Voordeelsites.be

De referentie op gebied van informatie!

GEZIN – SAMENWONEN

In dit hoofdstuk vindt u allerlei praktische info die u als gezin/samenwoners van pas kan komen.

gezinskabinet : Het Gezinskabinet zet de vragen en behoeften van gezinnen centraal om samen met gezinnen op zoek te gaan naar oplossingen voor huidige problemen en knelpunten waarmee gezinnen geconfronteerd worden.

meldpunt: Bent u het slachtoffer van misleiding, bedrog, fraude, oplichting? Of werden uw rechten als consument of onderneming niet gerespecteerd? Kies dan het scenario dat op uw probleem van toepassing is en doorloop de verschillende stappen om uw probleem te melden aan de bevoegde diensten. U krijgt steeds een advies waarin we zoveel mogelijk op uw vragen trachten te antwoorden.
De bevoegde diensten analyseren uw melding en stellen mogelijk een onderzoek in. Zij komen niet tussen in uw individueel probleem en verstrekken in principe geen informatie over het onderzoek. Voor uw individueel probleem verwijzen wij uitsluitend naar het advies dat u zal toegestuurd worden.

police on web: Bij Police-on-web kunt u online klacht indienen voor kleine misdrijven, uw alarmsysteem aanmelden en politietoezicht aanvragen voor uw woning tijdens uw vakantie of afwezigheid.

ombudsman: Deze website is een initiatief van het netwerk van Belgische ombudsdiensten. Hij wijst u de weg naar de juiste ombudsman die een oplossing kan zoeken voor uw probleem.Uw p robleem kan gaan over een dienst of organisatie uit de publieke of private sector. Voor u klacht indient bij een ombudsman, moet u wel eerst geprobeerd hebben om zelf tot een vergelijk te komen met de dienst of de organisatie in kwestie. Elke ombudsman op deze website onderzoekt onafhankelijk en objectief uw klacht. Als uw klacht gegrond is, probeert hij via bemiddeling een oplossing te vinden voor uw probleem. Via uw klachten kan hij structurele tekortkomingen bloot leggen en hierover aanbevelingen doen. Op die manier draagt hij bij tot een betere dienstverlening voor de burger.

abbeyfield vlaanderen : Kleinschalige cohousing waar je privé woont en samen leeft. Waar 55-plussers ervoor kiezen hun eigen omgeving te creëren en zo te anticiperen op hun oude dag. Met nieuwe kansen voor een boeiend sociaal en actief leven.

sociale zekerheid: de startpagina voor al je vragen mbt de sociale zekerheid (werkloosheid, loopbaanonderbreking, handicap en invaliditeit, pensioen, ….)

break at work: Break@Work toont hoeveel loopbaanonderbreking iemand nog kan opnemen

gids voor gezinnen : De Gids voor Gezinnen is een initiatief van het kenniscentrum Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen van de Odisee-hogeschool. De ondersteuning van gezinnen en hoe we die kunnen verbeteren, staat centraal in al onze projecten. Met de Gids voor Gezinnen bereiken we een breed publiek met begrijpelijke informatie over diensten, rechten en plichten, en wetgeving over en voor gezinnen.

odos : “Odos vzw staat voor Ouders Die Opnieuw Starten. We behandelen de problematiek van niet-conventionele gezinnen. Ouders die er na een scheiding of overlijden alleen voorstaan en ouders in een nieuwe relatie of nieuw samengesteld gezin.”

next door : Nextdoor is de besloten sociale buurtapp voor u en uw buren.

give a day : de nieuwe communitywebsite voor vrijwilligersactiviteiten, waar vrijwilligers en organisaties elkaar vinden volgens ieders wensen.

voordelen bij Colruyt :

Gaan jullie binnenkort samenwonen? Gefeliciteerd met dit nieuwe hoofdstuk in jullie relatie! Jullie leren elkaar nu nóg beter kennen: samen leven, samen opstaan en ook … samen boodschappen doen.

Colruyt geeft jullie een duwtje in de rug

Om het samenwonen nóg leuker te maken, krijgen jullie van Colruyt 6 keer 10 euro korting, telkens bij aankoop van min. 70 euro op één kasticket*. En met onze bijkomende duokortingen maakt het niet uit dat de ene bv. liever rode wijn drinkt en de andere witte. Jullie leggen ze gewoon allebei in de winkelkar. Mét korting natuurlijk, dankzij je persoonlijke Xtra-app of -kaart.

kampzoeker : Kampzoeker verzamelt vakantiekampen in Vlaanderen en Brussel voor kinderen tot en met 18 jaar. Vindt hier het perfect kamp voor jouw kind!

be-alert: alarmeringtoepassing van de federale overheid die u snel verwittigt bij een noodsituatie

eid: op deze site ontdek je de toepassingen van de eid (elektronische identiteitskaart)

waterinfo: portaalsite van de Vlaamse Waterbeheerders

De Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid heeft alle minimumlonen, vastgelegd in sectorale cao’s, verzameld op deze website

citizenlab : CitizenLab is een civic engagement platform waarop burgers hun stad co-creëren. Onze software help je stad gebruik te maken van de collectieve intelligentie van je burgers.

hoplr : Dagelijks alle lokale evenementen, nieuwtjes en meldingen in één overzicht. Handig, snel en volledig afgestemd op je interesses!

openingsuren : van hoe laat tot hoe laat? vind het hier!

postaalpunt : zoek het dichtsbijzijnde postafhaalpunt

gebruikershandleiding: U vult in de zoekbalk het merk en type van uw product/apparaat in. Uit de keuzelijst die wordt getoond selecteert u het juiste product. U komt dan direct op de productpagina uit, waarop links naar één of meerdere handleidingen staan. Selecteer daar de gewenste handleiding door op de oranje button “Ga naar deze handleiding” te klikken. U komt dan uit op de handleidingen pagina. Daar kunt u de handleiding online doornemen. U kunt daar ook kiezen om de handleiding daadwerkelijk te downloaden naar uw computer, tablet of telefoon.

alle storingen : Alle storingen toont een real-time overzicht van informatie waaruit onze bezoekers kunnen afleiden of diensten storingen hebben. We streven ernaar om storingen te tonen van alle mogelijke diensten, van internet providers tot DigiD, van mobiele netwerken tot aan het drinkwater.

kadonation : Geld samen leggen om één groot cadeau te kopen voor een huwelijk, een verjaardag of een housewarming, komt steeds vaker voor. Het nieuwe online platform is eenvoudig in gebruik.

eduvic: De oprichting van de bijlleszoeker heeft tot doel om een nieuw principe aan te bieden aan iedereen die op zoek is naar een bijlesleraar of die op zoek is om bijlessen te geven. We maken er een sterk punt van om een screening te houden onder onze leraren om zo de beste kwaliteit te kunnen waarborgen. Het vernieuwende principe heeft tot doel om zoveel mogelijk mensen op een eenvoudige manier met elkaar in contact te brengen. Nadat we voor jou de ideale bijles leraar hebben gevonden stopt onze rol (tenzij er klachten zijn over de leraar natuurlijk, dan zijn we een aanspreekpunt hiervoor). Door op deze manier te werken is onze financiële rol ook heel klein, wat de prijzen heel scherp drukt zonder aan kwaliteit in te boeten.

eriks shop : webshop voor gereedschap en technische onderdelen

aha : een digitaal platform boordevol handige weetjes, slimme trucs en creatieve ideeën voor alle Vlamingen

open collective: (binnenkort online) : om fondsen online in te zamelen om ze aan te wenden op een manier die transparant en zichtbaar is voor iedereen die eraan deelneemt. Voor verenigingen (ouder- en wijkcomités bijvoorbeeld), clubs, vzw’s, incubators enzovoort. Kortom, elke groep die fondsen nodig heeft maar niet noodzakelijk over een wettelijk statuut of een bankrekening beschikt.

mazoutvoordeel: Steeds dé goedkoopste mazoutprijzen vanaf 1.000L!

buienradar: Actuele buienradar voor België, Europa, satellietbeelden, weerberichten en weersverwachtingen

noodweer: Via Noodweer Benelux blijft u op de hoogte van onweer, hagel en sneeuwval door o.a. dagelijkse weersverwachting, eigen bliksemdetectie en weerradars

helloprint: online drukwerk bestellen

waarnemingen: Waarnemingen.be is een initiatief van Natuurpunt Studie vzw en de Stichting Natuurinformatie en wordt gevoed door waarnemingen van vele vrijwilligers en werkgroepen. Waarnemingen.be biedt een module aan om natuurwaarnemingen van alle soortengroepen als puntgegevens in te voeren, te beheren en deze informatie te delen met andere gebruikers. Waarnemingen.be wil de gebruikers inzicht verschaffen in de natuurrijkdom van Vlaanderen.

itsme app : De elektronische identiteitskaart krijgt een mobiel zusje: itsme. De banken, telecombedrijven en federale overheid gaan zwaar inzetten op itsme (spreek uit: It’s me). Dat is een mobiele app waarmee elke Belg zijn identiteit kan bewijzen. Handig voor online aankopen, transacties en het signeren van documenten. Deze app is beschikbaar voor android en voor ios.

De Cozi Family Organizer : De gratis app schept orde in de chaos van het moderne leven met gedeelde kalenders, to-do lijsten, boodschappenlijstjes en een dagboek. Voor ieder lid van het huishouden biedt de app een centrale plek om afspraken in te zien, van jezelf of gezamenlijk of bijvoorbeeld te zorgen dat je niets vergeet voor het boodschappenlijstje.

For Good: helpt je om op een doordachte manier je keuzes te vereenvoudigen zonder hiermee jouw vrijheid te beperken. Je krijgt toegang tot een bron van informatie, waarmee je gezonder, duurzamer en goedkoper kan gaan leven.

Remember the milk : een organizer app waarmee je niks meer vergeet

doodle : Doodle vereenvoudigt fundamenteel het plannen van evenementen, vergaderingen, afspraken, etc.

google keep : Leg in een handomdraai je gedachten vast en ontvang op de juiste plek of het juiste tijdstip een herinnering

Bsit : een app die ouders en babysits met elkaar in contact brengt, verovert ons land. Installeer de app via de Apple Store of Google Play. Geef je gsm-nummer in en ontvang via sms je bevestigingscode. Invoeren en je zoektocht kan beginnen!

Chorma : Wie geeft de planten water? Wie maakt de wc schoon en wie haalt op zaterdag de boodschappen? Als je een huishouden hebt waar alles blijft liggen, dan kan het helpen om de app Chorma te installeren. Het is handig voor gezinnen, maar ook voor studentenhuizen die onderling taken moeten verdelen. De app bevat 5.000 klusjes in en om het huis, waarbij je ook Nederlandstalige klussen kunt toevoegen, zoals het ophangen van een schilderijtje en het schrobben van de vloer.

Moment : Deze app laat je op je iPhone-gebruik letten en dat van je gezin. Beperkt je iPhone-gebruik met de coach en zie je app-gebruik.

Voor wie een beter zicht wil hebben op inkomsten/uitgaven bestaan er hulpmiddeltjes vb de you need a budget app

Recycle : via deze app kom je te weten welk vuilnis wanneer buitengezet moet worden

ECAS : Energy-Consumption-Analyzer for Android praktische app om uw energieverbruik bij te houden

Google Lens : Met Google Lens kun je de wereld om je heen herkennen. Dat betekent dat je de camera van je smartphone bijvoorbeeld wijst naar een populair herkenningspunt. Google Lens vertelt dan niet alleen wat voor gebouw het is, maar geeft ook informatie over onder andere openingstijden. Ook kun je Google Lens gebruiken voor het herkennen van dieren en planten. Wijs je naar meubels en kleding? Dan krijg je tips waar je die zelf kunt kopen. Daarnaast kan Google Lens tekst lezen en kopiëren, streepjescodes scannen en de omslag van boeken, films en games herkennen.

anylist: Als u gebruik maakt van boodschappenlijstjes, takenlijsten, gastenlijsten, film lijsten, of enige andere lijsten, dan AnyList is zeker de app voor u. Anylist gebruikt de nieuwste databasetechnologie, is zeer makkelijk te gebruiken en kunt daarmee uw lijsten definiëren zoals u dat wilt.

HomeRoutines: houdt je op de hoogte van de huishoudelijke taken die je nog moet doen. Wekelijks of maandelijks komen dezelfde karweitjes terug zodat je huis altijd spotless is!

Flyhelper : huishoudapp die je stap voor stap begeleidt tijdens het schoonmaken

Rekub : Met de Rekub-app kan je eten redden! Hoe? Handelaren duiden aan ’t eind van de dag aan welk voedsel ze niet meer kunnen verkopen en de reductieprijs. Als klant kan je deze beschikbare producten via de app opzoeken en gaan ophalen in de betreffende winkel.