Voordeelsites.be

De referentie op gebied van informatie!

OVERLIJDEN

PRAKTISCHE SITES

Facebookgebruikers kunnen een “erfgenaam” aanstellen, iemand die na hun dood hun account mag beheren. Ga naar “instellingen” dan “beveiliging” vervolgens klik op “contactpersoon voor accounts met herdenkingsstatus” en klik op bewerken – tik vervolgens de naam van je erfgenaam in of kies ervoor om je account definitief te verwijderen na je dood.

remembr: online condoleren en herdenken – Maak een gratis herdenkingspagina waar je met elkaar verhalen, foto’s, filmpjes en muziek deelt van dierbare overledenen

postkantoor: Postkantoor 00/00/00 is een postkantoor voor brieven van en naar overleden mensen.

la muze: gespecialiseerd in het voorzien van professionele, ervaren muzikanten en zangers/zangeressen voor elke uitvaart of ceremonie.

dnl: Elk leven verdient het om verteld te worden. En zoals het goede vertellers betaamt, willen we zoveel mogelijk weten: Wie was de overledene? Wat betekende hij/zij voor familie, vrienden, collega’s,… ? Welke paden werden bewandeld, welke keuzes gemaakt?
We verdiepen ons in ‘de mens’. En ook al komen we (meestal) ná de dood, we willen hem/haar graag leren kennen. Dus praat met ons over het geleefde leven, dan kunnen wij er over vertellen.

saying-goodbye : Saying Goodbye wil zich als vereniging inzetten voor kinderen, jongeren en volwassenen die recentelijk of langer geleden geconfronteerd werden met het verlies van een dierbare. Jaarlijks organiseren we hiervoor allerhande activiteiten waarbij lotgenoten elkaar kunnen ontmoeten in een open, vriendelijke en ongedwongen sfeer. Je kunt met ons rechtstreeks chatten hier op de website of je kunt gratis de lotgenotenlijn bellen op het nummer 0800/82 532

wij rouwen mee : Als je iemand verliest, is het troostend om samen met familie en vrienden afscheid te kunnen nemen. Dat kan nu niet. Afscheid nemen is in tijden van corona en afstand houden extra moeilijk. We moeten op zoek naar andere manieren van afscheid, troost en verbinding. Hoe kan je een afscheid op afstand toch dichterbij brengen? Wat kan je als familielid of vriend doen? Welke mogelijkheden zijn er om in deze periode van afstand toch nabijheid te brengen? Op die vragen vind je hier een antwoord.

safe in heaven: Met een eigen digitale kluis maakt u de keuzes en de praktische zorgen na uw overlijden heel wat makkelijker voor uw nabestaanden. Niet alleen bewaart u belangrijke documenten op één centrale plaats, u kunt hier ook vooraf vastleggen wat er met uw online identiteit moet gebeuren wanneer u er niet meer bent. De gegevens van al uw profielen op verschillende websites kunnen hier bewaard worden. U kiest zelf of uw accounts afgesloten moeten worden, uw vertrouwenspersonen voeren uw wensen uit. Bovendien is het mogelijk om persoonlijke berichten achter te laten voor specifieke personen. Op die manier zorgt u voor duidelijkheid, zodat er achteraf minder kopzorgen en discussies zijn.

xarona : een online platform waarop mensen hun afscheid kunnen plannen. Gebruikers kunnen op Xarona de hoogtepunten uit hun leven verzamelen en hun wensen voor na de dood beschrijven. Dit moet de zorgen voor de nabestaanden verlichten. Zo kan op het platform een levensfilm worden aangemaakt die de essentiële momenten van je leven bevat, een digitale kluis, een herdenkingspagina, enz. Die gegevens worden bij het overlijden automatisch gedeeld met de nabestaanden, en ze krijgen ook praktische hulpmiddelen toegestuurd voor de organisatie van het afscheid.

boven de wolken : VZW Boven De Wolken legt de meest kostbare herinneringen vast wanneer je wereld even stilstaat. Waardevolle fotografie van overleden baby’s.

vilomah : Vilomah vzw biedt ondersteuning aan gezinnen en families waarvan een kind onder de leeftijd van 18 jaar de diagnose palliatief heeft gekregen.

Karmozijn afscheid (Facebook pagina) : Jef en Nele willen nu ook kistjes of urnes maken en beschilderen voor andere kindjes, onder de naam Karmozijn Afscheid. Tot nu toe maakten ze er een vijftal voor overleden baby’s van kennissen.

grafzoeken: Het Avondroodteam heeft zich tot doel gesteld alle graven van personen gestorven vanaf 1990 van Vlaanderen in kaart te brengen. Dit geeft de bezoekers, ook wereldburgers, de mogelijkheid op eenvoudige wijze het graf van familie, vrienden of kennissen op te zoeken. We hopen zo bij te dragen in de verbondenheid van mensen.

erfenissimulator: De Erfenissimulator geeft je een eerste idee van hoe een nalatenschap verdeeld wordt en hoeveel successierechten de erfgenamen ongeveer zullen moeten betalen. Weet je dat de schulden in een erfenis groter zullen zijn dan de bezittingen? Dan kom je terecht in een complexe situatie en geeft de Erfenissimulator geen resultaat. De Erfenissimulator houdt rekening met de partner, kinderen, kleinkinderen, ouders, broers en zussen als mogelijke erfgenaam.

WEDUWEN EN WEDUWNAARS

De vereniging Weduwen en Weduwnaars wil vrijwillig en belangeloos weduwen en weduwnaars (geen gescheidenen of ongehuwden) uit het Vlaamse landsgedeelte samenbrengen – klik hier voor meer info

klik hier voor meer info : odos staat voor ouders die opnieuw starten en deze specifieke pagina geeft een overzicht met praktische dingen waaraan je moet denken als je jong je partner verliest

CONTEMPO

ConTempo is een netwerk van mensen die hun partner verloren door overlijden.
vzw contempo : Voel je je eenzaam? De wereld gaat gewoon zijn gang, alsof er niets is gebeurd. Maar voor jou staat hij nog steeds stil. Alles om je heen herinnert aan je partner en maakt je weemoedig. Bij ons vind je een luisterend oor. Neem de telefoon en bel ons.