Voordeelsites.be

De referentie op gebied van informatie!

OVERLIJDEN

PRAKTISCHE SITES

Na een overlijden moeten er heel wat dingen geregeld worden.  Wat is belangrijk, dringend?  Een antwoord vind je op deze pagina.

Facebookgebruikers kunnen een “erfgenaam” aanstellen, iemand die na hun dood hun account mag beheren. Ga naar “instellingen” dan “beveiliging” vervolgens klik op “contactpersoon voor accounts met herdenkingsstatus” en klik op bewerken – tik vervolgens de naam van je erfgenaam in of kies ervoor om je account definitief te verwijderen na je dood.

remembr: online condoleren en herdenken – Maak een gratis herdenkingspagina waar je met elkaar verhalen, foto’s, filmpjes en muziek deelt van dierbare overledenen

postkantoor: Postkantoor 00/00/00 is een postkantoor voor brieven van en naar overleden mensen.

la muze: gespecialiseerd in het voorzien van professionele, ervaren muzikanten en zangers/zangeressen voor elke uitvaart of ceremonie.

uitvaartreportages : Afscheid nemen van een dierbare is intens waardoor je de uitvaart vaak in een waas van verdriet beleeft. Geef jezelf een mooie herinnering cadeau, zo eentje dat je voor eeuwig kan koesteren.

thanatopraxie :  is een methode om een lichaam tijdelijk te conserveren, zonder dat daarvoor koeling nodig is

deusjevoo : Een overledene die op zijn eigen uitvaart levensecht te zien en te horen is met hologramtechnologie

aeterna : met aeterna bouw je een eigen blog met het levensverhaal van je dierbare

dnl: Elk leven verdient het om verteld te worden. En zoals het goede vertellers betaamt, willen we zoveel mogelijk weten: Wie was de overledene? Wat betekende hij/zij voor familie, vrienden, collega’s,… ? Welke paden werden bewandeld, welke keuzes gemaakt?
We verdiepen ons in ‘de mens’. En ook al komen we (meestal) ná de dood, we willen hem/haar graag leren kennen. Dus praat met ons over het geleefde leven, dan kunnen wij er over vertellen.

saying-goodbye : Saying Goodbye wil zich als vereniging inzetten voor kinderen, jongeren en volwassenen die recentelijk of langer geleden geconfronteerd werden met het verlies van een dierbare. Jaarlijks organiseren we hiervoor allerhande activiteiten waarbij lotgenoten elkaar kunnen ontmoeten in een open, vriendelijke en ongedwongen sfeer. Je kunt met ons rechtstreeks chatten hier op de website of je kunt gratis de lotgenotenlijn bellen op het nummer 0800/82 532

mijn herinnering aan jou : online rouwplatform – kinderen kunnen er een virtuele herinneringsboom planten en vullen met souvenirs om eeuwig te koesteren

adieu chaleureux : Adieu Chaleureux staat voor warme, persoonlijke afscheidsvieringen. Zodat de afscheidsviering een moment wordt om te koesteren

het berrefonds : Wie je ook bent en waarom je hier ook langskomt, wees welkom. Het Berrefonds wil een houvast zijn voor (groot)ouders, familie en vrienden op het moment dat hen het ondenkbare overkomt: het verlies van een kind.

littlestarsandangels : oa kledingcollectie waarin te vroeg geboren kindjes begraven kunnen worden

koesterboekje :  een beetje troost voor wie een kindje verliest

xarona : een online platform waarop mensen hun afscheid kunnen plannen. Gebruikers kunnen op Xarona de hoogtepunten uit hun leven verzamelen en hun wensen voor na de dood beschrijven. Dit moet de zorgen voor de nabestaanden verlichten. Zo kan op het platform een levensfilm worden aangemaakt die de essentiële momenten van je leven bevat, een digitale kluis, een herdenkingspagina, enz. Die gegevens worden bij het overlijden automatisch gedeeld met de nabestaanden, en ze krijgen ook praktische hulpmiddelen toegestuurd voor de organisatie van het afscheid.

boven de wolken : VZW Boven De Wolken legt de meest kostbare herinneringen vast wanneer je wereld even stilstaat. Waardevolle fotografie van overleden baby’s.

nooit vergeten : de eerste uitvaartonderneming in België die zich toelegt op de verzorging van babyuitvaarten

vilomah : Vilomah vzw biedt ondersteuning aan gezinnen en families waarvan een kind onder de leeftijd van 18 jaar de diagnose palliatief heeft gekregen.

Karmozijn afscheid (Facebook pagina) : Jef en Nele willen nu ook kistjes of urnes maken en beschilderen voor andere kindjes, onder de naam Karmozijn Afscheid. Tot nu toe maakten ze er een vijftal voor overleden baby’s van kennissen.

verlies verbindt : Een vzw VOOR en DOOR lotgenoten. Samen vertrekken zij van het uitgangspunt dat verlies en rouw een onderdeel zijn van het leven waar iedereen vroeg of laat mee geconfronteerd wordt. In het proces van het omgaan met een overlijden is het voor elke rouwende zoeken naar een eigen manier om verder te kunnen na en mét dit verlies.

seance.ai : Seance AI is an AI-powered platform that allows people to communicate with their deceased loved ones through meaningful and personal conversations

Carpet of Life tovert oude kleren van de overledene om tot een prachtig tapijt

Mynye recycling : tovert kleding van overledenen om tot troostgoed (een kussen, sprei, ….)

grafzoeken: Het Avondroodteam heeft zich tot doel gesteld alle graven van personen gestorven vanaf 1990 van Vlaanderen in kaart te brengen. Dit geeft de bezoekers, ook wereldburgers, de mogelijkheid op eenvoudige wijze het graf van familie, vrienden of kennissen op te zoeken. We hopen zo bij te dragen in de verbondenheid van mensen.

erfenissimulator: De Erfenissimulator geeft je een eerste idee van hoe een nalatenschap verdeeld wordt en hoeveel successierechten de erfgenamen ongeveer zullen moeten betalen. Weet je dat de schulden in een erfenis groter zullen zijn dan de bezittingen? Dan kom je terecht in een complexe situatie en geeft de Erfenissimulator geen resultaat. De Erfenissimulator houdt rekening met de partner, kinderen, kleinkinderen, ouders, broers en zussen als mogelijke erfgenaam.

ATTEST VAN ERFOPVOLGING

Je kan nu ook online een attest van erfopvolging aanvragen.  Dit attest heb je nodig om gelden op de rekening(en) van de overledene te laten deblokkeren.

meer info : zie site van financien

VAKANTIEHUIS VOOR MENSEN IN ROUW

misola : m’Isola is een Eilandhuis, een veilige en tedere plek voor mensen in verdriet, verlies en rouw.

WEDUWEN EN WEDUWNAARS

De vereniging Weduwen en Weduwnaars wil vrijwillig en belangeloos weduwen en weduwnaars (geen gescheidenen of ongehuwden) uit het Vlaamse landsgedeelte samenbrengen – klik hier voor meer info

odos : odos staat voor ouders die opnieuw starten en deze specifieke pagina geeft een overzicht met praktische dingen waaraan je moet denken als je jong je partner verliest

CONTEMPO

ConTempo is een netwerk van mensen die hun partner verloren door overlijden.
vzw contempo : Voel je je eenzaam? De wereld gaat gewoon zijn gang, alsof er niets is gebeurd. Maar voor jou staat hij nog steeds stil. Alles om je heen herinnert aan je partner en maakt je weemoedig. Bij ons vind je een luisterend oor. Neem de telefoon en bel ons.

VERDER NA ZELFDODING

Iemand verliezen door zelfdoding is heel erg pijnlijk en moeilijk te plaatsen. Als nabestaande word je overspoeld door heftige emoties en blijf je achter met een hoop vragen. Op deze website lees je waar je terecht kan voor ondersteuning, wat je kan helpen en hoe je kan leren omgaan met verlies door zelfdoding.