Voordeelsites.be

De referentie op gebied van informatie!

fotografie/foto’s/video

MAJSTRA
actioncams majstra.com

SITES

shoot : is de website van het tijdschrift shoot en brengt dagelijks nieuws, reviews, koopadvies, achtergrondinformatie en praktische workshops.

fotokonijnenberg : Voor al uw foto- en videoapparatuur en toebehoren! Incl 2 jaar garantie – Dé foto & videospecialist

camera.nu : Camera’s, objectieven en álles voor foto en video!

klikkie : jouw mooiste foto’s maandelijks thuisbezorgd

picfair : fotomarktplaats, elke fotograaf een eigen winkel

relivo : Het beste cadeau vol verhalen en wensen – Breng alle mooie verhalen, foto’s en video’s samen voor een prachtig geschenk. Met het delen van een link verzamel je een prachtig verhaal dat met één klik gedrukt wordt in een persoonlijk boek.

Geoportaal ‘Luchtfoto 1914-1918’: ontdek het oorlogslandschap vanuit vogelperspectief – Meer dan 2.500 historische luchtfoto’s uit de Eerste Wereldoorlog zijn voortaan online beschikbaar op het geoportaal ‘Luchtfoto 1914-1918’.

BEDRUKT MET JOUW FOTO?

smartphoto : geeft jou de mogelijkheid om eenvoudig een blikvanger te creëren met je eigen foto’s

FOTOBOEKEN :
er is een groot aanbod van sites via dewelke je deze zelf kan aanmaken en bestellen
tip : vergelijk fotoboek maken

APPS

COLOR SPLASH : Met ColorSplash kan je heel eenvoudig foto’s van een dramatisch effect voorzien. De software zet je foto om naar zwart-wit waarna je de oorspronkelijke kleuren terug kan brengen in de door jouw gekozen gebieden. Dit effect richt de aandacht van de kijker naar de gekleurde gedeeltes, wat indrukwekkende plaatjes kan opleveren.

MOMENTS : Foto’s sorteren en delen met je vrienden wordt dankzij de app ‘Moments’ veel gemakkelijker. Je kan Moments gebruiken om foto’s te groeperen waarop dezelfde persoon staat. Zo is het eenvoudiger om je steeds maar groeiende aantal foto’s te sorteren en te beslissen welke je met wie wil delen.
Wanneer gebruikers foto’s en video’s versturen via Moments, worden ze alleen naar deze app verstuurd en niet op Facebook gedeeld. De app groepeert foto’s op basis van datum, wie er op de foto staat, waar de foto is genomen… Op die manier kan je eenvoudig foto’s en video’s delen met de juiste mensen. Ontvangers die geen Moments hebben, krijgen een melding via Messenger.

PIC COLLAGE : Kies één of meerdere foto’s. Wanneer de fotocollage naar wens is, heb je de mogelijkheid om tekst(en) en sticker(s) toe te voegen. Bij tekst heb je keuze in lettertype, kleur en waar de tekst geplaatst moet worden. Bij stickers heb je een aantal stickers gratis, de rest kun je eventueel kopen. Als laatste heb je de mogelijkheid om de achtergrond te veranderen: patronen en kleuren

POMELO : Meer dan 70 filters onderverdeeld in 5 thema’s: LOMO, Pola, Film, Vintage and B&W. – De app is zeer gemakkelijk in gebruik via een simpele en duidelijke interface.

MEITU : Maak je regelmatig selfies? Dan moet je zeker Meitu eens proberen. Deze app tilt je zelfportretten een niveau hoger.

PRISMA : de laatste nieuwe app met eigen filters, maar de applicatie biedt toch net dat tikkeltje meer. In de plaats van een goedkoop sepia-effectje, gebruikt Prisma immers kennis, vergaard door machine learning, om foto’s om te toveren tot kunstwerken.

MICROSOFT PiX APP : Deze app maakt ook voor en na het indrukken van de sluiterknop foto’s, zodat achteraf het beste resultaat gekozen kan worden. Ook voert de app automatische verbeteringen uit. Microsoft presenteert Pix als een slimme camera-app die het voor gebruikers gemakkelijker moet maken om goede foto’s te maken. De app herkent mensen in beeld en past de belichting, focus en kleur aan zodat de personen zo goed mogelijk in beeld komen. Volgens Microsoft zorgt het maken van meerdere opnames er ook voor dat de beeldkwaliteit wordt verbeterd. Door de beelden te combineren zou ruis verminderd worden. Alle bewerkingen worden achter de schermen uitgevoerd, zonder dat de gebruiker daar invloed op uit kan oefenen.

VSCO : De standaard voor mobiele fotografie. VSCO is de beste manier om foto’s te maken, te bewerken en te delen.

UNFOLD : De app Unfold tovert je gewone foto’s in enkele clicks om tot prachtige plaatjes

RETRICA: goeie app voor selfies, neem foto’s in retro style

GOOGLE FOTO’S : een slimme opslagservice voor al uw foto’s en video’s, perfect voor de manier waarop mensen tegenwoordig foto’s maken

HYDRA : misschien wel de beste foto-app van het moment – De app Hydra tilt de HDR-functionaliteit van de iPhone (en de iPad) naar een hoger plan. Ook zijn HDR-video en foto’s bij slecht licht mogelijk

GOOGLE SNAPSEED : Eenvoudige editor voor fotografische fijnproevers. Snapseed is een uitstekend alternatief voor Instagram.

ADOBE LIGHTROOM MOBILE : met deze app kan je oa de witbalans en de kleuren aanpassen

SNAPCHAT : Snapchat is een toepassing voor het delen van foto’s en video’s die maar 10 seconden zichtbaar blijven

PHOTOWONDER: leuke app om foto’s te bewerken en met real-time effecten een hulp om artistieke foto’s te nemen

MASQUERADE : Met de filter van de app kan je gezicht vervormd worden tot die van Leonardo DiCaprio, Kim Kardashian of dat van een luipaard.

FOODIE : met deze app kan u professionele foto’s maken van uw maaltijden

CAMWOW: Camwow is een hele aardige app om bijzondere foto’s mee te maken. Als je jezelf of een vriend eens als neushoorn wilt vastleggen, of als stralende ster in een lichttunnel,… dan ben je bij Camwow aan het juiste adres.

HIPSTAMATIC : Foto’s die ermee zijn gemaakt, zien eruit alsof ze zijn gemaakt met een gebrekkige ouderwetse camera (zoals de Kodak Instamatic)

PHOTODIRECTOR : maak snel creatieve kunstwerkjes van uw foto’s

VIMAGE : een foto bewerken en toebehoren-applicatie voor Android dat ons toelaat om bewegende effecten toepassen op onze foto’s met cinematografische resultaten

PHOTOSYNTH : Leg uw hele omgeving vast met interactieve panorama’s
Met de app van Photosynth neemt u een aantal foto’s van een scène en plakt u ze aan elkaar tot één grote interactieve panoramafoto. Dat gaat heel eenvoudig: start de app en draai volledig om u heen. Daarna deelt u eenvoudig uw indrukwekkende panorama met uw vrienden op Facebook of Twitter. Ideaal om achteraf uw mooiste momenten op reis of in de natuur te herbeleven.

INSTAGRAM:
instacopy : de eerste Instagram print shop van Nederland en België.

ENLIGHT : voor iPhone is een professionele fotobewerkings-app met gebruiksvriendelijke interface.

PIXALOOP : Met Pixaloop breng je je foto’s (deels) tot leven. Supersimpel en met grootse effecten. Je kunt namelijk op magische wijze een deel van de foto in beweging zetten en de rest stil laten staan. Met dat soort cinemagraphs kun je zoveel creatieve dingen doen!
Pixaloop is er alleen voor iOS. Maar niet getreurd, er zijn Android varianten. Zoek in Google Play maar eens op Photo in Motion. Veel bewerkingsplezier!

RIPL : Op een makkelijke manier bewegende visuals maken die je kan gebruiken in je social media marketing?

PRISMA : Prisma tovert je foto’s met de hulp van machine learning om tot schilderijen in klassieke kunststijlen.

ADOBE PHOTOSHOP FIX : met deze app kan u snel uw foto’s bijwerken (vb. storende objecten wegdoen, kleuren en belichting aanpassen, oneffenheden bijwerken, …)

PHOTOSCAN : een scanapp voor oude foto’s. Op die manier heb je niet langer een echte scanner nodig om die oude afbeeldingen te digitaliseren, en is het resultaat beter dan wanneer je er gewoon een nieuwe foto van maakt met je smartphone.

Fotoscan van Google Foto’s : Google is goed in foto’s en de app Fotoscan is daar geen uitzondering in. Bijzonder aan deze app is dat je foto’s in extra hoge resolutie scant. Dat kan, omdat je meerdere digitale foto’s van één fysieke foto maakt, en de app deze voor je combineert tot een enkele afbeelding. De applicatie leidt je hier stapsgewijs doorheen, zodat het makkelijk en snel gaat.
De app snijdt de foto’s vervolgens automatisch bij en haalt schittering weg als je een glimmende foto probeert te scannen. In relatief korte tijd sla je op deze manier al je oude foto’s in hoge kwaliteit op in de cloud.

let’s enhance: Let’s Enhance is een website die je oude foto’s, meestal met een te lage resolutie, beter kan maken.

Oude foto’s inkleuren met Colourise (bron : Techpulse)

Je hebt ongetwijfeld nog ergens een oude zwart-wit foto liggen van jezelf of een familielid. Zou het niet leuk zijn als je deze kon omzetten in een kleurenfoto? Met Colourise doe je dit in enkele minuten.

Met remove.bg kan je makkelijk achtergronden van een foto verwijderen. In deze workshop gebruiken we Colourise.sg, een even eenvoudige tool die je zwart-wit foto’s in enkele minuten omzet in kleurenfoto’s. Dit is een proces dat je ook manueel kan laten doen door een expert in Photoshop. Dat zorgt dan wel voor kwalitatief betere resultaten, maar het neemt ook zeer veel tijd in beslag en dit op een professionele manier laten doen kan dan ook best wat kosten. Colourise.sg is op dat vlak een waardig alternatief.
Stap 1: Je foto selecteren
Vooraleer we van start kunnen gaan met Colourise, is het belangrijk om je foto op een zo goed mogelijke manier op je computer te krijgen. Gaat het om een geprinte foto, dan kan je hem best inscannen op een zo hoog mogelijke resolutie. Je kan dat doen met een simpele All-in-One printer/scanner combinatie, maar er bestaan specifieke fotoscanners van bijvoorbeeld Canon of Epson. Wil je echter geen budget vrijmaken, dan kan je ook een gratis app downloaden om je foto te digitaliseren. PhotoScan by Google is alvast een aanrader.
Stap 2: je foto uploaden naar Colourise
Eens je foto digitaal beschikbaar is en je hem hebt overgezet naar je computer (Misschien wel met behulp van Feem, waarover in dit nummer ook een workshop te vinden is?), kan je aan de slag met Colourise. Surf daarvoor naar Colourise.sg. Wil je meer leren over het achtergrondverhaal van de site, klik dan op ‘Learn More’, maar anders kan je naar beneden scrollen om zelf aan de slag te gaan. Klik op ‘Select Photo’ en upload je foto. Na 10-20 seconden verschijnt het resultaat.
Stap 3: Je foto downloaden
Hopelijk ben je op dit punt tevreden met het resultaat. Met de slider die verschijnt kan je de voor- en na versies vergelijken met elkaar, maar je wil natuurlijk de foto opslaan en delen met vrienden of familie. Klik hiervoor op ‘Download result’ of kies voor ‘Download comparison’ als je beide versies naast elkaar wil weergeven. Wil je een volgende foto inkleuren? Klik dan op ‘Color new photo’.
Extra Stap: bewonder het werk van anderen
Het inkleuren van oude foto’s in online enorm populair. Je krijgt zo namelijk plots een ander beeld op de geschiedenis. Daarom raden we je ook aan om eens een kijkje te gaan nemen op Reddit, meerbepaald op www.reddit.com/r/ColorizedHistory. Ben je niet helemaal tevreden van het resultaat op Colourise? Dan kan je ook altijd een eigen verzoek plaatsen op www.reddit.com/r/colorizationrequests en misschien doet iemand je daar wel een plezier.

Video’s

Waar foto-app Prisma je foto’s omtovert tot kunstwerkjes, doet Artisto hetzelfde maar dan met je video’s.

app Neverthink : Hier zit een redactie achter die de beste video’s binnen een bepaalde categorie voor je selecteert. En je kijkt ze vervolgens in een nagenoeg eindeloze stroom.