : Trek de stad in, waar en wanneer je wil en vind je toegankelijke bestemmingen

kindergebaren app : kindergebaren app voor dove en horende kinderen – In de KinderGebaren-app zijn 200 gebaren, gemaakt door en voor kinderen, samengebracht. De app is ontwikkeld door de vader van een doof jongetje en de NSDSK en is gratis beschikbaar

StorySign : deze app helpt dove kinderen met lezen – als je met deze app een pagina scant verschijnt er op het scherm een figuurtje dat de woorden uitlegt in gebarentaal

SuperVision+ Magnifier : met deze app kunnen slechtzienden hun smartphone gebruiken om in te zoomen op dingen die ze (bijna) niet kunnen lezen

mijn burgerprofiel : De Mijn Burgerprofiel app zal gebruikers actief op de hoogte houden over hun overheidszaken. Daarnaast dient de app ook als een portefeuille om persoonlijke documenten, zoals certificaten, attesten of identiteitsdocumenten, veilig te bewaren.

Rogervoice : app waarmee doven toch kunnen bellen met horenden

ava: Ava is een mobiele tekstverwerker voor mensen met een auditieve beperking. Met de app kunnen mensen in een luttele seconde zien wat andere mensen in de ruimte zeggen. Hiervoor neemt de app geluid op met iedere aanwezige telefoon. Op deze manier wil Ava de communicatiebarrière tussen doven en goedhorenden verminderen.

be my eyes : Met deze applicatie maken duizenden gebruikers het leven van blinde mensen gemakkelijker: als een blinde persoon hulp nodig heeft – bijvoorbeeld om de houdbaarheidsdatum te lezen of door een onbekende omgeving te navigeren – opent hij de ‘Be My Eyes’-app. Een persoon zonder zichtproblemen krijgt dan een berichtje en er wordt een videoconnectie opgestart. De helper kan dan via de camera zien wat er zich voor de blinde afspeelt, en hem via de microfoon begeleiden.

ayes : De camera van de smartphone en onze software scannen de omgeving en reageren direct als er een object wordt gedetecteerd. Dit helpt bij de oriëntatie.

oko app : mobiele rateltikker app voor blinden

Blippar: deze app herkent voorwerpen en geeft extra informatie

Fabulous : a simple yet beautiful scientific-based coach that helps you to reach your health and productivity goals.

shine : Shine sends you free daily text messages with motivational quotes, positive … routine

earfy : app die live ondertitelt voor doven en slechthorenden

flush : via deze app vindt je snel een openbaar toilet in de buurt

Watson : De Nederlandse app Watson is bedoeld om blinden en slechtzienden te laten genieten van films. De app speelt een voice-over af die, op momenten zonder dialoog, precies beschrijft wat er op het scherm te zien is. Om te zorgen dat die voice-over precies gelijk loopt met wat er op het scherm te zien is, maakt Watson gebruik van de microfoonuitgang. Zo is het ook mogelijk om een pauze in te lassen zonder dat de app de draad kwijt raakt.

De Microsoft Seeing AI app gebruikt kunstmatige intelligentie en de camera van een iPhone of iPad. De Seeing AI app is in staat om verschillende elementen te herkennen.

amici-mi app: Via de Amicimi app worden het omgevingsgeluid, je exacte locatie, je persoonlijke informatie en je hulpoproep doorgestuurd naar de Securitas alarmcentrale.

KIT (Keep in Touch) : Om kinderen en ouders na een echtscheiding te helpen communiceren en hun leven beter praktisch te regelen, ontwikkelden Antwerpse onderzoekers de gratis applicatie KiT, wat staat voor Keep in Touch. De app – voor iOS en Android – heeft verschillende functies. “Zo is er de kalender waarin de ex-partners en de kinderen afspraken kunnen toevoegen, voor zichzelf of voor een ander gezinslid. In één oogopslag wordt ieders planning duidelijk: van doktersafspraken over vakantieregeling tot sportwedstrijden. Het prikbord maakt het makkelijk om berichten en foto’s met elkaar te delen, zodat iedereen op de hoogte blijft van wat er gebeurt in het leven van de anderen.” Het smartphoneprogramma bevat ook een checklist, een chatfunctie en een informatieluik met alle mogelijke aspecten over scheidingen, deels ook gericht op kinderen.

my trusto: MyTrustO is een radicaal andere aanpak en biedt een oplossing waar zowel schuldenaar als schuldeiser mee geholpen zijn. Het systeem vult de bestaande dienstverlening aan. Mensen die onvoldoende inkomen hebben om hun schulden te betalen, kloppen best bij het OCMW of het CAW aan voor een (collectieve) schuldbemiddeling. Wie wel kan betalen, maar niet meteen of in één keer, zit goed bij MyTrustO. Voorwaarde is dat men zijn schulden erkent en vrijwillig en onder begeleiding een oplossing wil uitdokteren.
Via MyTrustO gaat een gerechtsdeurwaarder na welke schulden er zijn. Hij stelt vervolgens in alle discretie een gecentraliseerd afbetalingsplan op met een haalbaar evenwicht tussen de schuldenaar en alle schuldeisers. Door de erkenning van de schuld en dit afbetalingsplan zijn schuldeisers zeker dat de schuldenaar zal betalen. Mensen met schulden krijgen een toekomstperspectief en de garantie dat er geen nieuwe aanmaningen en onnodige incasso- en gerechtskosten bijkomen.
MyTrustO is een neutrale dienstverlening, gebaseerd op een nieuwe filosofie en ontworpen vanuit de gerechtsdeurwaarderspraktijk. MyTrustO is open en toegankelijk voor iedereen.

Dunno : Dunno is een app die je helpt om informatie te verzamelen. De app werkt namelijk op het moment dat jij hier helemaal geen tijd voor hebt. Het enige dat jij hoeft te doen is het noteren van een brainslap, zoals dat heet. Vervolgen activeer je de app en gaat deze voor je aan de slag. Dunno spoort alle info voor je op.
Zodra de app voor je aan het werk gaat heb je er geen omkijken meer naar. Je hoeft dan ook niet naar je scherm te blijven kijken om te zien wat er gebeurt. Je kunt je toestel gewoon wegstoppen en de app er later weer bij pakken. Je ziet dan dat de app in de tussentijd de meest uiteenlopende informatie voor je heeft verzameld over jouw brainslap.
Wat kan de app voor je betekenen?
Stel je voor, je hebt een meeting met iemand die een bepaald merk fietsen verkoopt. Je hebt totaal geen verstand van dit merk fietsen en je hebt ook geen tijd om van tevoren te zoeken naar informatie die je tijdens je meeting op de been kan houden. Dan voer je bijvoorbeeld ‘Batavia fietsen’ in de app in en je gaat verder met je werkzaamheden. Later, als je onderweg naar je meeting bent, pak je de app er weer bij. Deze heeft de meest uiteenlopende informatie over Batavia fietsen voor je verzameld, zoals recente artikelen, nieuwsberichten en Wikipediapagina’s. Je hoeft je alleen nog maar even in te lezen.

FLIPBOARD : Met deze app krijg je een soort op maat gemaakt magazine waarbij je zelf kunt kiezen welke artikelen je wilt lezen. De eerste keer dat je de app opent moet je categorieën selecteren die jou interesseren, zoals sport, reizen of muziek. Als je dit gedaan hebt zoekt Flipboard de voor jou interessante artikelen bij elkaar en laat deze op een hele mooie manier zien.

ltile : Verloren spullen terugvinden via een erg kleine tracker en een app

Remumber : kindvriendelijke applicatie die als doel heeft om kinderen de telefoonnummers van hun ouders te helpen onthouden. De gratis app wordt gesteund door vijftien Europese landen, maar is wereldwijd beschikbaar via de Google Play-store voor Android.

BUS – PARKEREN – TREIN – VERKEER

rijbewijzer: Rijbewijzer ondersteunt je als leerling en als begeleider tijdens het oefenproces en maakt je wijzer over het leren rijden en het rijbewijs in Vlaanderen. Rijbewijzer is beschikbaar als app en als handboek.

umob : Wij zijn het nieuwste en gemakkelijkste platform voor al jouw reizen. Waarom? Omdat wij op missie zijn één enkel platform te creëren waar we alle bestaande vervoerswijzen met elkaar verbinden.

In Traffic Reply : Deze app stuurt namens jou de leukste reacties op inkomende berichten wanneer jij achter het stuur zit. Zo blijf je sociaal én houd je je aandacht op de weg, wat bijdraagt aan de veiligheid in het verkeer. De app meet via de sensoren in je telefoon wat je huidige activiteit is. Dus wanneer je op de fiets zit of in een voertuig rijdt, wordt In-Traffic Reply automatisch ingeschakeld.

WAZE : ’s werelds grootste op community gebaseerde verkeers- en navigatie app.

Carpool met VAB & Taxistop : Op zoek naar iemand om te carpoolen? Chauffeur of passagier? De dynamische carpool app van VAB & Taxistop helpt je om te carpoolen. Eenvoudig en snel. Je kan simpel zoeken naar herhalende of occasionele ritten, in binnen- en buitenland.
Na een rit, kan je je ervaring delen. Door je carpoolpartner een rating te geven, weet de volgende persoon dat hij in alle vertrouwen kan samenrijden.
Functies:

1. Ingave occasionele of herhalende ritten
2. Zoeken naar ritten
3. Berichten sturen
4. Gebruikers evalueren
5. Beheer eigen ritten en profiel

Smspark : gratis parkeer-app waarmee je met een eenvoudige klik op de start- en stopknop betalend kan parkeren. Je hoeft niet meer op zoek naar een parkeermeter of sms-code, de parkeermeter zit nu letterlijk in je zak.

Parkbud: Met deze app kan je in heel Europa eenvoudig en snel parkeerplaatsen vinden.

belate : een gratis app die je helpt om de trein te vinden met de minste vertraging.

CHATTEN – SMS

Natuurlijk kan je een sms’je te sturen als je veilig bent thuisgeraakt, maar veel beter is gebruik te maken van de app ‘Companion’. Die begeleidt je in de wandeltocht naar huis. Hoe het precies werkt? Je kiest een (aantal) companion(s) uit je contacten en die krijgen automatisch een berichtje als jij je bestemming hebt bereikt. Mocht er onderweg iets mislopen, kan je met een simpele klik de politie en je companions alarmeren. En als je ineens begint te lopen, je oortjes plots worden uitgetrokken of je gsm op de grond valt, vraagt de app of alles wel oké is. Als je binnen de vijftien seconden niet antwoordt, worden je companions daarvan op de hoogte gebracht. Samen naar huis wandelen is nog altijd beter natuurlijk, maar deze app biedt toch al een beetje bescherming.

chestnote : Een (Belgische) app, waarmee je ‘slow messages’ kan sturen. Je kan boodschappen locken op basis van tijdstip of locatie.

signal : Signal is een chat- en bel-app waarmee je versleuteld kunt communiceren met andere gebruikers

tribe : met deze app kan je videogesprekken houden met vrienden (max 8 personen tegelijk)

GEZIN

itsme app : De elektronische identiteitskaart krijgt een mobiel zusje: itsme. De banken, telecombedrijven en federale overheid gaan zwaar inzetten op itsme (spreek uit: It’s me). Dat is een mobiele app waarmee elke Belg zijn identiteit kan bewijzen. Handig voor online aankopen, transacties en het signeren van documenten. Deze app is beschikbaar voor android en voor ios.

life360 : Family Locator door Life360 is de meest accurate en machtige familie locator App. Met behulp van de nieuwste GPS-tracking-technologie, Family Locator kunt u groepen, genaamd “Circles”, van familie en vrienden, zodat u kunt maken:

• Zoek familie en vriend locaties op een eigen Kaart
• Weet wanneer uw gezin veilig is of hulp nodig heeft
• Chat een-op-een of met iedereen binnen elk van uw Circles
• Ontvang waarschuwingen wanneer een Circle lid een bestemming bereikt
• Volg een gestolen of verloren telefoon
En chatten in de Family Locator app is gratis, bespaart u geld op uw telefoonrekening.

De Cozi Family Organizer : De gratis app schept orde in de chaos van het moderne leven met gedeelde kalenders, to-do lijsten, boodschappenlijstjes en een dagboek. Voor ieder lid van het huishouden biedt de app een centrale plek om afspraken in te zien, van jezelf of gezamenlijk of bijvoorbeeld te zorgen dat je niets vergeet voor het boodschappenlijstje.

For Good: helpt je om op een doordachte manier je keuzes te vereenvoudigen zonder hiermee jouw vrijheid te beperken. Je krijgt toegang tot een bron van informatie, waarmee je gezonder, duurzamer en goedkoper kan gaan leven.

Remember the milk : een organizer app waarmee je niks meer vergeet

tody : deze app helpt je het hele jaar om bepaalde huishoudelijke taken bij te houden. Niet door je elke dag lastig te vallen met meldingen, maar door zelf te laten instellen hoe vaak jij vindt dat er moet worden gestofzuigd of de wc een borstel kan gebruiken – de app kan zelfs vuil visualiseren zodat je nog meer gemotiveerd wordt om die soms vervelende taken toch op te pakken. Verder heb je wel zelf in de hand wanneer je je schoonmaaktaken doet

doodle : Doodle vereenvoudigt fundamenteel het plannen van evenementen, vergaderingen, afspraken, etc.

google keep : Leg in een handomdraai je gedachten vast en ontvang op de juiste plek of het juiste tijdstip een herinnering

Bsit : een app die ouders en babysits met elkaar in contact brengt, verovert ons land. Installeer de app via de Apple Store of Google Play. Geef je gsm-nummer in en ontvang via sms je bevestigingscode. Invoeren en je zoektocht kan beginnen!

Chorma : Wie geeft de planten water? Wie maakt de wc schoon en wie haalt op zaterdag de boodschappen? Als je een huishouden hebt waar alles blijft liggen, dan kan het helpen om de app Chorma te installeren. Het is handig voor gezinnen, maar ook voor studentenhuizen die onderling taken moeten verdelen. De app bevat 5.000 klusjes in en om het huis, waarbij je ook Nederlandstalige klussen kunt toevoegen, zoals het ophangen van een schilderijtje en het schrobben van de vloer.

Apporto : Heb je hulp nodig om boodschappen te doen? Of wil jij gerust iets meebrengen van de winkel voor iemand in je buurt? Met de app van Apporto deel je eenvoudig een boodschappenlijst met elkaar.

Moment : Deze app laat je op je iPhone-gebruik letten en dat van je gezin. Beperkt je iPhone-gebruik met de coach en zie je app-gebruik.

Voor wie een beter zicht wil hebben op inkomsten/uitgaven bestaan er hulpmiddeltjes vb de you need a budget app

wakosta? : Geef alle inkomsten en uitgaven in en de app berekent wat je elke week of maand over hebt. Dit is het geld dat je zonder zorgen kan spenderen.

Recycle : via deze app kom je te weten welk vuilnis wanneer buitengezet moet worden

ECAS : Energy-Consumption-Analyzer for Android praktische app om uw energieverbruik bij te houden

Google Lens : Met Google Lens kun je de wereld om je heen herkennen. Dat betekent dat je de camera van je smartphone bijvoorbeeld wijst naar een populair herkenningspunt. Google Lens vertelt dan niet alleen wat voor gebouw het is, maar geeft ook informatie over onder andere openingstijden. Ook kun je Google Lens gebruiken voor het herkennen van dieren en planten. Wijs je naar meubels en kleding? Dan krijg je tips waar je die zelf kunt kopen. Daarnaast kan Google Lens tekst lezen en kopiëren, streepjescodes scannen en de omslag van boeken, films en games herkennen.

anylist: Als u gebruik maakt van boodschappenlijstjes, takenlijsten, gastenlijsten, film lijsten, of enige andere lijsten, dan AnyList is zeker de app voor u. Anylist gebruikt de nieuwste databasetechnologie, is zeer makkelijk te gebruiken en kunt daarmee uw lijsten definiëren zoals u dat wilt.

HomeRoutines:
houdt je op de hoogte van de huishoudelijke taken die je nog moet doen. Wekelijks of maandelijks komen dezelfde karweitjes terug zodat je huis altijd spotless is!

Flyhelper : huishoudapp die je stap voor stap begeleidt tijdens het schoonmaken

Rekub : Met de Rekub-app kan je eten redden! Hoe? Handelaren duiden aan ’t eind van de dag aan welk voedsel ze niet meer kunnen verkopen en de reductieprijs. Als klant kan je deze beschikbare producten via de app opzoeken en gaan ophalen in de betreffende winkel.

GEZONDHEID – NOODSITUATIE

112BE: De app 112 BE is een van de mogelijkheden om de noodcentrales te contacteren als je in nood bent en dringend hulp nodig hebt van brandweer, ambulance en/of politie in België.
Het belangrijkste voordeel van deze app is dat je de noodnummers niet moet onthouden en je deze dus ook niet kan vergeten als je in paniek bent. Je klikt gewoon op het icoontje van brandweer, ambulance of politie afhankelijk van welke hulp je nodig hebt. Natuurlijk blijven de noodcentrales ook bereikbaar via vaste telefoon en GSM.

Houvast : App van Rode Kruis helpt mensen om anderen met psychische problemen te ondersteunen
De app ‘Houvast’ moet er mee voor zorgen dat milde problemen niet uitgroeien tot grotere problemen. Doel is de sociale steun vanuit de omgeving versterken, zowel bij milde klachten als bij angststoornissen, depressie en zelfmoordgedachten.

Eerste hulp – Rode Kruis app

Weet jij wat te doen bij een ongeval of noodsituatie? Met onze app eerste hulp heb je vanaf nu altijd alle nuttige eerstehulptips op zak om basishulp te bieden bij vaak voorkomende situaties. Volgde je reeds een eerstehulpopleiding? Dan is de app (beschikbaar voor iPhone en Android smartphones) een handig geheugensteuntje om zeker te zijn dat je op de juiste manier handelt. Naast eerstehulpkennis biedt de app ook een handig overzicht van waar je het dichtsbijzijnde AED-toestel vindt.

Lokalisatie

De noodcentrales kunnen je dankzij deze app makkelijker terugvinden. Op een afgelegen plaats, in het midden van een bos of een ingewikkeld netwerk van autostrades kan je vaak zelf niet meteen doorgeven waar je bent. De app stuurt je positie naar de noodcentrale zodra je belt en stuurt daarna elke 30 seconden een update van je positie. De app kan zo een kostbare tijdswinst opleveren. Heb je de noodcentrales gebeld en reageer je daarna niet meer, laten de noodcentrales je smartphone rinkelen zodat de hulpdiensten je makkelijker kunnen terugvinden en helpen.

Rea-App: Deze gratis app kan : • De dichtstbijzijnde AED zoeken en geografisch lokaliseren. • De gebruiker de drie reanimatiefases uitleggen (de 112 oproepen, masseren, defibrilleren). • De plaatsing van een nieuwe defibrillator signaleren.

startnhart: een app om via een tablet of smartphone levensreddende handelingen aan te leren.

EVapp: Emergency Volunteer Application of EVapp is een smartphone-applicatie, die bij een hartstilstand medisch geschoolde vrijwilligers (dokters, verpleegkundigen, paramedici, Rode Kruis vrijwilligers, etc.) mobiliseert om de tijd tot de aankomst van de urgentiedienst te overbruggen. In het geval dat de vrijwilliger de oproep aanvaardt, zal hij of zij begeleid worden naar de locatie van het noodgeval door de applicatie. Verder bevat EVapp ook de nabije AED’s en zal hij de vrijwilliger begeleiden naar een AED als deze nabij is. Op deze manier zorgt de applicatie dat de tijd gebufferd wordt tot aankomst van de urgentiediensten. Door het spoediger toedienen van CPR en het gebruik van een AED worden ook de overlevingskansen substantieel verhoogd. Heb je geen smartphone? Geen probleem. EVapp kan je via sms waarschuwen als er een hartstilstand plaatsvind in je omgeving.

TAP

Tap is een app die weergeeft waar je gratis water kan krijgen. Dat kan gaan om drinkfonteinen, installaties om een waterfles aan te vullen of restaurants die gratis water aanbieden. Het doel is om zo de consumptie van plastic waterflessen te verminderen.
Tegenwoordig lopen heel wat mensen rond met een herbruikbare waterfles. Deels om minder geld uit te geven aan water, maar ook in de hoop de plastic afvalberg te verkleinen. Maar een waterfles zonder water erin, is gewoon een fles en dus vrij nutteloos. Daar wil de app Tap iets aan veranderen. Die toont je op een kaart waar je gratis water kan krijgen.
De app komt uit de koker van Samuel Ian Rosen, die op het idee kwam terwijl hij op reis was. Hij neemt zelf altijd een herbruikbare waterfles met zich mee, maar vond niet altijd een plek waar hij die kan aanvullen. Zo was hij soms genoodzaakt om toch een plastic fles te kopen. “Zolang je zelf een fles meedraagt, zou je er nooit een moeten kopen”, stelt hij als doel. “Alle plekken die in de app staan geven gratis water weg, maar niemand had ze ooit al op een map aan elkaar verbonden.”
Tot dusver staan er al 34.000 hervulstations en fonteintjes op Tap, verspreid over 30 landen. België hoort daar nog niet bij. Binnenkort zullen gebruikers ook beoordelingen kunnen geven aan de plaatsen op basis van comfort, smaak en of ze een waterfilter hebben. Geïnteresseerden bedrijven kunnen als partner mee in de app stappen of zich gratis laten registreren als hervulstation. (bron: Metro)

NOISLI

noisli: Noisli is een app met rustgevende geluiden. Perfect voor als je in slaapt probeert te vallen of hard aan het werk moet. De app geeft meerdere mogelijkheden qua geluid, combinaties, kleur en timer.

ENDEL (enkel voor ios)

app met muziek om in een bepaalde mood te geraken (vb. focus, sleep, relax, ……

LUCHTKWALITEIT

Belair-app : Hoe goed of slecht is de luchtkwaliteit op jouw locatie? Hoe zal het evolueren in de komende uren? Vanaf nu heb je die gegevens altijd op zak dankzij de luchtkwaliteit-app Belair. Wat krijg je te zien met deze app? Elk uur berekenen we op basis van die data de gemiddelde uurwaarde voor heel wat parameters: stikstofdioxide (NO2), ozon, fijn stof (PM10, PM2,5 en roet),… Die uurwaarden kan je nu via de app Belair bevragen voor elke locatie in Vlaanderen (en België). Je krijgt dan de waarden van het dichtstbijzijnde luchtmeetstation. Op de kaart zelf zie je een gemodelleerde waarde voor jouw locatie.
Wat zo’n waarde betekent, is niet eenvoudig te interpreteren. Daarom berekent deze app simultaan ook de BelAQI luchtkwaliteitsindex (Belgian Air Quality Index). Je krijgt meteen een kleurencode (uitstekend tot uitermate slecht) die de impact van de actuele luchtkwaliteit op je gezondheid inschat.
Soms is de impact zo groot dat er maatregelen genomen moeten worden, zoals bij het smogalarm. Je krijgt hier via de app ook melding van.

easy heights : EASYHEiGHTS is een virtual reality-app (VR), die een virtuele omgeving biedt waarmee u zich kunt aanpassen aan hoogtes. Dit kan je helpen om rustiger om te gaan met situaties op echte hoogte en om minder angst te voelen

NIEUWS – Actualiteit

De app Squid filtert en selecteert het nieuws naar jouw persoonlijke voorkeuren.
De werking van de app doet een beetje denken aan die van RSS-feeds, die jaren geleden een handige manier waren om veel nieuwssites tegelijk te volgen.

artifact : Discover personalized news, links, and posts powered by AI.

Squid werkt echter simpeler: je hoeft slechts voorkeuren op te geven van welk soort nieuws jij wilt volgen, variërend van het algemene breaking news tot specifieke onderwerpen als technologie, gaming, wetenschap, sport, mode, fotografie, boeken, milieu enzovoort. Ook selecteren op regionaal nieuws is mogelijk. Op basis van jouw palet aan voorkeuren krijg je vervolgens een actueel overzicht van nieuws voorgeschoteld, afkomstig van gerenommeerde nieuwssites als VRT NWS, HLN, Het Nieuwsblad, Knack, Metro, GVA en De Morgen. Maar ook van kleinere nieuwsbronnen en desgewenst van buitenlandse. Het nieuws wordt netjes gepresenteerd met behulp van foto’s. Als je een nieuwsartikel hebt aangetikt, word je binnen de app naar de betreffende website geleid.
Een nadeel van Squid is dat je, in tegenstelling tot met RSS-feeds destijds, geen nieuwsbronnen in de app kan toevoegen. Je bent dus afhankelijk van de (goede) selectie van nieuwsbronnen die de makers van Squid hebben gekozen.
Wel kan je nieuwsbronnen blokkeren. Dat doe je door een nieuwsartikel van de betreffende site aan te tikken en vervolgens onderaan de webpagina op het blokkeer-icoontje te tikken.

Meer nieuws-apps

Zoals Flipboard (ook in webversie), dat meer mogelijkheden biedt tot personaliseren. Zo kan je er als het ware je eigen tijdschrift rond jouw interessegebieden mee samenstellen.

Verder zijn er nog Feedly (gekend van de vroegere RSS-lezer), Pocket en Google Nieuws. En de meeste grote nieuwssites in ons land hebben elk ook hun eigen app.

SHOPPEN

Fidme: Gratis app om alle stempel- en klantenkaarten op je smartphone te zetten

stocard : Klantenpasjes zijn handig om voordeel mee te scoren, maar ze maken je portemonnee niet lichter en overzichtelijker. Met Stocard kan je al die pasjes eenvoudig digitaliseren zodat je ze altijd binnen handbereik hebt.

MySHopi : hou via deze app je boodschappenlijstje bij

Multicalculator : De beste calculator, met handige rekenmachines en omrekenaars. Multi Calculator is de beste toepassing voor wiskundige en financiële berekeningen, met diverse handige rekenmachines en omrekenaars. Probeer deze krachtige berekeningsmogelijkheden, die intuïtief en elegant is vormgegeven.(handig om kortingen, … te berekenen als je gaat shoppen)

Froenten : De app Froenten is een handige applicatie die je inzicht geeft in welk seizoen het is voor welke groente en fruit. Maar de applicatie kan meer. Zo is het gemakkelijk boodschappen doen en kun je van te voren een recept uit de app erbij pakken.

vivino : Met de gratis Vivino Wine Scanner, voor iOS, Android en Windows Phone, houd je vanaf nu zelf bij welke wijnen je gedronken hebt en wat je daar van vond. Dat doe je simpelweg door het etiket van de fles met de app te scannen. Op basis van het etiket raadpleegt Vivino haar database vol met wijnen, landen, wijnregio’s, wijngaarden en druiven om je vervolgens meer informatie te geven over deze wijn. Vivino doet ook een suggestie voor het jaartal van de wijn, maar deze kun je zelf wijzigen als jij een fles uit een ander jaar gedronken hebt. Ook kun je de prijs en de locatie waar je de wijn gekocht/gedronken hebt ingeven. Deel jouw favoriete wijn met vrienden, die je toe kunt voegen via Facebook, Twitter, Gmail of gewoon door te zoeken. Lees ook eens hun beoordelingen om nieuwe ideeën op te doen. Zoek wijnen in de buurt (bij supermarkten of restaurants) of bekijk de lijst met suggesties van Vivino zelf. Bijvoorbeeld de top 15 van beste wijnen onder de € 15,00, de 10 beste wijnen uit Portugal of, nog een leuke, de beste rode wijnen voor witte wijndrinkers. Als laatste geeft de app je, op basis van jouw beoordelingen, ook persoonlijke suggesties. (bron : foodiesfavorites.com)

QuestionMark is een gratis app waarmee je je potentiële aankopen in de supermarkt kan controleren op gezondheid, biodiversiteit, milieu en dierenwelzijn.

Myfood : een app waarmee mensen met een voedselallergie of intolerantie snel weten of een bepaald product geschikt en veilig is voor hen of niet.

OP STAP – OP REIS – GAAN ETEN

around me app: Als je voor de eerste keer ergens komt is het vaak zoeken naar bepaalde dingen. Dit kan een hotel zijn, een restaurant, geldautomaat of supermarkt. Met de applicatie AroundMe hoef je niet meer lang te zoeken want deze handige app geeft precies aan waar zich iets bevindt.

Google World Lens : Nooit meer verdwalen in Tokyo of vreemd eten op je bord in het Japanse restaurant op de hoek. Vanaf nu kan namelijk iedereen Japans lezen. Yup, jij ook! Je hoeft alleen maar je smartphone op zak te hebben en Google Word Lens vertaalt de Japanse karakters live voor je naar het Engels. Handig toch?

erfgoedapp : Krijg extra informatie bij uw bezoek via Augmented Reality & iBeacons en ontdek musea & erfgoedorganisaties in uw buurt

soundprint : De gratis app heeft een ingebouwde decibelmeter waarmee je het geluidsniveau van de locatie kan meten en doorgeven. Zo ontstaat er een databank van stille restaurants. Voorlopig bundelt de app bijna uitsluitend horecazaken in Amerikaanse steden, maar op basis van je locatie zoekt SoundPrint ook zaken bij jou in de buurt. Ook rustige Vlaamse restaurants kunnen dus geregistreerd worden.

google goggles : een beeldherkenningsapplicatie die ontwikkeld is door Google. Met de applicatie kan de gebruiker met zijn toestel een foto nemen van een bepaald beeld, de software zal de foto scannen en vervolgens relevante informatie opzoeken in zijn database. Men kan bijvoorbeeld een foto nemen van een bekend object en als het pakket het herkent zal het de informatie daarover presenteren aan de gebruiker. Zelf geeft Google op de informatiepagina als voorbeeld de Eiffeltoren. Maar ook barcodes en logo’s zal de applicatie herkennen. De huidige versie is al in staat om sudoku puzzels te herkennen en zelfs automatisch op te lossen.

Tricount : Wanneer je een groepsactiviteit onderneemt met vrienden, van een weekendje weg tot een etentje op restaurant, zijn er onvermijdelijk kosten aan verbonden. Omdat het een heel werk is om te bereken wie nu precies wat moet betalen, ontwierpen enkele Belgische appdesigners Tricount. Hiermee krijg je een duidelijk overzicht van de kosten en uitgaven. Geef de namen van de deelnemers in, en vul vervolgens in wie wat heeft betaald, waarom en wanneer. Maak de balans op en je krijgt meteen een overzicht van wie nog geld moet aan wie. Gebruiken je vrienden Tricount niet, dan kan je de rekening gewoon via mail of FB delen via een link. Superhandig en het beste van al: het is gratis!

fatfriendly : Met een maatje meer uit eten gaan, sporten of een film meepikken: nieuw platform “Fat friendly” vertelt je of een locatie voor jou toegankelijk is Mensen met een maatje meer kunnen de website “Fat friendly” gebruiken om na te gaan of een restaurant, theaterzaal of sportruimte toegankelijk is voor hen

RADIO – TV – FOTO – VIDEO – FILM

photomath: Voor de app, die ontwikkeld werd in Kroatië, hoef je enkel je camera op het wiskundige probleem te richten en enkele seconden later krijg je het antwoord op je scherm. Bovendien legt de app stap voor stap uit hoe je tot de juiste oplossing komt. “Het maakt wiskunde gemakkelijk doordat we gebruikers uitleggen hoe je tot de oplossing komt,” zegt MicroBlink, het bedrijf dat de app creëerde, op hun website.

MightyTV-app : Op basis van specifieke algoritmes stelt de app een aanbod van films en series samen dat gebaseerd is op je persoonlijke voorkeuren en die van je vrienden. Voor je kan beginnen swipen, moet je aangeven of je streamt via bijvoorbeeld HBO of Netflix, zodat de app kan aangeven wat je meteen gratis kan streamen als je rechts hebt geswiped. Je kiest zelf of je ook films en series wil zien waar je voor zou moeten betalen als je ze wil streamen.

tune in: Listen to over 100,000 real radio stations and more than four million podcasts streaming from every continent. Explore and follow the best in sports, news, music and talk to create your personalized feed.

Radio Belgium (radiobel) : Tover met deze app elk toestel om in een fantastische radiospeler, waar en wanneer je maar wilt. Met meer dan 200 Belgische zenders is er voor elk wat wils. Van de nationale omroep tot gezellige streekradio’s… En als er toch een zender zou ontbreken, dan kan je deze eenvoudig toevoegen.

radioline : Listen free online radio, podcast, and online music

apple clips: Met deze nieuwe applicatie is het mogelijk om (korte) video’s te maken met verschillende effecten, teksten, filters, emoji’s en meer. De applicatie is gratis beschikbaar voor iPhone en iPad, maar vereist wel iOS 10.3

Magisto : helpt van alledaagse momenten onvergetelijke mini-films te maken, compleet met speciale effecten en muziek, met maar 1 klik

Artisto : zet bewegende beelden om in grafische kunstwerkjes

Madlipz is een dubbing-app. Je kan ermee bekende filmscènes van eigen stem en tekst voorzien. De app biedt een hele databank van korte fragmentjes aan.

Moments : Foto’s sorteren en delen met je vrienden wordt dankzij de app ‘Moments’ veel gemakkelijker. Je kan Moments gebruiken om foto’s te groeperen waarop dezelfde persoon staat. Zo is het eenvoudiger om je steeds maar groeiende aantal foto’s te sorteren en te beslissen welke je met wie wil delen.
Wanneer gebruikers foto’s en video’s versturen via Moments, worden ze alleen naar deze app verstuurd en niet op Facebook gedeeld. De app groepeert foto’s op basis van datum, wie er op de foto staat, waar de foto is genomen… Op die manier kan je eenvoudig foto’s en video’s delen met de juiste mensen. Ontvangers die geen Moments hebben, krijgen een melding via Messenger.

VER(TALEN)TAAL LEREN

do talk :

•Vertaalt direct in 90 verschillende talen (ongelimiteerde vertaling)
•Snelle spreek-microfoon functie
•Verstuurt en ontvangt foto’s
•Gebruik van emoticons
•Vrienden zoeken en toevoegen
•DoTalk App Exchange

languagedrops : met deze app leer je op korte tijd de basisbeginselen van 31 talen. Zelf hoef je daar maar vijf minuten per dag voor uit te trekken, belooft de app. Oefenen doe je door middel van mooie animaties en snelle woordspelletjes. De app is gratis, maar heeft ook een premiumformule zonder advertenties vanaf 3,33 euro per maand.

fluent forever : Discover the immersive mobile experience designed to unlock
your ability to learn a new language and never forget it.

memrise : deze app is een eenvoudige en goede manier om een vreemde taal te leren oa Engels, Spaans, Frans, Duits, Italiaans, …

ablo : Met Ablo kan je op virtuele wereldreis vertrekken. Je ontdekt de hele wereld vanuit je zetel: “De app kiest een bestemming en zoekt een persoon met wie je kan spreken. Dat kan via bericht of met de videotool. Je kan dus als Belg een gesprek aangaan met iemand die in Japan of Argentinië woont.”
“Omdat gebruikers niet dezelfde taal spreken, vertaalt Ablo de gesprekken simultaan. Bij de video’s komen ondertitels en de chatberichten worden meteen vertaald, zodat je met mensen van over de hele wereld kan spreken.”

instant translate : Vertaal direct van en naar meer dan 90 talen. Kies voor een tekstvertaling of voor spraakherkenning.

Microsoft Translator : gratis app voor ios, android en windows Phone – Microsoft Translator werkt ook in het Nederlands en laat je simpele zinnen vertalen naar ruim 50 talen.

busuu : leer een vreemde taal in 10 minuten per dag (Nederlands niet voorzien)

Van in woordtrainer : Leer vreemde talen in het secundair onderwijs met de woordtrainer van Uitgeverij VAN IN. Oefen op de woordenschat van onze reeksen, waar je ook bent.

Waygo : deze vertaalapp vertaalt direct Chinees, Japans, Koreaans naar Engels. Scan de lettertekens in en de app doet het nodige.

google translate : De gratis service van Google kan woorden, zinnen en webpagina’s onmiddellijk vertalen tussen het Engels en meer dan 100 andere talen.

babbel: Babbel is een app waarmee je een vreemde taal kan leren. Je ziet een plaatje terwijl je de uitspraak in de vreemde taal hoort. Je herhaalt het….

duolingo: is te vinden als website, maar ook als applicaties voor Android en iOS. Het bedrijf achter de applicatie wil mensen al spelenderwijs kennis laten maken met vreemde talen. GRATIS!

50 languages : taalgids, woordenlijst, woordenschatspel, ….

WEER

Ongetwijfeld de beste ‘app’ voor weersvoorspellingen is YR.NO. Het betreft een Noors meteorologisch instituut die het onwaarschijnlijk vaak bij het juist eind heeft. Taal kan aangepast worden naar Engels.

yahoo weer app: Veeg eenvoudig voor de meest nauwkeurige weersverwachtingen of voeg een beginschermwidget toe voor de meest recente weersinformatie.

app KMI: het weer van het KMI op uw smartphone

WERK

Vacature lanceert VIC, de virtuele assistent die je aan een nieuwe job helpt. In een eerste fase zal Vic zich vooral bezig houden met het vinden van de interessantste jobs. In de nabije toekomst zal hij zich echter gaan ontpoppen tot een heuse, quasi-persoonlijke jobcoach, die je ook concreet advies zal aanreiken door middel van tools en testen. Vic krijgt zelfs zijn eigen Facebookpagina, waar je hem zal kunnen pm’en via Messenger.

Ploy : maakt het mogelijk om op eenvoudige manier een job in de horeca te vinden. De app linkt de voorkeuren in jouw profiel met een job die perfect bij je past. Ga meteen van start!

fiverr : vind de perfecte freelancer voor jouw zaak/opdracht

werk zoeken met een selfie : swop a job van uitzendbedrijf Accent Jobs of via de mentor-app van de VDAB, voor meer info klik hier

VARIA

recycle app : De gratis app ‘Recycle!’, ontwikkeld door Fost Plus, Bebat en Recupel geeft je alle info over de afvalinzamelingen aan de hand van een handige afvalkalender met herinneringen, sorteerinfo en een overzicht van de inzamelpunten in je buurt.

home wizard energy : Alles overzichtelijk op één plek. Bespaar met inzicht &bewust gebruik

Skip-Q : De nieuwe website en app Skip-Q heeft het plan om de wachtrijen in broodjeszaken en restaurants tijdens de lunchuren drastisch te verminderen. Via het platform kunnen bestellingen op voorhand gedaan en betaald worden.

festivalradar : raak je vrienden niet meer kwijt op festivals, ….

phobys : Met de nieuwe app Phobys zeg je gedag tegen je spinnenangst. De app maakt gebruik van augmented reality.

wifi finder: Wi-Fi Finder doet precies wat de naam suggereert. De gratis applicatie speurt naar draadloze netwerken in jouw omgeving en toont de resultaten op een kaart.

Datally : Met Datally voorziet Google een eenvoudige app waarmee je het dataverbruik op je smartphone in het oog kan houden

moasure : Handig en gemakkelijk te gebruiken is Moasure, een meetlint met een lengte van 300 m, liniaal, gradenboog en een goniometer (hoekmeter) – allemaal in één eenvoudige app. Beweeg uw telefoon simpelweg van een punt naar een ander punt en Moasure toont het afstands- of hoogteverschil tussen de twee punten, of de hoek tussen hen.

time’s upp: Met het vertrek alarm van TimesUpp kom je altijd op tijd op je volgende afspraak. TimesUpp kent de files in Nederland, berekent de vertraging en geeft je een pushbericht als het tijd is om te gaan. Een vertrek alarm toegespitst op je volgende afspraak, locatie en files op de weg. (voorlopig? enkel in Nederland)

evernote: een eenvoudig te gebruiken, gratis applicatie waarmee het gemakkelijk wordt om alles te onthouden over de apparaten die u gebruikt. Met Evernote kunt u aantekeningen noteren, foto’s maken en te-doen lijsten maken, gesproken herinneringen opnemen – en hiermee kunnen deze aantekeningen gemakkelijk gezocht worden, ongeacht u thuis, op het werk of onderweg bent.

soon : Met deze app kun je een bucketlist bijhouden. Je kan alles bijhouden wat je nog wilt volgen, wilt doen of wilt zien. Hierbij kun je alle kanten op. Je kunt aangeven welke boeken je nog wil lezen, welke films je nog wil zien, voor muziek welke artiesten je nog wilt luisteren, bij steden kun je per stad ook nog aangeven welke plekken je wilt bezoeken.

plantigo : Geef je planten een tweede leven! Gooi je planten niet weg! Maar maak iemand anders er blij mee door ze te verkopen via Plantigo.

datumprikker : snel en gemakkelijk afspraken vastleggen met een groep mensen

podimo : luister naar jouw favoriete podcast

GoSkyWatch Planetarium App: vertelt je welke sterren en planeten er op dit moment boven je hoofd zweven

timesUpp: het vertrekalarm op je iPhone waarmee je altijd op tijd op je volgende afspraak komt. De gratis applicatie kent je frequente bestemmingen en scant je agenda op reisafspraken. Hij kent de files, berekent de vertraging en geeft je een pushbericht als het tijd is om te gaan. Een vertrekalarm toegespitst op je volgende afspraak, locatie en files op de weg.

Flipboard is jouw persoonlijke magazine, aan je bureau, in je broekzak of aan je pols. Het is één plek om op de hoogte te blijven van jouw wereld, gevuld met verhalen, foto’s en video’s over elk onderwerp.

Microsoft News biedt het laatste nieuws en betrouwbare, grondige verslaggeving van ’s werelds beste journalisten.

camcard : Scan je visitekaartjes gewoon even in met je smartphone, en de app zet de gegevens keurig in de juiste velden van je adresboek. Van daaruit kan je eenvoudig weg de mensen contacteren.

Plague : De bedoeling van Plague is dat u, net zoals u op Twitter of Facebook zou doen, een status deelt – een tekst, een link, een video of een foto. Maar in de plaats van in een feed terecht te komen, ‘infecteert’ uw bericht andere mensen in het netwerk, die op hun beurt beslissen of ze de post verder verspreiden of de ‘infectie’ een halt toeroepen.
De genialiteit bestaat erin dat populaire posts viraal gaan en onpopulaire berichten een halt worden toegeroepen, en de app daardoor dus vanzelf uitgroeit tot wat de gebruikers ervan verwachten. Voor volgers en vrienden is in Plague geen plaats. U kan berichten van om het even welke andere gebruiker ontvangen. Complexe algoritmes bepalen naar welke ontvangers een post verzonden wordt.

Anti Mosquito: De app kan 3 verschillende, hoge tonen laten horen. Deze tonen zitten op zo’n hoge frequentie dat de meeste mensen ze niet horen, maar muggen vinden ze vreselijk irritant!

Inaturalist : Een van de meest populaire toepassingen op de natuur in de wereld, iNaturalist helpt u de planten en dieren om u heen te identificeren. Maak contact met een gemeenschap van meer dan 400.000 wetenschappers en natuuronderzoekers die u kunnen helpen meer over de natuur te weten te komen!

Mimo : via deze app app krijg je basiskennis van een aantal populaire programmeertalen zoals Python, Java of Ruby, door middel van korte dagelijkse oefeningen. De eerste lessen zijn telkens gratis, voor een heel hoofdstuk moet je wel bijbetalen.

Math Solver : deze app helpt je bij het oplossen van wiskundige sommen en vraagstukken – gewoon de camera op de opdracht richten en de oplossing volgt vanzelf

Photomath : zelfde principe als math solver

Geogebra : deze app tekent in een handomdraai grafieken, functies, curves, integralen en parabolen uit