Voordeelsites.be

De referentie op gebied van informatie!

eten en drinken : algemeen

ALGEMEEN

app Pepperplate : biedt geen eigen recepten aan maar wel een platform om zelf je recepten samen te stellen. De app stelt dan wel boodschappenlijstjes samen.

BURP : food mini magazine – BURP is what happens when a food stylist/recipe writer and a fashion photographer get together to create a zine. A little universe on paper, BURP was given shape by Novo Typo. Only 300 copies are printed.Clean cut custom photography, recipes and lay out.
No advertising, interviews, or other baggage. Now available at: Frog and Bones, uellinstraat 46, 2018 Antwerpen

over eten : heel veel nuttige informatie over eten en de mogelijkheid om de voorbije reportages te bekijken over oa : hoeveel klontjes suiker eet een mens per dag, tegen wat zijn je tanden (niet) bestand, ……

Too Good To Go wil voedselverspilling in de horeca tegengaan. Deze app wil voor al dat eten nu een oplossing vinden door het aan te bieden tegen zeer lage prijzen.

foodweb: Met Foodweb kunt u nagaan of uw bakker, slager, kruidenier, restaurant… bij het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen gekend is, en zijn inspectieresultaten raadplegen

cognitive cooking: Chef Watson is het nieuwe computerprogramma van IBM. Het is een hulp in de keuken die tot wel acht smaken bij elkaar kan combineren tot een nieuw recept. Hierbij houdt hij rekening met smaakvoorkeuren van mensen. Hoe werkt het? Om te beginnen kies je de ingrediënten waarmee je wil koken. Vervolgens bepaal je wat voor gerecht je wil en in wat voor stijl of thema. Met een druk op de knop creëert het programma dan 100 unieke recepten.

foodpairing: deze site analyseert wetenschappelijk welke ingrediënten het best bij elkaar passen

culinaire parfumerie: Een ware ontdekking voor de smaakpapillen.
Michèle Gay ontwierp uit liefde voor parfums en alles wat lekker is jaren geleden speciale suikers met de smaken van historische parfums als Egyptische kifi en middeleeuwse pomander. Die werkte ze verder uit tot eetbare poederparfums, een reeks van vijf smaken om gerechten en desserts een extra dimensie te geven. Gebruik het poederparfum met bergamot en patchoeli bijvoorbeeld in een sausje bij de vis, of strooi wat magnoliapoeder over een ijsje. Klinkt ongewoon, maar ruikt en smaakt heerlijk.

moulinex cookeo connect: multikoker met bluetoothfunctie – een zeer handig keukenapparaat voor wie snel een volwaardig gerecht op tafel wil brengen

HOUDBAARHEIDSDATUM

Wat betekent THT – TGT? Hoe moet ik de datum op de verpakking interpreteren? Mag ik daarna de gekochte produkten niet meer consumeren? De antwoorden vind je op de site van het FAVV (Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen)
houdbaarheid levensmiddelen

FACEBOOKGROEP

Op deze facebookgroep worden gratis etenswaren en drank aangeboden (meestal overschot, verkeerd of teveel gekocht,…)

SITES

anbn: De vereniging Anorexia Nervosa – Boulimia Nervosa is een informatie- en ontmoetingsplaats waar iedereen met vragen of zorgen rond eetstoornissen welkom is.

APPS

Kitchen Stories: Kitchen Stories is een digitaal kookboek voor de iPhone en de iPad.

Dagelijkse kost : Jeroen Meeus gidst je door de bereiding van 100 gerechten

FLAVR : online platform dat thuiskoks en jonge chefs in contact brengt met een hongerig publiek

Foodie : met deze app kan u professionele foto’s maken van uw maaltijden

Rekub : Met de gloednieuwe Rekub-app kan je eten redden! Hoe? Handelaren duiden aan ’t eind van de dag aan welk voedsel ze niet meer kunnen verkopen en de reductieprijs. Als klant kan je deze beschikbare producten via de app opzoeken en gaan ophalen in de betreffende winkel.

BLOGS over foodevents, restaurantreviews, productinfo en natuurlijk lekkere sexy gerechjes (sorry Sergio) gerechtjes

thursdaydinners: blog van Louise en Hannes – een manier om hun liefde (anderen noemen het een obsessie) voor eten, ingrediënten en koken met gelijkgestemden te delen

QuestionMark is een gratis app waarmee je je potentiële aankopen in de supermarkt kan controleren op gezondheid, biodiversiteit, milieu en dierenwelzijn.

In het kader van het honours degree lanceert een groep van zes VIVES-studenten binnenkort een app waarmee mensen met een voedselallergie of intolerantie snel weten of een bepaald product geschikt en veilig is voor hen of niet. De app zal MyFood heten.

Wil je nog meer info over eten en/of drinken, ga dan naar het menu bovenaan de pagina en onder de titel eten en drinken kan je twee subrubrieken vinden, ééntje over eten en ééntje over drinken – veel leesgenot!