Voordeelsites.be

De referentie op gebied van informatie!

drinken

DRINKEN

THEE

or tea: premium organische Chinese thee van de allerbeste kwaliteit aan!

noen thee: de specialist in “echte” thee

curiosithee: site van “theemeester” Ann Vansteenkiste

KOFFIE

koffiebonen nodig ?

koffiemarkt: Koffiemarkt verkoopt uitsluitend premium koffie via internet voor een spectaculair lage prijs. Dankzij een scherp inkoopbeleid en een uiterst efficiënte bedrijfsvoering is het mogelijk om absolute top koffie aan te bieden ver onder de normale winkelwaarde. Koffiemarkt beschikt over een enorm assortiment koffie afkomstig uit alle toonaangevende koffie gebieden over de hele wereld. Uw bestelling wordt op werkdagen bij u thuisbezorgd.

WIJNEN

wijnvoordeel : beschikt over een enorm assortiment van 350 wijnen afkomstig uit alle toonaangevende wijngebieden over de hele wereld

bottleneck: beste artisanale wijnen uit Centraal en Oost-Europa

wijnoutlet : kwaliteitsvolle spaanse wijnen

WIJNBEURS: Bestel voordelig en zorgeloos met 100 % proefgarantie.
wijnbeurs

app:

vivino : Met de gratis Vivino Wine Scanner, voor iOS, Android en Windows Phone, houd je vanaf nu zelf bij welke wijnen je gedronken hebt en wat je daar van vond. Dat doe je simpelweg door het etiket van de fles met de app te scannen. Op basis van het etiket raadpleegt Vivino haar database vol met wijnen, landen, wijnregio’s, wijngaarden en druiven om je vervolgens meer informatie te geven over deze wijn. Vivino doet ook een suggestie voor het jaartal van de wijn, maar deze kun je zelf wijzigen als jij een fles uit een ander jaar gedronken hebt. Ook kun je de prijs en de locatie waar je de wijn gekocht/gedronken hebt ingeven. Deel jouw favoriete wijn met vrienden, die je toe kunt voegen via Facebook, Twitter, Gmail of gewoon door te zoeken. Lees ook eens hun beoordelingen om nieuwe ideeën op te doen. Zoek wijnen in de buurt (bij supermarkten of restaurants) of bekijk de lijst met suggesties van Vivino zelf. Bijvoorbeeld de top 15 van beste wijnen onder de € 15,00, de 10 beste wijnen uit Portugal of, nog een leuke, de beste rode wijnen voor witte wijndrinkers. Als laatste geeft de app je, op basis van jouw beoordelingen, ook persoonlijke suggesties. (bron : foodiesfavorites.com)

BIER

Beershop : uw online warenhuis waar u het grootste aanbod Belgische bieren kunt kopen! Naast het ruime aanbod aan Belgische bieren, is er ook een zeer uitgebreid gamma bierglazen en gadgets!

belgische-bieren : Belgische bieren.be tracht op een overzichtelijke manier inzicht te verschaffen in de rijke, Belgische biercultuur. Sinds december 2012 hebben we een bijkomende missie: lokaal gebrouwen bieren, nationaal beschikbaar maken en dit door middel van onze e-shop.

btaste : het ‘nieuwe café’: ontdekken en degusteren van bieren, met daarbij een culinaire versterking. Zo zijn er brouwerijstanden waar je bieren kan proeven en aankopen, maar ook zelf-taps waarbij je, goed geraden, zelf kan experimenteren om je eigen biertje te tappen

bierpassie : Dit is de shop van Bierpassie Magazine. Hier kan u een bierproeverij, abonnement, boeken of gadgets bestellen.

minibrew: Voor de eerste keer zijn de processen van het brouwen, afkoelen en gisten gecombineerd in één simpel apparaat. Minibrew, een Nederlands alles-in-één brouw systeem dat bestuurd wordt via een app.

fier op ons bier : Met Fier op ons Bier zetten we onze fantastische Belgische bieren in de kijker. Met trots geven we je graag meer inzicht in de rijke biercultuur van ons land. We laten je meegenieten van de ontdekkingen, kennismakingen met liefhebbers en verrassende smaken en combinaties. Je leest hier ook geregeld leuke weetjes en tips.

Workshops BENL

hopmuseum: In het Hopmuseum in Poperinge beleef je de geschiedenis en de levenscyclus van de hop. Bovendien hebben ze meer dan 1500 bieren in hun collectie.

sofies world: Achter de naam ‘Sofie’ schuilt een heel team, gebeten om Belgisch bier wereldwijd in de kijker zetten. Maar het begon allemaal bij Sofie Vanrafelghem zelf en haar persoonlijke fascinatie voor Belgische bieren.

bierstickers: Onze bieretiketten kunnen voor van alles gebruikt worden: als kraamcadeautje voor de nieuwe mama of papa, als doopsuiker, om je peter en meter te kiezen, als cadeautje voor een huwelijk, als…

app: de bierapp: omschrijving en samenstelling van meer dan 2500 bieren

app: hagelandse biergenieters: een onafhankelijke vereniging met als doel het promoten en in stand houden van de diversiteiten van smaken en kleuren van de Hagelandse bieren, en bij uitbreiding alle Belgische bieren

app: untappd.com:
Hét sociale netwerk voor de liefhebber van speciaalbier. Untappd verbindt het grootste netwerk van bierliefhebbers met elkaar. Via je telefoon of tablet kun je je status updaten met het bier waarvan je op dat moment aan het genieten bent. Of niet, want elk biertje kun je beoordelen met je persoonlijke beoordeling. Ook kun je foto’s van je unieke mout en gerstedrankje uploaden en de locatie toevoegen. Vrienden kunnen op je bierstatus reageren of proosten. Via je timeline kun je kijken wat je vrienden waar aan het drinken zijn. De database aan bieren die je kunt kiezen is compleet. De meeste bieren hebben duizenden beoordelingen gekregen

TIP : beste biercafé en beste bierrestaurant :

KULMINATOR: het beste biercafé ter wereld. Dat werd unaniem beslist door de internationale bierwebsite RateBeer.com.

heeren van liedekercke: beste bierrestaurant, gelegen op de grens van Liedekerke en Denderleeuw

GIN

gins online: groot aanbod gins aan scherpe prijzen – je vindt er oa de “beste gin ter wereld” nl. de Matterhorn Gin (van Miguel Dheedene, man van Tanja Dexters)

homemade gin: je eigen gin maken

app :

ginto : Hoewel cocktails met whisky aan een opmars bezig zijn, blijft gin-tonic een van de populairste drankjes op warme zomeravonden. De keuze aan gin is dan ook enorm en de combinaties eindeloos… Maar wat past er bij elkaar? Ginto, een gloednieuwe app van twee jonge Vlaamse bedrijven, brengt duidelijkheid.

ginventory : met zoek je in een handomdraai op hoe je de perfecte gin-tonic serveert.