Voordeelsites.be

De referentie op gebied van informatie!

wandelen

fiets en wandelbeurs: de leukste beurs voor je actieve vakantie in Antwerp Expo op 27 en 28/2

originele wandelingen : wandelen over onverharde wegen en paden

wandelreizen: een gevarieerd aanbod van individuele wandelarrangementen.

wandelkalender: overzicht van wandeltochten

wandelknooppunt : Via wandelknooppunt.be stippel je makkelijk én snel wandelroutes uit via de wandelnetwerken. Net als bij het fietsen kun je nu ook flexibel wandeltochtjes maken op basis van knooppunten. Onze wandelkaart breidt voortdurend uit. Op dit moment vind je alle wandelnetwerken uit de provincies Antwerpen, Vlaams-Brabant, Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen terug.

aktivia : Op deze website vindt u alle informatie over de grootste Vlaamse wandelsportfederatie.

verrassingen om de hoek: De aangereikte ideeën voor fiets- en wandeltochten bieden voldoende inspiratie aan elke recreant (jong of oud, gezin, senioren, pubers…) om van elke daguitstap een topbeleving te maken

groene halte:
Groene Halte focust op de combinatie wandelen en openbaar vervoer en leidt je langs de prachtigste plekjes in Vlaanderen. Het idee is eenvoudig: de wandelaar reist met trein, tram of bus naar Groene Halte A, waar een wandeling ‘in rechte lijn’ vertrekt. Op het eindpunt van de wandeling stap je aan Groene Halte B terug op het openbaar vervoer. Beide haltes worden aangeduid als ‘Groene Halte’. De wandelingen zijn beschreven in prachtige brochures.

walking in belgium : site van de Vlaamse Wandelfederatie – De Vlaamse Wandelfederatie vzw ontstond meer dan veertig jaar geleden en groeide in al die tijd uit tot een stevig geheel. Momenteel zijn er 75 wandelclubs lid van deze federatie.

wandelsport Vlaanderen : deze vzw verenigt als erkende sportfederatie 350 Vlaamse wandelclubs en ruim 60.000 aangesloten leden

escapardenne: bewegwijzerd wandelpad door de Ardennen met in totaal 32 uitkijkpunten

WANDELEN MET DE HOND

hondvriendelijke wandelingen: Bij alle wandelingen staan foto’s zodat u kan zien hoe wij tekeergaan op zo’n wandeling + hebt u wat zicht op de omgeving. De wandelingen duren 2u of langer. De theorie van de wandeling vind je terug in ‘Wandelregio’ op ons forum. Elke wandeling krijgt van ons een hondje, ons Jefke. Het aantal Jefkes naast de wandeling duidt op volgende quotatie:
5 = uitstekend hondvriendelijk
4 = goed hondvriendelijk
3 = matig hondvriendelijk
2 = weinig hondvriendelijk
1 = niet hondvriendelijk

WANDELEN EN EEN TIKJE MEER

geocaching : Iemand verstopt ergens een waterdichte doos, met daarin een logboek en een aantal voorwerpen. Met een hand-GPS, al voor een paar honderd euro verkrijgbaar, bepaalt hij de precieze coördinaten van de schuilplaats. Vervolgens publiceert hij die op het internet: www.geocaching.com.
Andere mensen lezen op de Geocache-website die coördinaten en kunnen dan op zoek gaan naar de “cache” (schat). Vinden ze hem, dan schrijven ze hun bevindingen over de tocht neer in het logboek en mogen ze uit de doos een voorwerp nemen, maar ze moeten er ook weer één bijplaatsen.
Zo verandert de inhoud van de schat voortdurend.
Het plezierige aan geocaching is dat diegene die de schat verstopte u laat kennis maken met mooie plaatsen; natuurgebieden, bezienswaardigheden, enz., die u anders misschien nooit zou ontdekken.

—————————————————————————

wandelen op Madeira :

Op zoek naar een uniek wandeleiland ?

MADEIRA
Madeira is een beschermd Werelderfgoed-Unesco gebied, met uitzondering van een gedeelte van de zuidkust waar het toerisme zich geconcentreerd heeft.
Madeira, immer groene natuur, heel het jaar door lekker warm, nooit heet, natuurzwembaden in de oceaan, zonnen in de heuvels, stilte, folklore, cultuur, walvissen, dolfijnen, vogels, bloemen…wijn !
PORTO SANTO, dichtbij met de ferry of het vliegtuig, kilometers lange stranden !

VILA MIA is een klein comfortabel hotel, fraai ingericht, panoramisch uitzicht, vriendelijke familiale sfeer, onberispelijke service, uitstekende keuken, op de kamer alle comfort ook PC met internet.
In de “WEEKLY SPECIAL” is de huur van een auto inbegrepen met onbeperkt aantal kilometers. VILA MIA, ligt in het westen van Madeira, het zonnigste gebied van het eiland gelukkig ver weg van het drukke zuiden, met de auto bent u vlug in het centrum van een stad, supermarkt, bar, restaurant, medisch centrum, apotheker, vlieghaven…
Madeira is echt boeiender dan u denkt, graag ter beschikking voor al uw verdere vragen,
met vriendelijke groeten,
Luc Cant
Contactpersoon voor hotel Vila Mia voor België en Nederland
www.vilamia.net
Bredestraat 24
2930 Brasschaat
Tel 03 651 33 26
Gsm 0486 36 65 66
mail: luc.cant@yahoo.com

————————————————————————

APPS

sitytrail: Ontdek honderden interactieve wandelingen in de directe omgeving of op uw vakantiebestemming.

app natuurpunt : Via de app kunnen gebruikers wandel- en fietsroutes voor 20 natuurgebieden in heel Vlaanderen downloaden. Onderweg leren de bezoekers alles over de dieren, planten en het landschap om zich heen. Natuurpunt lanceert de app samen met een vernieuwde fiets- en wandelgids.

westvlinderen: Met West-Vlinderen maak je een nieuwe wandel- of fietstocht in West-Vlaanderen boordevol beleving. Tot de tocht je als gegoten zit. Fladder tussen actie en genieten en laat vrienden volgen in je spoor.

wikiloc : Op Wikiloc ontdek je en deel je de beste tracks voor wandeltochten, mountain bike tochten, en veel andere activiteiten.